Essi

Poniblogin ruudun takana bloggaa täysi-ikäinen ikuinen poniratsastaja Essi.

Pienikokoisena ihmisenä hyväksyin kohtaloni poniratsastajana jo ratsastuskouluaikoina, kun isoja hevosia ei riittänyt kaikille halukkaille. Tykästyin poneihin ja ratsastuskoulusta lähdettyäni vuokrasin muutamia erilaisia poneja, joilla pääsin valmentautumaan ja kilpailemaan niin este- kuin kouluratsastuksessakin. Viime vuosina olen vakioratsujeni lisäksi ratsuttanut ja kilpaillut erilaisia poneja heA ja re90 tasolle asti.

Ajauduin ratsastamaan haflingereita toinen toisensa jälkeen ja jäin rotuun koukkuun. Sopivan kokoisia, sopivan tuhmia ja syötävän suloisia! Oman haflingerin Wilman hankin kevättalvella 2019.

Tällä hetkellä tavoitteenani on kehittyä yhdessä Wilman kanssa niin este- kuin kouluratsastuksessakin ja päästä kilpailemaan molemmissa lajeissa.

Hevosharrastuksessa arvostan kuitenkin eniten kumppanuutta ja hyvää mieltä; en ole kilpailija henkeen ja vereen, vaan nautin rennoista maastolenkeistä ilman satulaa ja maastakäsintyöskentelystä hevosen ehdoilla. Olen kokeilunhaluinen ja innostunkin helposti kaikesta uudesta, jonka vuoksi vuokraponien kanssa on tullut harrastettua kaikkea niin pulkkaratsastuksesta jalkapalloon, poniagilityyn ja vikeltämiseenkin. Pääasia hevostelussa on, että niin hevosella kuin ihmiselläkin on hauskaa!

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat