tiistai 13. joulukuuta 2016

Joulukalenteri #13: Veikalla Hanne-Mari Kiutun valmennuksessa

Sain tilaisuuden osallistua Veikalla Hanne-Mari Kiutun kouluvalmennukseen ponin kotitallilla. Valmentaja oli minulle ennestään tuntematon, ainoastaan nimi oli tuttu. Olen monien kokeiluiden jälkeen tullut hieman skeptiseksi yhtään nimekkäämpien valmentajien suhteen, sillä en ole kokenut saaneeni rahoilleni erityisesti vastinetta. Surkuhupaisin tapaus oli, kun tunnin estevalmennuksesta sain vain kävellä ponin kanssa lähes puolet. Hieman epäileväisenä päätin kuitenkin lähteä kokeilemaan uutta valmentajaa.

Kiuttu oli ehdottoman positiivinen yllättäjä! Yksityistunnilla opetus oli intensiivistä ja perusteellista. Tehtävät olivat perusteltuja ja ratsastustani korjattiin hyvin ja selittäen. Ratsukkona saimme lämpimän vastaanoton, vaikka poni ei ole rakenteeltaan mikään kouluratsastuksen liikeihme, enkä minäkään ole ratsastajana mikään guru, vaikka ponin läpiratsastajana toiminkin. Näistä faktoista huolimatta meihin suhtauduttiin arvostaen ja koin saavani hyvää opetusta. Meihin keskityttiin erityisen hyvin ratsukkona; juuri tämän tapauksen ongelmiin pureuduttiin ja haettiin meille sopivat tehtävät ja ratsastustavat. Valmennuksesta hyötyi niin poni kuin kuskikin!


Jo alkuverryttelyssä Veikka tuntui huonolta oikeasta lavastaan. Poni heitti lapaa ulos, eikä tuntunut erityisen hyvältä oikealle ohjalle. Tämän kanssa lähdettiin tekemään heti valmennuksen alussa töitä, minkä jälkeen ruuna tuntuikin jo paljon paremmalta! Tämä oli juuri sitä mitä valmennukselta toivoinkin; keinoja ratkaista ongelmia myös itsenäisessä ratsastuksessa juuri tämän hevosen kanssa.

Lavan vetristelyn lisäksi koin ahaa-elämyksen laukassa. Olen antanut Veikan liikkua laukassa melko pitkässä muodossa, jolloin se on tuntunut kevyeltä ja mukavalta. Nyt sainkin ohjeeksi ratsastaa Veikkaa korkeampaan muotoon, jolloin laukan laatu parani vielä huimasti! Kun laukkatehtävien alussa oli haastavaa saada ponia edes 15 metrin voltille tasaisesti rungostaan asettuneena, onnistui lopuksi 10 metrin voltit aivan helposti ja paljon suoremmalla ponilla!

Valmennukseen oli tyytyväinen niin kuski kuin ponin omistajakin. Alla olevalla videolla on kattavat sepustukset tunnin tehtävistä - kurkista ihmeessä, jos saisit vinkkejä omankin ratsun ratsastamiseen. :)


4 kommenttia

 1. Vautsi, miten kivasti liikkuu tää poni! Näistä sun sileän videoista saa paljon inspistä ja niitä on kiva kattoa, kun oon suunnilleen saman tasonen ratsastaja sun kanssa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä on kyllä potentiaalia, kun vain saadaan vähän ryhtiä liikkeeseen ja kuskille vatsalihaksia, jotta pystyisi istumaan isommassa liikkeessä! :D Kiva kuulla että videot on oikeasti mukavaa katsottavaa!

   Poista
 2. Kiva video taas, mukavaa kun olet laittanut tekstejä väliin. Alkoi kyllä liikkua loppua kohden huomattavasti energisemmin ja ryhdikkäämpänä! Ja suorittaa nätisti kaikki pyydetyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Veikka on kyllä nostanut pisteitään mun silmissä koko ajan kuluvan vuoden aikana! Etenkin tämän valmennuksen jälkeen jäi fiilis, että tällä ihan oikeasti voisi lähteä kilpailemaankin. :)

   Poista

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat