maanantai 12. joulukuuta 2016

Joulukalenteri #12: Ponipipareita!

Yksi joulun ykkösjuttuja on pipareiden leivonta. Monena vuonna on tullut kyhäiltyä ihan kokonaista hevostallia piparitaikinasta, mutta tänä vuonna keskityin erilaisten ja toinen toistaan suloisempien hevoshahmojen koristeluun.


Erilaisia hevosmuotteja löytyy nykyään melko hyvin jo ihan tavallisista kaupoista. Omat muotit ovat löytyneet ainakin Prismasta, Stockmannilta, Sokokselta... Asialle omistautuneempi piparinleipoja tilaa hyvissä ajoin muotteja ulkomailta.

Myös koristeita löytyy laajat valikoimat ruokakaupoista, mutta myös leivontaan erikoistuneista pikkuliikkeistä. On hyvä muistaa, että koristeluun voi käyttää myös esimerkiksi kookoshiutaleita, mantelilastuja tai karkkeja! 

Tärkein osa koristelua on sokeritahna, jonka suosittelen ehdottomasti tekemään itse. Kiertäkää kaupan valmistahnat kaukaa! Sokeritahna on helppo, nopea ja halpa tehdä itse; erottele kippoon kananmunan valkuainen ja lisää vähitellen tomusokeria, kunnes tahna tuntuu sopivan paksulta. Tarvittaessa tahnaa saa laimennettua vielä vedellä. Värjääminen käy helposti elintarvikeväreillä ja esimerkiksi ruskeaa väriä saa korvaamalla pienen osan tomusokerista kaakaolla. Nostele valmis tahna pieneen minigrip pussiin ja leikkaa kulmaan pikkuruinen reikä, niin pursotin on valmis!


Tämän vuoden oma suosikkini oli uusi pikkuruinen ponimuotti. Todellisuudessa muotti on keinuhevonen, mutta leikkasin veitsellä keinuosat pois ennen pipareiden uuniin laittamista. Näistä tuli mielestäni aivan syötävän söpöjä!


Suuremmille pipareille on helpompi tehdä yksityiskohtia, kuten varusteita. Ennen paistoa on hyvä kääntää osa pipareista toisin päin, jolloin saa kahteen eri suuntaan juoksentelevia hevosia koristeltavaksi!


Mitä enemmän koristeita, sen paremmalta piparit maistuu! My little pony ja fluffy unicorn näyttävät hurmaavilta ja sulavat suussa..

2 kommenttia

  1. Superihania ja taitavasti tehty, miten noita raaskii syödä 😎!

    VastaaPoista
  2. Voi kuinka suloisia poneja, tai siis ponipipareita!<3

    VastaaPoista

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat