lauantai 17. joulukuuta 2016

Joulukalenteri #17: Katsaus menneeseen vuoteen ja tavoitteet seuraavalle

Vuosi sitten asetin tavoitteita vuodelle 2016 kovin epätietoisissa tunnelmissa. Esteponi Aksun haava oli edelleen auki, eikä sen parantumisesta ollut takeita. Varmuutta esteillä valmentautumisesta tai kilpailemisesta ei ollut. Harri oli myös jäämässä eläkkeelle, joten ainoa kunnon harrastuskaveri olisi Winnie. Näistä lähtökohdista ei ollut kovin suuria toiveita kilpailemiselle, mutta lopulta kulunut vuosi olikin tähän mennessä aktiivisin kilpailuiden ja valmennusten suhteen, vaikka vuoden aikana jouduin luopumaan kahdesta hevosesta.

MiniWinnie oli käytössäni lähes kisakauden loppuun saakka ja pääsin etenemään sen kanssa esteillä 90 cm radoille saakka ja koulupuolella suoritimme helppoa B:tä yli 60 % tuloksella. Winnien kanssa pärjäsimme myös molemmissa lajeissa, kun sain auttaa Maijua ponin kesyttämisessä kilpailutilanteissa. Vuosi oli mahdottoman antoisa ja koen oppineeni paljon onnistumisten, mutta myös epäonnistumisten kautta. 


Seuraava vuosi alkaa jokseenkin selkeämmissä suunnitelmissa kuin edellinen. Näillä näkymin käytössäni on edelleen kaksi hurmaavaa haflingeria, Winnie sekä Veikka. 

Winnien kanssa tavoitteena on päästä starttaamaan helppoa A:ta koulukisoissa. Tavoite oli voimassa jo kaudelle 2016, mutta surkeiden sattumusten kautta ei päästy kilpailemaan kuin helppoa B:tä. Toivotaan parempaa onnea ja hitusen valmiimpaa suoritusta ensi vuodelle! Pääasiassa tulemme kilpailemaan helpon B:n ratoja sikäli mikäli vain naapuritallissa järjestetään koulukilpailuja. Villiponia kun ei edes yritetä lähteä kuljettamaan vieraille kisapaikoille..

Winnien kanssa saan kilpailla myös esteillä. Mikäli poni nyt yhtään tuosta rauhoittuu, on tarkoituksena ratsataa kilpailut aina Maijun kanssa puoliksi - yksi rata kummallekin. Itselleni asettaisin tavoitteeksi hypätä ponin kanssa kauden aikana 90 cm ratoja. 



Veikan kanssa voisin kuvitella kilpailevani helppoa B:tä oman tai naapuritallien 1-tason kilpailuissa. Ehkä hieman epärealistinen ajatus, mutta loppukaudesta jokin helppo A:nkin rata saattaisi sujua. Nähtäväksi jää! 


1 kommentti

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat