lauantai 24. joulukuuta 2016

Joulukalenteri #24: Joulumaastoilua maneesissa

Joulumaasto on ollut jokavuotinen perinne niin kauan kuin vain muistan ratsastaneeni. Ratsastuskoululla taisteltiin Moonan kanssa siitä, kumpi saa Julita -ponin joulumaastoon. Myöhemmin maastoiltiin vuokraponien kanssa ja vaikka hevoset, tallit ja tallikaverit ovat vaihtuneet vuosien saatossa, on aina löytynyt se sopivan lapsenmielinen porukka, joka on pukenut ratsunsa tonttulakkeihin ja lähtenyt aattoaamuna lenkille.

Tämän vuoden jouluperinne oli jo vaakalaudalla, kun ei meinannut löytyä hevosta. Maastoseuraksi lupautunut Maiju kun tottakai ratsastaisi omalla ponillaa, eikä tuo pieni blondi sentään kahta ratsastajaa kanaa (eikä kukaan olisi edes niin tyhmä, että kiipeäisi tuon hullun selkään kakspäällä..) Lainahevonen kuitenkin löytyi onneksi!Täällä etelässä ei voi pitää jouluista säätä itsestäänselvyytenä. Aattoaamu valkeni rankassa vesisateessa, joka ei näyttänyt lainkaan loppumisen merkkejä. Päädyttiin yhteisymmärryksessä siirtämään Maijun kanssa tämän joulun joulumaasto maneesiin. Koska tavallinen koulutuuppaus olisi aivan liian tylsää ja vakavamielistä, kyhättiin pieni ja leppoisa tehtävärata. Hulluuksia ei tällä kertaa tehty, sillä haluttiin kumpainenkin välttää jouluaaton vietto ensiavussa. Winniestä kun ei voi mennä takuuseen ja oma lainaratsukin oli sen verran vieras, etten kokenut viisaaksi lähteä yrittämään esimerkiksi satulassa pyörimistä tai väärin päin ratsastamista.PS! Mikäli et ole vielä osallistunut hevosmessujen lippuarvontaan, on aikaa osallistua vielä 25.12 saakka!

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat