tiistai 29. toukokuuta 2012

Rohkea Essi!

Huh, ylitin itseni! Olin hurjan rohkea ja menin eilen Winniellä ilman satulaa, vaikkei ollut edes ketään henkisenä tukena vahtimassa ja soittamassa ambulanssia siinä vaiheessa kun tipun niskoilleni.
Winnie kuitenkin käyttäytyi siivosti ja oli ihan mielettömän mukava ratsastaa! Tamma liikkui omalla moottorillaan reippaasti eteen ja oli aikaisempaa tasaisempi suustaan ja muutenkin. Rohkenin kokeilemaan myös muutaman askeleen laukkaa, voi miten Winnie oli hieno! Laukat nousi molempiin suuntiin oikein nätisti ja kiikuin selässä ongelmitta ilman satulaakin. Kyllä tästä tammasta tulee vielä hieno, se palkitsee ruhtinaallisesti kun siihen saa luotua luotettavan ystävyyssuhteen. :)
Kävipä maneesissa muuten toinen hevonenkin meidän työskentelyn aikana, mutta fiksu ja aikuistunut tamma ei siitä välittänyt ollenkaan.


Sitten kurjempiin kuulumisiin.. :( Kokoajanhan olen tiennyt että Poju lähtee kesäksi kotiinsa, mutta nyt se päivä on konkreettisesti edessä. Poju viipyy Metsäkylässä vielä seuraavan viikon, jonka jälkeen se lähtee omistajansa kanssa esteleirille ja menee sieltä suoraan kotiinsa. Nyt on jäljellä siis enää muutamat ratsastuskerrat Pojulla, paras siis nauttia niistä. :)

16 kommenttia

 1. Harmi, että Poju lähtee :( Mutta onhan sulla nyt kuitenkin winnie :) Vaikka ei tietysti toinen hevonen voi korvata toista, mut sillee juunou :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, jää kuitenkin joku ratsastettava, ettei tarvitse ihan ilman olla. :) Pojua käyn kuitenkin omistajillaan kotona varmasti moikkaamassa!

   Poista
 2. Voihan ny höh...=( kun poju lähtee. Poni oli niin kivalla päällä aina kun teit postauksia.=) anna ponille mun puolesta isot halit<3=))

  VastaaPoista
 3. Toi on hauska toi Winnien häntä ku se heiluu kokoajan :D!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laukassa hän viuhtoo aina aluks hurjasti kun yrittää sen avulla saada omat jalkansa järjestykseen.. :D

   Poista
 4. Miks meet niin paljon ilman satulaa ja/tai ilman varusteita? Tai ainakin tältä tuntuu, kun melkein joka postauksessa kerrot menneesi ilman satulaa.. Eikö satulan idea ole juuri se, että se jakaa ratsastajan painoa tasan molemmille puolille hevosen selkää? Itse en ole koskaan nähnyt mitään järkeä siinä, että menee ilman satulaa ja siksi en koskaan mene... :)

  t. tietämätön..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä minä paljon satulallakin ratsastan, siitä vain ei yleensä tule erikseen mainittua. :) Tykkään mennä erityisesti Pojulla paljon ilman satulaa, koska sen oma satula ei tue mun istuntaa oikein. Ajaudun siinä liian eteen/taakse ja istuminen on paljon hankalampaa kuin ilman penkkiä. Uskon että satulalla ratsastaessani rasitan ponin selkää enemmän kuin ilman satulaa mennessä, koska istun paljon hiljempaa ja rauhallisemmin satulatta.
   Satulan tarkoitus on juu jakaa ratsastajan paino tasaisesti ja laajemmalle alueelle, mutta mikäli kehonhallinta on siinä määrin kunnossa, että kykenee istumaan siellä keskellä ponin selkää satulattakin, en usko että siitä on yhtään mitään haittaa hevoselle, vaikka ei ratsastaisi ikinä satulalla. Kaikki ratsastamani ponit on kuitenkin suht isoja, n. 140 cm korkeita, joten se tuskin niiden selkään vaikuttaa jos siellä alle 50 kiloa on jakautumatta niin isolle alueelle. Kaikkien ponien askellajit on myös todella tasaiset, joten en hypi ja pompi ponien selässä. Itseasiassa monet ponit liikkuu allani paremmin ilman satulaa kuin satulalla, koska ilmeisesti istun paremmin ja rennommin ja pystyn vaikuttamaan hevoseen paremmin istunnallani.

   Ilman varusteita ratsastan suht harvoin, ehkä joka toinen viikko. Siitäkään Poju ei varmast kärsi, kun siitä kahdesta viikosta loput 13 päivää ratsastetaan normaalisti varusteilla. Ilman satulaa tuntuu että pääsen lähemmäs hevosta ja painoapujen käyttäminen on helpompaa, kuten istunnallakin ratsastaminen.

   Poista
  2. En tarkoittanut kommenttia mitenkään ilkeänä, kysyin vaan...
   Jos satula kerran on huono, miksei sitä vaihdeta? Tai jos se on niinku ponille hyvä ja sulle huono, niin eiks sit vaan kannattais mennä paljon sen satulan kanssa niin oppisit istumaan siinä? :)
   Kuten mainitsin, niin itse en näe ilman satulaa menemisen hienouksia (viisiinkään?) ja siksi en mene sillä kovin usein :D Voi olla että poneilla, joilla on pyöreämpi selkä on varmaan helpompaa mennä, itse kun omistan korkea säkäisen puoliverisen - tiedät varmaan miksi ei ole tullut mentyä ilman satulaa? :DD

   Mutta videoita katsellessani olen kyllä huomannut, että istuntasi on sen verran hyvin hallinnassa, että ei siitä ainakaan haittaa ponille ole:) Päin vastoin - ilman satulaa mennessä ei ainakaan tule mitään hankauksia jos esim. satulavyön alle on vahingossa jäänyt jotain töhnää :) Ja ponit näyttävät sun kanssa tosi rennoilta ja menevät kivasti :))

   Ja kommenttini tarkoitus siis oli vain kysyä asiaa, ei mitenkään olla ilkeä tai mitään!

   Poista
  3. En ottanutkaan kommenttiasi mitenkään ilkeänä! :)
   Satula on ponille sopiva kuten myös sen omistajille, joten luonnollisestikkaan sitä ei vuokraajan takia vaihdeta. Olen tässä yhteensä vuoden verran yrittänyt opetella istumista tuossa satulasta, mutta hurjia tuloksia ei ole näkynyt. :D
   Joskus pienempänä ratsastustunneilla käydessä ilman satulaa meneminen olikin "siistiä" ja erilaista, mutta mulle se on nykyään ihan sama asia kuin ratsukon molemmille osapuolille sopivalla satulallakin ratsastaminen. En minäkään korkeasäkäisellä ja isoliikkeisellä hevosella samoissa määrin ilman satulaa ratsastaisi! Tosin suosittelen suakin joskus kokeilemaan, se kun parantaa tasapainoa hurjasti.
   Näillä poneilla ratsastaessani pystyn tekemään kaikki jutut ja tehtävät yhtä hyvin ilman satulaa kuin satulallakin, minkä takia melko usein sen satulan jätän talliin. Siinä en tietenkään näe järkeä, että väkisin painellaan menemään ilman satulaa ja samalla roikutaan harjassa kiinni, kun tasapaino ei riitä samaan aikaan kyydissä pysymiseen ja hevosen ohjaamiseen.

   Poista
  4. Olet ihan oikeassa ;) Tuntuu että jotkut ponitytöt yrittävät leijailla pilvissä sillä että menevät omalla ponillaan ilman satulaa :D Kun katsoo ratsastuskoulullakin (jossa käyn) niitä tyttöjä, kun on pakko ängetä samaan aikaan maneesiin kuin tunnit on - ilman satulaa - että päästään loistamaan ;)

   Poista
 5. Hei muuten! :)
  Kun kirjoitit että Poju lähtee kesäksi kotiinsa, niin tuleeko se sitten kesän jälkeen takaisin? :))
  En ole kauhean kauaa blogia seurannut, joten anteeksi jos olet jossain postauksessa kysymykseen jo vastannut :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos omistajille vain järjestyy ylläpitohevonen Pojun seuraksi niin ponit jää varmasti pidemmäksikin aikaa kotipihaan. Nyt Poju on asunut vain talvet Metsäkylässä, kun täällä on maneesi. :)

   Poista
 6. oon tuntenut pojun kotimäen tallilta n5 vuotta ja kun lopetin siellä mulle sanottiin et poju lopetetaan =( mut onneks se elää hyvää elämää toivotan pojulle hyvää kesää T. Pojun ex-hoitaja <3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohhoh, aika hurjan huhun olet kuullut! :o Mun tietääkseni Poju ei missään vaiheessa ollut Kotimäellä minkään lopetusuhan alla, vaan ratsastuskoulun lopettamisen aikoihin myynnissä kuten monet muutkin ponit. Kauaa poni ei myynnissä ollutkaan. :)

   Poista

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat