Harri

Nimi: Jardinero "Harri"
Sp.: ruuna
Synt.: 1996 Espanjassa
Rotu: Andalusialainen

Harri oli hurmaava persoona, jota sain pitää kuin omaani vuodesta 2013 eteenpäin. Ruuna oli varmasti taitavin ja pisimmälle koulutettu hevonen jolla olen ikinä päässyt ratsastamaan; Harri taipui niin piaffeen kuin passageenkin ja hevosen osaamisen myötä pääsin myös itse kehittymään ratsastajana huimasti neljän vuoden aikana.

Harrin kanssa kilpailtiin helppo A luokkia, mutta puuhailtiin myös paljon muuta; pelailtiin jalkapalloa, käytiin päiväkahveilla naapurustossa, ilahdutettiin läheisen koulun oppilaita kummihevostoiminnan muodossa ja treenattiin varusteetonta ratsastusta. Hesburgerin autokaistallakin käytiin tilaamassa ranskalaisia. Harri valloitti yhä useampien ja useampien ihmisten sydämiä lempeällä luonteellaan ja tempuillaan.

Viimeisen vuotensa Harri sai toteuttaa itseään eläkeläisenä rennommissa puuhissa, mutta lopulta vanhuuden tuomien vaivojen vuoksi Harri päästettiin ikivihreille laitumille 31.8.2016.

Ylin kuva: © Annika MäkiKuvat: Maiju Aaltonen

13 kommenttia

 1. Mikä on Harrin säkä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Veikkaisin ehkä 155 cm, on Harri mua matalampi mielestäni:)

   Poista

 2. Osaisitko neuvoa mua miten sais hommattua itselleni vuokrahevosen? Haluisin kovasti alkaa itsekkin vuokraamaan hevosta, mutta en ole aivan kärryillä miten tulisi toimia. :D
  Ajattelin kysyä sulta asiasta, kun kerran hevosta olet itsekkin vuokrannut

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vuokraheppoja löytyy esim täältä: http://markkinat.hevostalli.net ja facebookin vuokrahevossivuilta. Hyvä vaihtoehto on myös jättää lähitallien ilmoitustauluille ilmoituksia, että etsit vuokrahevosta. Mikäli olet alle 15 vuotias, suosittelisin, että pyydät vanhempiasi ottamaan yhteyttä vuokrattavien hevosten omistajiin/ laitat vuokrahevosen hakuilmoitukseen vanhempiesi yhteystiedot. Hyvin harva vuokraa hevostaan nuorelle ilman, että vuokraajan vanhemmat on aktiivisesti harrastuksessa mukana.

   Poista
 3. Hei meil on samanlaiset ratsut! Mä ratsastelen 152cm korkeella Andalusialaisella tuumalla. Joskin Amurin rotuna lukee tilasto hevonen koska se on ollut käytös häiriöinen ja ei oo päässyt kirjoihin :D täält pääsee seuraan lisää meidän kuulumisia jos kiinnostaa: http://hulvatontamenoa.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohoh, hauska sattuma :D Harrikin taitaa olla tilastoksi rekisteröity, en tiedä mistä syystä. :)

   Poista
  2. Tilastoiks merkittiin ennen esim suvuttomat tuontihevoset joiden puhdasrotuisuutta ei voitu todistaa kun hevosta rekattiin suomen rekisteriin:) kiva blogi sulla, haflingerit on parhaita!

   Poista
 4. Primus Tallilla löytyy myös Jardinerojolla on sama rotu mikä Harrilla mutta kutsutaan Hartsaksi

  VastaaPoista
 5. En päde enkä mitää muutakaan mutta andalusialainen voi olla täysverinen andalusialainen mutta se ei vaan oo syntynyt espanjassa. P.R.E on andalusialainen mutta on täysin syntynyt espanjassa. Espanjalaiset on joskus tehnyt tuon jaon koska halusivat että erotetaan täysveriset andalusialaiset toisistaan koska ei tiedetty oliko ulkomailla kasvatetut täysin andalusialaisia vai onko seassa jitain muuta :)

  VastaaPoista
 6. Primus tallilla löytyy muuten sama, syntynyt vain 2002 ja kutsutaan Hartsaksi.

  VastaaPoista
 7. Oi miten näyttävä herra :O ♡

  VastaaPoista
 8. On pitänyt tosi monta kertaa kommentoida mutta en ole saanut aikaiseksi, ratsastan itsekin 2-4 kertaa viikossa kimolla andalusialaisella, joka tosin on ori mutta käytökseltään vaikuttaa superkiltiltä ruunalta (herralla on ikää 14v eli ei mikään vanha tyyppi vielä, mutta ruoka kiinnostaa aina enemmän kuin tammat ja hoitaessakin ihan lammas :D♥). Orhi kisaa vaativaa koulua, mutta näin talvisin se lomailee maalaistallilla ja pääsee vähän laiskottelemaan tällaisen puskaratsastajan kanssa... :) Teidän menoa on tosi kiva seurata, tykkään kovasti sun blogista ja Harri vaikuttaa ihanalta tapaukselta :)♥

  http://aasinpotkima.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Andalusialaiset on kyllä hienoja, ole onnellinen että pääset ratsastelemaan noinkin osaavaa hevosta! :) Kiitos kivasta kommentista, toivottavasti viihdyt lukijana pitkään! :)

   Poista

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat