perjantai 23. joulukuuta 2016

Joulukalenteri #22: Vaelluskohteen valinta ulkomailla

Ulkomaanreissuilla mitä parhain tapa tutustua paikalliseen luontoon ja kulttuuriin on lähteä vaellukselle paikallisilla hevosilla. Vaelluskohteen löytäminen ja valinta ei kuitenkaan ole välttämättä aivan helppo juttu. Jonkin verran ulkomailla ratsastaneena olen kerännyt muutamia vinkkejä paikallisen hevostallin valitaan.

Taustatyö
Paikallisiin vaellustalleihin kannattaa tutustua netissä hyvissä ajoin ennen matkaa. Pienelläkin googlettelulla voi löytää useampia talleja oman matkakohteen lähistöltä, jolloin on turistina jo etulyöntiasemassa kyetessään tekemään vertailua tallien välillä. Nettisivut kertovat jo paljon; minkä pituisia ja hintaisia vaelluksia talli järjestää? Onko tallilta mahdollista saada lainaan kypärää tai ratsastukseen soveltuvia kenkiä? Kaikissa matkakohteissa edes kypärää ei voi pitää itsestään selvyytenä.Suosi omatoimimatkailua
Monet turistikohteiden tallit tekevät yhteistyötä eri matkanjärjestäjien kanssa. Tällöin asiakkaat ohjautuvat tallille matkanjärjestäjän kautta, joka luonnollisestikin vetää rahaa välistä. Järjestetyllä ratsastusreissulla pääset luultavasti taksilla hotellin ovelta tallin ovelle ja ratsusi on valmiiksi varustettu. Ryhmässä on useita mahdollisesti eritasoisia ratsastajia, minkä vuoksi voit päätyä vain pitkälle käyntimaastolle. Järjestetty valmisvaellus voi maksaa jopa tuplasti enemmän kuin itse järjestetty vaellus - näe siis hieman vaivaa ja ota itse yhteyttä tallille vaelluksen varataksesi! Tällöin on myös suurempi mahdollisuus päästä matkaan pienemmällä porukalla, joka vastaa enemmän omaa taitotasoa.Eettisyys
Kaikkialla maailmassa hevosten olot eivät ole valitettavasti yhtä hyvät kuin Suomessa. Kiinnitä vaelluspaikkaa valitessasi huomiota toiminnan eettisyyteen: älä valitse tallia, jonka nettisivuilla on kuvia langanlaihoista hevosista tai joista voit lukea netin keskustelupalstoilla huonoa palautetta. Ole myös rohkea äänestämään jaloillasi: mikäli taustatyöstä huolimatta päädyt vaellustallille, jossa sinulle tarjotaan esimerkiksi ontuvaa tai liian pientä hevosta, kieltäydy nousemasta sen selkään.


Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat