maanantai 21. toukokuuta 2012

Minä suojelen sinua kaikelta, mitä ikinä keksitkään pelätä.


Kuten varmaan edellisen postauksen kuvistakin voi päätellä, on Winnie tullut takaisin kotiin. <3

Otin eilen operaatiokseni pestä ja siistiä koirani turkin, minkä vuoksi olin muutaman tunnin tavoittamattomissa. Muutamaa tuntia, kahta haavaa sormessa ja epämääräisen näköistä koiraa myöhemimmin ymmärsin katsoa puhelinta, josko joku olisi mua kaivannutkin... 4 vastaamatonta puhelua, 3 viestiä. Ensin katsomaan soittajia ; kaksi kaveria tallilta ja äiti. Kurkistan viestit ennen kuin soitan takaisin. Bongaan ensimmäisenä kuvaviestin, josta tunnistan tutun vaalean otsatukan ja piirron. Heitin ensimmäiset vastaan tulleet puhtaat vaatteet päälleni ja juoksin ulos ; auto oli vanhempien käytössä, siispä takaisin sisälle ja etsimään mopon avainta. Mopo ulos tallista ja ajamaan suorinta tietä tallille.

Juosta kipitin koko tallitien tallin pihaan asti ja jo matkalla kuulin jonkun huutavan "pikkutallissa, oma vanha karsina". Vastassa oli tuo ihana ja rakas tamma, jota halatessani en voinut muuta kuin itkeä. Olin niin mielettömän iloinen kaiken sen odottamisen jälkeen! Tunne oli jotenkin niin käsittämätön. Monen mielestä varmasti ylireagoin, mutta en varmaan koskaan ennen ole ollut yhtä iloinen. Rauhoituttuani harjasin ponin perusteellisesti tallin pihassa ja jätin sen loppuillaksi rauhaan kotiutumaan taas omaan kotiinsa.

Olen vain niin onnellinen! Olen tehnyt itselleni lupauksen, että teen kaikkeni ponin hyvinvoinnin eteen. Sitoudun treenaamaan sen kanssa monipuolisesti kaikkia taitoja, jotka vain edesauttavat sen pärjäämistä. Jos ei siitä todella tule tuntihevosta, haluan tehdä kaikkeni, että se saisi sille parhaan mahdollisen kodin. Tuon asian eteen olen valmis uhraamaan aikaani sekä rahaani. Teoreettisesti minun ei ole täysin mahdotonta ylläpitää omaa hevosta, jos vain palaset loksahtelisivat kohdilleen.

Ponin liikutus on nyt täysin mun vastuulla, joten saatte jatkossa kuulla Winniestä niin usein kuin vain kiinnostusta riittää. Tänään aloitettiin rauhassa tutustumalla uudestaan ja muistelemalla vanhoja opittuja asioita. Tamma on ehkä hieman rauhoittunut puolen vuoden takaisesta, mutta muuten se on täysin sama vanha itsensä.

Juoksutin ponia alkuun kentällä, mikä sujui vallan mainiosti ilman mitään pyrähdyksiä ja pomppuja. Tamma on niin hieno! Tehtiin vähäsen myös seuraamisjuttuja; käännöksiä ja pysähdyksiä. Alkuun vaikutti, että poni on unohtanut kaiken, mutta lopulta poni seurasi ja pysähtyi taas yhtä hienosti kuin lähtiessäänkin. Lyhyen juoksutuksen jälkeen käytiin vielä maastossa kävelemässä ja räpsimässä kuvia, kun maassa oli vielä valkovuokkojakin.

Huomenna olisi tarkoitus kiivetä pitkästä aikaa ponin selkään, jahka saan sen satulan hinkattua sentin pölykerroksesta eroon. ;) Huomiseksi on tiedossa myös taas koulutunti Pojun kanssa!

Kuvista ihan hirmu suuri kiitos taas Nennalle! Olet ihana ja korvaamaton ( myös ilman kameraa kourassasi) !

PS! Käykää toki äänestämässä mun kuvaa Janitan blogissa, kuva nro 2! ;) Tästä äänestämään!

21 kommenttia

 1. Voi että, alkoi ihan itkettää itelläkin kun luin tätä :')

  VastaaPoista
 2. oon niin iloinen sun puolestas!! sä ja winnie sovitte niin hyvin yhteen, mitä syksymmällä sun videoita seurasin kun ratsastit winniellä istuit sinne selkään älyttömän hyvin ja poni näytti toimivan vallan mainiosti! :) ihania kuvia, vitsit onko siellä jo noin lämmin,että voi shortsit jalassa kulkea? :D maksatko muuten tuosta tällä hetkellä mitään että saat ratsastaa winnietä vai onko se tavallaan annettu sulle "koulutettavaksi"? :) voisitko tehdä lähipäivinä videopostauksen winnien kassa touhuamisesta noita sun videopostauksiakin kun on niin kiva seurata! :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon. :) Tänään oli tosiaan varmaan 23 astetta lämmintä, tuo vaatetus tuntui varsin passelilta vaikken sen pahemmin urheillutkaan! Ei olla maksuista mitään puhuttu, mutta kyse ei ole koulutuksestakaan. Pikemminkin liikutan. :) En myöskään ratsasta todellakaan päivittäin, suunnitelmissa on tehdä paljon maastakäsinharjoituksia.

   Videopostauksen pystyn varmasti lähipäivinä väkertämään, jää siis odottamaan! :)

   Poista
 3. Ihanaa, että Winnie tuli takaisin! :) Olen iloinen sinun puolestasi :)

  VastaaPoista
 4. Moi!
  Kiva et sait suosikki hevoses takas. =)
  Taru

  VastaaPoista
 5. voi ihanaa! =) oon ilonen sun puolesta :D kuinka kauaks aikaa winnie jää?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Asiat on vielä aika pahasti auki. Poni on koko ajan edelleen myytävänä, mutta jos ei mene kaupaksi niin suurella todennäköisyydellä tulee mulle...

   Poista
  2. sulle omaksi vai? oon niin iloinen sun puolestas, että se tuli takaisin! sovit winnien selkään niin hyvin! pakko udella jos se tulee sulle niin mihin tallille sen veisit taikka jättäisitkö sen metsäkylään?? :)

   Poista
  3. En niin hirveän mielelläni asiaa kommentoi, kun en itsekään tiedä mitään varmaksi. :D Joko Winnie sopeutuu tuntiponiksi, menee kaupaksi tai tulee mulle ylläpitoon/vuokralle/omaksi/ jotain muuta vastaavaa. En mitenkään pystyisi tammaa Metsäkylässä ylläpitämään, mutta yksi tallipaikka tästä läheltä on kyllä kiikarissa ja vaikuttaa oikein hyvältäkin.
   Muutamia muitakin suunnitelmia mulla on homman varalle, mutta niistä lisää jos asia tulee ajankohtaiseksi... :)

   Poista
 6. Näin sut tänään juoksuttamassa winnietä!;)

  VastaaPoista
 7. Jeij, saan taas lukea muidenkin haffujuttuja! :D

  VastaaPoista
 8. Tuli eilen ihan sairaan ilonen fiilis (ja onnellinen sun puolesta) ku näki sun reaktion ku tulit tallille ja näit ponin ! :))

  VastaaPoista
 9. onnee nyt kaikelle tulevalle ! toivotaan että saat kaikki asiat järjestymään (: oon niin onnellinen sun puolesta kun pitkä odotus ja monet kuukaudet ikävöiden ja muistellen tätä tammaa palkitaan nyt, saat kokea kaiken uudelleen ! (:

  VastaaPoista
 10. Minä pidän peukkuja että kaikki järjestyy parhain päin ja Winnie jää sun luo! Oon onnellinen sun puolesta :)

  VastaaPoista
 11. Tosi ihanaa et Winnie tuli sulle takasin :)! Pidän peukkuja pystyssä teille , ettei mitään pääse sattumaan tai tapahtumaan, onnea ja menestystä teille :)!

  VastaaPoista
 12. Jee ! Uskon miten onnellinen oot, onnea nyt sun puolesta!! :)

  VastaaPoista
 13. ÄÄÄ tykkääntykkääntykkään<33 !

  VastaaPoista
 14. Kiitos paljon kaikille, ihanaa saada jakaa iloni teidän kanssa ja tietää että joku on iloinen mun puolesta! :)

  VastaaPoista
 15. Millä ohjelmalla siinä gimpissä, niin leikkaat nuo kuvat? On niin siistin näköistä!! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leikkaan ihan normaalisti lassotyökalulla, mutta bannerit teen tasoina ja käytän erilaisia lisäefektejä, joilla kuvasta sää monipuolisemman... :)

   Poista

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat