torstai 31. toukokuuta 2012

Puomeja!

Ilmeisesti lähes päivittäiset postaukset ei ole teidän lukijoiden mielestänne liikaa, joten miksipä siis rajoittamaan niiden määrää kun kerran kerrottavaa on. ;)

Sain luvan hypätä Winniellä esteitä joku päivä. En tiedä onko ponilla koskaan hypätty yhtään mitään ja jos onkin, niin ainakaan puoleen vuoteen poni ei ole sitä tehnyt. Puomeja mentiin Winnien kanssa jonkin verran jo ennen joulua ja eilen jatkettiin puomitreeniä, jolta on sitten mukavampi jatkaa pikkuruisille esteille. Luonteeltaanhan Winnie on todella rohkea ; se mennä puksuttaa sinne mihin pyydetään ja selvittää sitten annetun tehtävän parhaansa mukaan. Täysin valkoisetkaan puomit eivät saaneet ponilta edes epäileviä katseita, vaan tamma paineli suoraan niiden sekaan ja järjesteli jalkojaan puomien väleihin niin kuin parhaaksi näki.

Tehtiin samaa tehtävää kuin kerran aikaisemminkin, eli puomityöskentelyä sisemmällä ja ulommalla pääty-ympyrällä. Tehtävä on siitä hirmu mukava, ettei sen rakentaminen vie kamalasti aikaa ja siihen voi yhdistää ravi- ja laukkatyöskentelyn. Sisemmät puomit ratsastetaan siis ravissa ja niiden jälkeen nostetaan laukka, jossa ylitetään isommalla ympyrällä oleva puomikasa. Laukasta hidastetaan raviin ja jatketaan taas ravipuomeille.

Winnie oli kovin taitava ja jaksoi keskittyä työskentelyynsä, vaikka maneesissa oli samaan aikaan kaksi muuta hevosta. Lisäjännitteenä katsomossa oli vielä oma äitini, johon Winnien oli tarkoitus tehdä hyvä vaikutus. Puomityöskentely sujui ongelmitta ja loppuraveissa poni oli oikein todella kiva ratsastaa. Winnie myötäsi kivasti ja kulki melko tasaisen pyöreänä. Saa nähdä mitä tästäkin ponista tulee, kun se on päivä päivältä mukavampi ratsastaa. :)
9 kommenttia

 1. Niin kaunis tuo Winnie!! <3 Mua ei TODELLAKAAN haittaa, että näitä postauksia tulee päivittäin. Päinvastoin, se on ihanaa! Toivottavasti jaksat ja ehdit päivittää tätä blogia jatkossakin useasti. Tätä lukiessa tulee aina niin onnellinen olo, kun olet itse niin ilonen, siellä on jo kesä ja kaikkee. Mahtavaa kesää sulle, Pojulle, Julille sekä tietysti Winnielle!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, tällainen palaute kannustaakin bloggaamaan! :)
   Kiitos sulle, vietä säkin oikein mukava ja lämmin kesä!

   Poista
 2. Vastaukset
  1. No niin tekee... :) Hänellä on vähäsen lennokkuuttakin noissa liikkeissä ;)

   Poista
 3. Joo ei tosiaan haittaa nämä tiheään tahtiin tulevat postaukset! Näitä on aina tosi kiva lukea, koskaan ei ole yhtään tylsää postausta tullut :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos, käyn kurkkaamassa! :)

  VastaaPoista
 5. Kuulen Pojusta pitkästä aikaa. Viimeksi näin sen Kotimäen tallilla noin vuosi sitten. Kun jouduin lopettamaan siellä minulle kerrottiin että se lopetettaisiin, mutta onneksi sillä on hyvä koti! Poju oli lempi hevoseni ja oma rakas hoitsuni<3<3

  T. Pauliina Pojun ex-hoitaja

  PS. en tiedä tuliko ensimmäinen viestini perille 3.6, koska koneni tilttasi enkä ollut varma lähtikö viesti :)

  VastaaPoista
 6. Kyllä edellinenkin kommenttisi tuli perille ja siihen olen vastannutkin. :) Sitä ihmettelin että aika hurjan huhun olet kuullut, jos sulle on väitetty että Poju menisi lopetettavaksi. Poni oli vain myytävänä kuten monet muutkin ratsastuskoulun ponit, eikä se ehtinyt kovin kauaa kaupan olemaankaan kun se jo ostettiin. :)

  VastaaPoista

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat