sunnuntai 11. joulukuuta 2016

Joulukalenteri #11: Letityskoulu osa 2, Ranskalainen letti

Pitkäharjaiselle hevoselle helpoin ja siistein letti on niskaa pitkin kulkeva ranskalainen letti. Siisteimmän lopputuloksen valkojouhisella hevosella saa aikaan kun vaivautuu pesemään hevosen harjan tyveä myöten. Mustassa tai ruskeassa harjassa tyveen kerääntynyt lika ei yhtä lailla tulekaan esiin letitettäessä.


Harja tulee selvittää hyvin ennen letitystä, mutta selvitysaineita ei kannata käyttää. Ne tekevät harjasta liukkaan ja saavat letin purkautumaan helpommin. Letin kiinni pysymistä voi edesauttaa hieromalla harjaan ennen letitystä vahvaa hiusgeeliä. Erityisen paksuharjaisella hevosella ranskalainen letti voi vaatia letityskuminauhojen lisäämistä jo kesken letin muutamaan kohtaan "tukikuminauhoiksi".

Lähes kaikilla shetlanninponia isommilla hevosilla letittämistä helpottaa jakkara. Korkean hevosen letittäminen maantasalta on ensinäkin käsille hirmu raskasta ja lisäksi letin kireäksi saaminen on huomattavasti hankalampaa. Kun letin pääsee tekemään "ylhäältä alaspäin", selkeästi hevosen yläpuolelta, on letti helpompi saada kulkemaan tiiviisti niskaa myöden.

3 kommenttia

 1. Harmi, että en voi katsoa videoita:(
  Ihana kuitenkin, kun opetat näitä lettejä!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miksei videoiden katsominen onnistu? Katsotko blogia puhelimella vai selaimella?

   Poista

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat