tiistai 1. toukokuuta 2012

Vastauksia/part 1


Kysymyksiä on tullut jo sen verran paljon, että vastailen nyt jo tähän mennessä kysyttyihin. Edelleen siis saa kysyä, jos näistä kysymyksistä tai vastauksista tulee uutta kysyttävää mieleen, niin raapusta ihmeessä kysymyksesi tähän postaukseen. :)


Mikä ratsastustunneilla käytettävä poni on sun suosikki Julitan jälkeen? :)
Tykkään kovasti pikkuruisesta russponista Teemusta! Sitä on aina ilo liikuttaa, kun se on reipas ja yritteliäs. 

Ketä on paras poni Julita,Winnie vai Poju?
Tähän on niin hirvittävän vaikea vastata, kun jokaisessa on ne parhaat puolensa. Kyllä näistä kuitenkin Julitalla on suurin paikka mun sydämessä, kun sen kanssa taitettu matka on ylivoimaisesti kaikista pisin. :)

Ketä on toiseksi paras?
Kun edes parasta on vaikea valita, en pysty poneja tuon enempää paremmuusjärjestykseen laittamaan.

Mikä julissa on kivointa(myös winniessä ja pojussa) ?
Julissa: Julissa kivointa on sen rauhallinen luonne ja sen innostuminen esteillä. Laiskan luonteensa takia ratsastuksesta jää aina tosi hyvä fiilis, jos ponin on saanut liikkumaan edes jotenkuten eteen. :)
Winniessä: Winniessä tykkäsin eniten sen innokkuudesta ja oppimishalusta. Se oli aina aktiivinen ja läsnä siinä hommassa mitä tehtiin tai opeteltiin. 
Pojussa: Pojussa parasta on se luottamus, mikä meidän välille on kehittynyt. Vuosi takaperin kaikki toiminta Pojun kanssa oli enemmän tai vähemmän hankalaa ( poni kielsi esteille, ei kävellyt puomien yli, ei antanut harjata päätään, ei antanut varustaa, ei nousta selkään, säikkyi maastossa ties ja mitä), mutta nykyään Poni luottaa muhun ja minä siihen, jolloin ongemia edellisten asioiden suhteen ei enää ole.

...Entä tyhmintä?
Julissa: Sen arvaamattomuus. Keväisin ja syksyisin ekojen pakkasten aikaan ponilla usein napsahtaa päässä ja se saattaa yhtäkkiä ryöstää maastossa tai innostua heittämään pukkirodeota.
Winniessä: Ponin lähtö :(
Pojussa: Sen sairastelu, ehdottomasti! Ponilla ei ole mitään varsinaista vammaa tai sairautta, mutta se on onnistunut sairastelemaan ties ja mitä kaikkea vuoden aikana. Ähkyä, yskää, kaviopaisetta, lihasjumeja... Nyt poni on vihdoin täysin kunnossa!


...Entä söpöintä?
Julissa: Sen lörpöttävä suuri alahuuli, kun poni on rentoutunut tai väsynyt. <3
Winniessä: Sen innokkuus, kimeä hirnunta tarhan portilta kun tulin tallille. :)
Pojussa: Ponin tapa mulkoilla jotain jännittäviä asioita maassa. Poni voi pysähtyä jalat harallaan tuijottamaan maahan silmät suurina ja jatkaa matkaansa kiertäen epäilyttävän ruohotukon mulkoilemalla sitä ohittaessa. ;)

Mikä on pahin mokasi ikinä?Hevosten parissa vai yleensä? Ei tule oikeastaan mitään kummempaa mieleen, mutta juuri kun olin saanut selän murtumisen jälkeen luvan kiivetä taas hevosen selkään, menin tippumaan tallin pomminvarmimmalta ja kilteimmältä Monster- ponilta. Kyseessä oli joulumaasto jossa vain käveltiin, joten lähdin matkaan ilman satulaa. 10 minuutin päästä yksi porukasta soittikin jo tallin omistajalle että "Essi tippui ja Monster laukkaa vapaana pitkin peltoja, ei saada sitä kiinni." 

Kenen videoita tykkäät? Ketä on paras pari youtubessa?
Itseasiassa seuraan hirveän vähän youtubessa ketään käyttäjiä. Edelliseen postaukseen linkittämäni Shilas- halinger ja hänen omstajansa ovat kyllä hieno pari, tuon käyttäjän videoita tykkään katsella. :)

Jos jonkun hevosen saisit metsäkylään takaisin, kuka se olisi ? 
Winnie! Tosin toive elää että tamma kesän alussa tulisikin.... :)

Tätä on varmaan kysytty monta kertaa, mut minkä mallinen sun järkkäri on ?
Ei itseasiassa ole kysytty kertaakaan! :D Runko on Nikon D90 ja putki Nikonin 18-200 :)

Tärkein hevonen/poni ikinä ?
Julita, luonnollisestikin kun ponin kanssa on yhteistä matkaa taitettu pian 8 vuotta. :) Ennen Julitaa todella tärkeä poni mulle oli Mape- tamma, joka kuoli juuri edellisenä kesänä ennen Julitan tuloa Metsäkylään. 

Miks et vuokraa enää Eltonia?
Pelästyin ponin ryöstämistä maastossa niin paljon, ettei mulla riittänyt rohkeus jatkaa sillä ratsastamista. Ponissa ei ollut mitään vikaa, se toimii varman ratsastajan alla todella kivasti, niinkuin mullakin sen puoli vuotta. Itse olen kuitenkin niin herkkis etenkin maastossa, kun olen tullut Julilta niin pahasti siellä alas. En uskonut että pystyisin luottamaan itseeni tai poniin niin paljon, että mun olisi enää turvallista maastoilla sillä. Tykkäsin ponista kyllä todella kovasti ja toisaalta harmittaa edelleen, etten uskaltanut jatkaa vuokraamista. :/

Kuinka korkeeta oot hypänny ratana ?
80-95 cm tunnilla, kisoissa 80 cm.

Kuinka korkeeta oot hypänny pojulla ?
Pojulla ehkäpä 70 cm luulisin, keskiviikkona kokeillaan ehkä vähän isompaa :)

Kenellä mettiksen hevosista ET oo menny ? 
Hmm apua! Ilmeisesti kyse on nyt nykyisistä hevosista.. Olen tainnut mennä kaikilla muilla paitsi Kossulla :)

Ketä mettiksen nykysiä/entisiä hevosia oot hoitanu, siis ollu niiden hoitaja ?
Nykyisistä en ole tainnut hoitaa muita kuin Julia. Aikoinaan olen hoitanut Monicaa, Astaa, Winnietä, Nuppua, Aputia ja noin kuukauden ajan tallilla vieraillutta Risto- ponia. Monica myytiin yksityiseksi, Asta myytiin kevyempiin töihin, Winniestä olenkin puhunut jo ihan liikaakin, Nuppu myytiin Heikille, joka nykyään ratsasteleekin tammalla Turun keskustassa ja Aputi jouduttiin lopettamaan vanhuuden vaivojen vuoksi. 

6 kommenttia

 1. Tällänen kysymys tuli mieleen;

  Jos on pelästynyt/tippunut ym, niin eikö silloin pitäisi aina nousta takaisin selkään, ja jatkaa mihin jäätiin..tuli mieleen tosta sun Eliten kysymyksestä...?

  VastaaPoista
 2. IHANA toi kuva susta ja Teemusta! Niin ihanan kesäinen :) <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Suvi! :) Mäki tykkään tosta kovasti, en oo ees hurjan ison näkönen ponin selässä :DD Viime kesältä <3

   Poista
 3. miten vietit vappusi?
  jos et harrastaisi ratsastusta, mitä harrastaisit?
  oletko jossain töissä, jos olet niin missä?
  kuinka useasti käyt tallilla?
  oletko koskaan harkinnut vaihtavasi metsäkylästä pois jollekkiin toiselle tallille jossa sulla olisi vaikka mahdollista kisata ja valmentautua enemmän?
  onko sulla iphone?
  oletko ollut tyytyväinen siihen, ei ole mennyt rikki eikä mitään muuta vastaavaa?
  mikä videokamera sulla on?
  kävitkö ikinä pedantissa tunneilla?
  eikö sieltä tullutkin kaksi hevosta metsäkylään,oletko mennyt niillä, mitä tykkäsit?
  älyttömän hieno tää sun uusi ulkoasu ja banneri, millä teet nää sun bannerit?

  tuossa nyt muutama ainakin :))

  VastaaPoista
 4. Siis Winnie lähti tuli takas ja lähti vai?? ku hä ??

  VastaaPoista

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat