keskiviikko 16. toukokuuta 2012

Varusteeton ratsastus, osa 1

Varusteettomasta ratsastuksesta on tullut postaustoiveita, joten väkersin nyt omien kokemusten ja tietojen pohjalta videosarjan aiheesta. Aivan ensimmäiseksi haluan kuitenkin korostaa turvallisuutta. Käytä aina kypärää ja turvaliiviä, mikäli sellaisen omistat. Älä etene liian nopeasti ja hyväksy omien taitojesi ja hevosen asettamat rajoitteet.

Jos hevosesi ryöstää, pukittaa, hyppii pystyyn tai sen jarrut ovat edes joskus hukassa, älä kiipeä sen selkään edes pelkän riimun kanssa. Aseta oma turvallisuutesi edelle! Työstä ensin perusasiat kuntoon ja siirry vasta sitten vähentämään varusteita. Hevosen tulee olla täysin hallittavissa suitsilla ja pehmeällä kuolaimella, jotta sen selkään on turvallista kiivetä ilman kunnollista jarrua sen suussa. Jos hevonen ei ole omasi, keskustele ja arvioi sen omistajan kanssa hevosen soveltuvuutta varusteettomaan ratsastukseen.

Varusteetonta ratsastusta voi harjoitella myös varusteilla, mikä onkin suositeltavaa. Ratsasta ensin ohjat pitkänä ja pyri vaikuttamaan hevoseen pohkeillasi, katseella ja painolla. Kun tämä sujuu, on vasta aika siirtyä riimuratsastukseen.

Alaikäisille lukijoilleni haluan korostaa, että ratsastusta on aina valvomassa aikuinen ihminen. Varusteeton ratsastus parhaimmillaan viestii luottamuksesta ja kuuliaisuudesta, mutta pahimmillaan se on vastuutonta näyttämisen tarvetta. Kannustan siis ensimmäiseen vaihtoehtoon, johon kuuluu sekä itsensä että hevosen kuunteleminen ja hidas, vastuullinen eteneminen.

9 kommenttia

 1. Vähän kiva toi video! Innolla jään odottamaan.. (:

  VastaaPoista
 2. Moi! Sähän siis ylläpidät Metsäkylän tallin sivuja? Ajattelin, että olisiko mitenkään mahdollista laittaa mun ja Waltsun kuva sinne ..( siis Waltsun sivuun :D ) jos edes harkitset, lähetän kuvan sun sähköpostiin? :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ylläpidän juu. Tällaisia aioita varten mun yhteystiedot löytyy tallin nettisivuilta, yhteystiedot- osion alta. Siellä lukee "sivuston ylläpidon" sähköpostiosoite, johon voi ottaa yhteyttä.
   Olen ollut aika tarkka kuvien kanssa, haluan että ne on laadukkaita ja hevoset on kuvissa edustavia. Käytän sivuilla lähinnä vain omia kuviani, joiden osalta voin olla täysin varma tekijänoikeuksista. Tekijänoikeudet ovat siis kuvan kuvaajalla, joten sullakin pitäisi olla lupa levittää kuvaa metsäkylän tallin käyttöön. Kielloista huolimatta sivustolta myös kopioidaan jonkin verran kuvia mm. virtuaalitalleille, blogeihin ja facebookiin. Tätä en voi mitenkään estää, eli jos sinun kuvasi sivustolle laitetaan, se on siellä sinun vastuullasi.

   Etsippä mun yhteystiedot sieltä nettisivuilta ja laita sähköpostia & kuva liitteenä, mikäli sulla on lupa kuvaajalta. Katsotaan sitten kuvaa ja sen sopivuutta sivuille.

   Poista
  2. Oisko mahdolista saada niihin hevosten ja ponien esitelyihin myös hoitajat kuka hoitaa ketäkin

   Poista
  3. Hoitajien nimien julkaisuun tarvitsisin kirjallisen suostumuksen kaikkien alaikäisten lasten huoltajilta, eikä hoitajien nimet ole olennaisia hevosten kohdalla. Ratsastuskoulun sivut on rakennettu asiakkaita varten niin, että ne tarjoavat keskeiset tiedot hevosista, niiden luonteista ja ratsastettavuudesta.

   Kaiken lisäksi hoitajat vaihtuvat hirmuista vauhtia, eivätkä kaikki hoitajat todellisuudessa käy hoitohevosiaan hoitamassa. Hoitajien nimiä on siis turha sivustolle kirjoitella.

   Poista
  4. Ja lisäänpä vielä, että toivon blogiini vain tähän blogiin liittyvää keskustelua ja kysymyksiä kommenteissa. Metsäkylän tallia tai sen nettisivuja koskevissa asioissa kuuluu ottaa yhteyttä suoraan ylläpitoon/ tallin henkilökuntaan, joiden yhteystiedot löytyvät tallin nettisivuilta.
   Kaiken lisäksi olen VAIN ylläpitäjä, joten lisäilen nettisivuille sellaista tietoa, mitä tallin omistaja tahtoo sinne lisättävän. En itse päätä muuta kuin ulkoasuun liittyvistä seikoista.

   Poista
  5. Moi! Ai jaa joskus oli kun kävin katsomassa niitä sivuja.

   Poista

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat