torstai 22. joulukuuta 2016

Joulukalenteri #21: Letityskoulu osa 4, verkkoletti ja häntäletti

Pahoittelut viivästyneestä luukusta! Joskus tekniikka ja aikataulut pettävät ja vahinkoja sattuu, antakaahan anteeksi. :)


Verkkoletti on mainio vaihtoehto pitkään harjaan. Se on super nopea ja helppo tehdä, suhteellisen nopea purkaa ja näyttääkin vielä hyvältä! Erityisesti se imartelee todella pitkäharjaisia hevosia; harja on "letitetty", mutta se saa kuitenkin hurmata pituudellaan.

Verkkoletin voi tehdä kahdessa, kolmessa tai useammassa rivissä. Itse suosin vain kahden rivin lettiä, mutta ohut- ja pitkäharjaisella hevosella kolmas tai neljäskin rivi voi näyttää paremmalta. Mikäli hevosen harja on erityisen paksu, kannattaa suosia vain kahta riviä. Useamman rivin jälkeen paksu harja nousee helposti "levynä" pystyyn, eikä enää laskeudu kauniisti.Häntään on olemassa myös useita erilaisia letitysvaihtoehtoja, mutta tämä on ehkäpä perinteisin. Hännän letittämisessä kannattaa käyttää hiusgeeliä, jolla saa lyhyimmätkin jouhet siististi mukaan lettiin. Tärkeintä näyttävän häntäletin tekemisessä on letittää "alakautta", jolloin lettikuvio tulee kauniisti pinnalle. Lisäksi tärkeää on muistaa kiristää lettiä useasti letittämisen aikana!


2 kommenttia

  1. Essi toi verkkoletin teko video ei näy.

    VastaaPoista
  2. Jess! Ei haittaa, vaikka luukku on myöhässä, sen sisältö on kuitenkin aivan mahtava!

    VastaaPoista

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat