torstai 3. toukokuuta 2012

Vastauksia/ part 2

Vastailen tässä vielä loppuihin kysymyksiin, joita oli tullut yllättävän paljon! :) Kiitos kaikille kysymyksistä, toivottavasti vastaukset ovat riittävän kattavia. Edelleen saa kysyä jos kysyttävää tulee, vastailen joko suoraan kommentteihin tai keräilen kaikki uudet kysymykset taas yhteen jonkin ajan päästä, mikäli niitä paljon tulee.


Lempivärisi?
Kuten Julin varusteistakin voi ehkä arvata, tykkään erityisesti vaaleanpunaisesta ja limen vihreästä ;)

Lempiruokasi?
Olen oikeasti ihan todella nirso ja kaiken lisäksi vielä allerginen monille ruoka-aineille. Mun lemppariruokia on siis ihan perus ruuat kuten iskän tekemät lihapullat ja perunamuusi sekä makaronilaatikko. Nyt vanhempana olen opetellut myös syömään esimerkiksi fetaa ja katkarapuja. ;) Yksi nykyisistä lempiruuista on cesar-salaatti!

Esteet vai koulu vai joku muu?
Esteet! Toki tykkään myös erilaisista luonnollista hevosmiestaitoa kehittävistä harjoituksista, kuten maastakäsintyöskentelystä ja poniagilitysta. Yleisesti tykkään kyllä harrastaa monipuolisesti - eipähän pääse poni eikä vuokraajakaan kyllästymään. :)

Mitä tavoitteita sulla on Julin kanssa?
Julin kanssa mulla ei oikeastaan ole mitään tavoitteita, enkä näe niiden asettamista enää järkeväksikään, kun poni on jo tuon ikäinen. Me ollaan Julin kanssa varmasti parhaat ratamme jo ratsastettu, eikä enää ole viisasta lähteä tavoitteita korottamaan esimerkiksi estekorkeuksien suhteen. Julin kanssa mun tavoite on vain pitää molempien mielet virkeänä ja harrastaa hyvällä mielellä! :)

...entä Pojun?
Pojun haluaisin oppia ratsastamaan rennon pyöreäksi, tosin tämä tavoite tuskin ehtii toteutua tämän kevään aikana ennen kuin poni muuttaa omistajilleen taas kotiin. Tavoitteena meillä olisi myös päästä käymään jossain seurakisoissa, joko esteillä tai koulussa. Sijoituksella tai suorituksen laadulla ei ole niin väliä, kunhan päästäisiin vähän tutustumaan kisatilanteisiin ja yrittämään parastamme. Suurin Pojulle asettamani tavoite ollaankin ponin kanssa jo saavutettu, kun ollaan saatu muodostettua kunnollinen luottamussuhde, joka mahdollistaa myös varusteettoman ratsastuksen. :)

Onko sinulla jotain "idolia" ratsastukseen liittyen, ketä ihailet tai kenen kaltaiseksi haluaisit ? (:
Ratsastuksen suhteen mulla ei oikeastaan ketään idolia ole, mutta Monty Robertsia ihailen hänen hevosenkäsittelytaitojensa vuoksi. Haluaisin oppia lukemaan hevosten eleitä ja vastaamaan niihin yhtä hyvin kuin hän! 

Jos on pelästynyt/tippunut ym, niin eikö silloin pitäisi aina nousta takaisin selkään, ja jatkaa mihin jäätiin..tuli mieleen tosta sun Elton -kysymyksestä...?
Näin olen aina tehnytkin; tippumisen jälkeen noussut takaisin selkään ja ryöstäneen hevosen kanssa käynyt vähintäänkin kävelemässä vielä pienen lenkin, ettei hevonen pääse luistamaan töistään päättämällä poistua paikalta. Tämä ei kuitenkaan estä sitä pelkoa ja jännitystä tulemasta esiin taas uudestaan, kun seuraavan kerran pitäisi kiivetä kyseisen hevosen selkään. Esimerkiksi juuri entinen vuokraponini reagoi vielä ratsastajan jännittämiseen vahvasti ja muuttui näin ollen epävarmaksi ja arvaamattomaksi, kun kuski ei pystynyt istumaan rennon varmana selässä. Tämän ponin kanssa ongelma oli vielä siinä, ettei mulla ollut tallilla ketään kavereita, joiden kanssa olisin voinut maastoilla. Olisin joutunut keräämään luottamustani takaisin ihan yksin, mikä olisi ollut mahdollisesti hyvinkin pitkä prosessi. Maastoillessa olen muutenkin normaalia herkempi ratsastaja, mikä johtuu parista pahasta putoamisesta. 
Miten vietit vappusi?
Olin vappuaaton iltana töissä, minkä jälkeen kävin pikaisesti pyörähtämässä tallin 20-vuotisjuhlissa.

Oletko jossain töissä, jos olet niin missä?
Kyllä olen, Prismassa. :)

Jos et harrastaisi ratsastusta, mitä harrastaisit?
En tiedä harrastaisinko mitään juuri ratsastuksen tilalla. Olen kuitenkin harrastanut ties mitä ennen ratsastusta ja sen kanssa samaan aikaan, joten en usko että mikään harrastus olisi varsinaisesti korvannut ratsastusta. Saattaa olla, että olisin ehkä jatkanut kilpauintia. :)

Kuinka useasti käyt tallilla?
Vähän viikosta ja kouluhommien määrästä riippuen yleensä noin 3-4 kertaa. Ruuhkaisilla koeviikoilla saatan käydä vain kahdesti, kun taas väljempinä aikoina ja etenkin kesäisin saattaa tallilla mennä seitsemänkin päivää viikossa.

Oletko koskaan harkinnut vaihtavasi metsäkylästä pois jollekkiin toiselle tallille jossa sulla olisi vaikka mahdollista kisata ja valmentautua enemmän?
Itseasiassahan en varsinaisesti tälläkään hetkellä ratsasta Metsäkylässä, sillä en käy siellä ratsastuskoulutunneilla. Poju vain sattumalta asuu Metsäkylässä, joten siellä ratsastelen. :) Aikoinaan harkitsin siirtymistä jollekkin ratsastuskoululle, jossa pääsisin kehittymään enemmän ja kilpailemaankin. Tällaista ratsastuskoulua/ryhmää ei kuitenkaan löytynyt ja tulin siihen tulokseen, että ratsastan mielummin useamman kerran viikossa vähemmillä tavoitteilla. Lisäksi halusin edelleen jatkaa Julitan hoitamista, joten kahdella eri tallilla käyminen olisi voinut olla hankalaa ajankäytöllisestikin. Ratsastuskoulutunneilla mulla olisi varaa käydä vain kerran viikossa, kun vuokraamaan pystyn samalla rahalla useamman päivän viikossa. Pojulla pääsen kuitenkin myös hyppäämään ja saan käydä tunneillakin, seurakisojakin pääsen Metsäkylässä kisaamaan. Olen varsin tyytyväinen tilanteeseeni tällä hetkellä. :)

Onko sulla iphone?
Kyllä on tuo uusin malli, iPhone 4S :)

Oletko ollut tyytyväinen siihen, ei ole mennyt rikki eikä mitään muuta vastaavaa?
Edellisen iPhoneni, sen ekan 3G mallin onnistuin hajottamaan kun se kastui maastoreissulla. Tästä uudesta olen kuitenkin yrittänyt pitää parempaa huolta ja se onkin säilynyt toistaiseksi ehjänä. ;) Toiminut se on moitteettomasti ja olen puhelimeen todella tyytyväinen. 

Mikä videokamera sulla on?
Olisikohan Sony HDR PJ10-E tai vastaava? Kuvaa siis HD laatuista materiaalia, sisältää kosketusnäytön ja diaprojektorin, kuvanvakauttimen sekä mahdollisuuden ottaa myös valokuvia.

Kävitkö ikinä pedantissa tunneilla?
Kävin kerran kokeilemassa estetunnilla ja tykkäsin kyllä. Tarkoitus oli alkaa käydä silloin tällöin irtotunneilla hyppäämässä, mutta en saanut aikaiseksi varata tuntia/ei ollutkaan ikinä aikaa/ ei ollut ylimääräistä rahaa. 

Eikö sieltä tullutkin kaksi hevosta metsäkylään,oletko mennyt niillä, mitä tykkäsit?
Tuli juu, Vilma sekä Kossu, jota nykyään Kosuksi kutsutaan. Vilmaa pääsin kokeilemaan pari viikkoa sitten, kun liikutin sen sunnuntaina. Tamma oli vallan mukava ratsastaa, reipas ja mutkaton. Kosua en ole vielä päässyt kokeilemaan, mutta se vaikuttaa myös oikein passelilta tuntiratsulta. :)


Älyttömän hieno tää sun uusi ulkoasu ja banneri, millä teet nää sun bannerit?
Kiitos paljon, teen sekä taustat että bannerit Gimpillä. :)

Kuinka pitkä oot?
159 cm! Kääpiö siis, mutta iloinen siitä! Saanpahan mennä pikkuruisillakin poneilla ;)

Siis Winnie lähti tuli takas ja lähti vai?? ku hä ??
Winnie lähti Joulukuussa, eikä ole tullut takaisin. Se on kuitenkin edelleen Metsäkylän omistuksessa ja on tulossa takaisin Metsäkylään mahdollisesti kesällä, ellei sitä ole siihen mennessä myyty.


Haluaisitko selittää, että mikä idea tuossa hännän vetämisessä on? :D
En nyt ehkä mitään tarkkaa ammattilaisen tasoa vastaavaa vastausta osaa antaa, mutta suoraan taakse vetäessä vaikutus on kutakuinkin sama kuin ihmisen venytellessä itseään oikein pitkäksi. Häntähän on selkärangan jatke, joten hännästä vetämällä voi purkaa painetta selkärangasta ja häntään kiinnittyvistä lihaksista, mikä hevosestakin tuntuu yleensä niin hyvältä, että useat nojaavat oikein kunnolla eteenpäin hännästä vedettäessä. Häntää voi vetää myös suoraan sivullepäin, jolloin hevonen joutuu varaamaan enemmän painoa venytyksen puoleiselle takajalalle. Tämä paljastaa helposti jos hevonen on jaloistaan kipeä, sillä kipeälle jalalleen hevonen ei luonnollisestikaan halua varata ylimääräistä painoa.


Tykkäätkö shoppailla itsellesi mitään muuta kuin rats. varusteita?
Kyllä tykkään juu, tosin nyt ei ole ollut pahemmin aikaa tai tarvettakaan käydä kummempia shoppailemassa. :) Yleensäkin esim vaatteita osatessa olen tosi huono päättämään ja valitsemaan, joten saatan viikonkin verran pyöritellä jotain vaatekappaletta mielessäni ja lopulta käydä sitten sen ostamassa, mikäli kokoja vielä on jäljellä :D Ratsastusvarusteiden osalta kypärääkin ehin reilun puolisen vuotta etsiä ja miettiä, kunnes päädyin ostamaan tuon BR zenithin.

9 kommenttia

 1. olitko hyvä uimaan kun harrastit vielä uintia? : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ihan suhteellisen hyvä omaan ryhmääni verrattuna, tosin en kovin paljon kilpaillut, kun lopetin uimisen juuri silloin, kun treenien määrä olisi kaksinkertaistunut ja kisoja olisi alkanut olla useammin. Jatkoin uintia kutienkin myöhemmin harrasteryhmässä ja olin aina koulun uintijoukkueissa.

   Poista
 2. otsikko puoliksi vuokralle 23.04.2012
  paikkakunta salo
  maakunta Varsinais-Suomi
  ilmoitus Olen 15 vuotias suokkiruuna. Etsin puoliksivuokraajaa kotitallille vaskiolle.

  Olen todella kiltti kaikessa asioissa. (hoitaa ja kuljettaa jne.) Minun kanssa voi touhuta lähes kaikkea. Minun kanssa voit vääntää koulua ja hyppiä pieniä esteitä, sekä pidän myös maastoilemisesta. Tykkään myös vetää kärryjä ja talvella rekeä.

  Sinulla olisi mahdollisuus liikuttaa ja touhuta minun kanssa 3-6 kertaa/päivää viikossa, sovittavissa omistajani kanssa.

  Tallillani on mahtavat maastot ja iso uusi maneesi ja iso ulkokenttä tulossa.

  1 kertaa viikossa= kk 80€
  2 kertaa viikossa= kk 150€
  3 kertaa viikossa ja niin paljon ku haluu = kk 200€
  Hinnat on ihan sovittavissa.

  Jos kiinnostuit ota rohkeasti yhteyttä omistajani sähköpostiin. Voin vannoa että vien sydämessäsi paikan :)
  juttasjo@hotmail.com
  hinta:
  s-posti: juttasjo@hotmail.com

  oisko tää kiva kun poju lähtee ? Aattelin vaa et vois olla sulle ihan sopiva / kiva vuokris ? (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Marisa vaivannäköstä, mut ei oikeen natsaa mulle.. :)
   Ensinäkin sitä vuokrataan kotitallilla Vaskiolla - en edes tiedä missä se on! E siis ole ihan lähellä, mä toivoisin että vuokraheppa asuis 10 km säteellä Raisiosta. Lisäksi se on suokki, joista en tähän mennessä ole hirmuisesti tykännyt. Toivoisin myös, että vuokriksella saisi välillä hypätä ihan kunnolla, eikä "hyppiä pieniä".
   Tällä hetkellä mun back up plan on Winnie, jonka pitäisi tulla Metsäkylään Pojun lähtiessä. Jos tamma ei tulekkaan niin mietin sitten uudestaan mitä teen. :)

   Poista
  2. Vaskio on Salon lähellä ;)

   Poista
  3. Selvä, ei siis ihan 10 km säteellä kotoa ;)

   Poista
 3. Pitää kokeilla oman hevosen kanssa tuota hännän vetämistä :)) nyt kun tiedän sen idean:D kiitos vastauksesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa aloittaa sivulle vetämällä, niin olet poissa potkujen tieltä jos heppa ei arvostakkaan hännässä roikkumista ;) Seisot siis lautasen vieressä ja vedät hännästä hepan turpaa kohti. Pidä kiinni HÄNNÄSTÄ äläkä jouhista. :)

   Poista
 4. ihanaa kun oot laittanu turun sanomiin synttärionnittelut julille! ♥ :D

  VastaaPoista

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat