Winnie

Nimi: Windroos ET
Rotu: haflinger
Sukupuoli: tamma
Syntynyt: 30.4. 2006 Hollannissa
Säkä: n. 147 cm


Winnie tuli ratsastuskoululle tuntiponiksi lokakuussa 2011. Koeratsastin tamman sen saapumista seuraavana päivänä ja menetin sydämeni sille täysin. Poni paljastui ongelmalliseksi; Winnie ei kunnioittanut ihmistä, hyppi pystyyn, pukitteli ja kieltäytyi liikkumasta. Sain ponin hoidokikseni ja työskentelin sen kanssa paljon niin maastakäsin kuin ratsailtakin. Poni oli minulle kuin oma ratsastaessani sitä lähes päivittäin.

Kahden vuoden aikana valmentauduimme, kilpailimme ja kehityimme. Esteillä etenimme pohjalta 70 cm radoille ja koulupuolella suoriuduimme helppo C luokista ruusukkeiden kera. Koska en pystynyt itse ostamaan ratsastuskoulun omistuksessa ollutta ponia, kesällä 2013 Winnie myytiin ja meidän yhteistyömme valitettavasti loppui. Winnie sai oman ihmisen tuolloin lukioikäisestä Maijusta, jonka kanssa päädyttiinkin vaihtelemaan ponin kuulumisia säännöllisesti. Maijun luona pääsin tervehtimään ponia aina silloin tällöin kun kiireiltäni ehdin.

Elokuussa 2015 tiemme kohtasivat taas, kun Maiju muutti Winnien kanssa Turkuun. Sain taas mahdollisuuden osallistua ponin elämään auttamalla omistajaa ja ratsastamalla Winnietä viikoittain.  Ennen oman ponin hankkimista ratsastin Winnietä muutaman kerran viikossa tavoitteenani kehittää ponia eteenpäin etenkin koulupuolella. Lisäksi olen saanut toimittaa stunt-kuskin virkaa kilpailuissa ja kilpaillut ponilla 1-2 tasolla re90 ja heB-heA luokissa.

Tällä hetkellä ratsastan Winnietä noin kerran viikossa liikutus- ja läpiratsastusmielessä.


1 kommentti

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat