keskiviikko 2. toukokuuta 2012

Poju loikkii!

En saanut järjestettyä opettajaa pitämään mulle tänään estetuntia, joten hyppäsin Pojulla taas itsenäisesti helppoa tehtävää. En halua hypätä ponilla yksinäni mitään vaikeaa tai yhtään isompia esteitä, sillä haluan toimia esteiden suhteen niin oikein kuin vain mahdollista, sillä esteet on olleet Pojulle sen heikko kohta. Haluan siis, että mulla on opettaja neuvomassa aina, kun yritän hankalampia tehtäviä, erikoisesteitä tai yhtään isompia esteitä, etten vain osaamattomuuttani mene vesittämään sitä kehitystä, joka Pojussa on esteiden suhteen vuodessa tapahtunut.

Tänään hypättiin maneesissa kolmea estettä; ristikon ja okserin sarjaa ja vinottaista perus pystyä. Pojulle näköjään 3 metriä on sopiva laukka-askel, joten kahden askeleen väliksi 9 metriä oli oikein passeli. Tänään hypyt lähti mun mielestä ihan kivasti, poni ei ponnistanut liian kaukaa eikä myöskään tullut aivan esteiden juureen niin, että hyppy olisi suuntautunut enemmän ylös, kuin eteenpäin. Poju oli tänään myös oikein reipas ja eteni esteille ja myös niiden välissä hyvin. Poni oli aivan innoissaan kun pääsi vähän loikkimaan! Esteet näyttävät todellista isommilta, koska kamera oli todella matalan jakkaran päällä, joten videot on kuvattu sammakkoperspektiivistä. Korkeimmillaan viimeisissä hypyissä okseri sekä pysty olivat 65 cm, näyttävät videolla isommilta, eikö? :D

Ei otettu hirmuisen montaa hyppyä, taitavat olla kaikki tuossa videolla. Kun kerran sujui hyvin, niin paras lopettaa hyvään suoritukseen eikä väkisin vääntää samaa tehtävää loputtomiin. :) Käveltiin lopuksi pitkät loppukäynnit ja kerättiin yhdessä Pojun kanssa esteet pois. Treenin jälkeen pesin ponin hännän, josta tuli nyt jo melkeinpä valkoinen ;) Käytiin vielä maastossa kävelemässä ja kuivattelemassa häntää, ettei turve tarraudu siihen heti kiinni karsinassa. Huomenna käydään ehkä maastoilemassa jos on nätti ilma.

7 kommenttia

 1. Mukavaa et pystyt virittelemään kameraa kentälle silloinkin kun ei ole ketään ihmistä joku pääsisi kuvaamaan. :) Olisin ehkä joo sanonut että okseri olis ollut ainakin 70cm, ei se sitten ollutkaan. :D Varman oloisesti näytti Poju loikkivan! :)

  Tosiaan oli mulla asiaakin, olisi kiva jos tekisit joskus vaikka ihan oman postauksen siitä, mitä mieltä olet lämminverisistä ravihevosista ratsuina. :) Olisi myös kiva tietää, oletko koskaan istunut ravikärryillä? :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mulla on tuossa kamerassa kaukosäädin, niin onnistuu kuvaaminen myös selästä käsin. :) Saan siis aloitettua ja lopetettua kuvaamisen painelemalla kaukosäätimestä, joka mahtuu hyvin ratsastushousujen taskuun.

   Valitettavasti mulla ei henkilökohtaisesti ole minkäänlaista kokemusta lämppäreistä ratsuina, niin on vähän paha alkaa postausta aiheesta väkertää. :( Olen ratsastanut ainoastaan ex-ravuri suokeilla, mutta ne eroavat tietty lämppäreistä, jotka on jalostettu juoksemaan, eikä ratsukäyttöön. Istumatta ikinä yhdenkään läminverisen selässä olen toistaiseksi sitä mieltä, että lämppärit voi olla oikein passeleita harrastehevosia, harvoista on ihan kunnon kilparadoillekkin. Mun mielestä ei kuitenkaan voi suoranaisesti verrata lämminveristä (jonka lihaksisto on jalostuksen tuotoksena muokkautunut juoksemiseen sopivaksi) ja puoliveristä (joka on lihaksistoltaan kehittynyt kantamaan oman painonsa ja ratsastajansa ihan eri tavalla). Lämminverinenkin voi kuitenkin olla hyvä ratsu, tosin nämä lasten leluiksi "suoraan radalta" ostetut osaamattomat lämppärit huonontaa kunnollisten ratsulämppäreiden mainetta.

   Ravikärryilläkään en ole koskaan päässyt istumaan, tosin shetlanninponeilla olen jonkin verran kärrytellyt ja valjakkoajoa kokeillut viime keväänä. :) Olisi ihan mahtavaa päästä joskus kokeilemaan, jos tilaisuus vain tarjoutuisi!

   Poista
 2. Tosi kivan näköistä menoa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, niin mustakin! :) Tuota videoa kun vertaa vuoden takaiseen, niin Poju on paljon varmempi ja sujuvampi hypyissään. :)

   Poista
 3. Oooi! Ihanaa et oot jaksanu pestä Pojun paskasen hännän ! :)

  VastaaPoista
 4. kiva blogi! liityin lukijaksi:)

  onnellinenponi.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon, tervetuloa lukijaksi! Käyn kurkistamassa blogissasi myös :)

   Poista

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat