lauantai 19. toukokuuta 2012

Learning from the master.

Potkii se onni joskus minuakin! Voi vitsit, olen aivan innoissani, olen kokenut valaistumisen!

Tänään mulla oli Pojun vuokrapäivä, kun en pääse ensi viikon keskiviikkona uusintatentin vuoksi ratsastamaan. Tarkoitus oli vääntää tasaista kentällä ja treenata vähän poniagilitya. Tallille tullessani oli kuitenkin sekä maneesi että kenttä varattuja.. Kirosin jo pienessä mielessäni että taas muuttuu suunnitelmat ja joudunkin lähtemään maastoon. Juurihan me keskiviikkona oltiin maastossa!

Pian selvisi, että kentällä oli CR (Centered Riding) kurssi meneillään ja muutamat kurssilaiset pitäisivät tänään vielä itse amerikkalaisen Judith Cross-Strehlken avustuksella tunnin muutamalle ratsukolle, jotta he saisivat päivitettyä omaa koulutustaan. Satuin sitten juuri sopivasti paikalle ja sain luvan osallistua opetukseen! Ihan mieletöntä, sain 45 minuuttia todella intensiivistä yksityisopetusta, jossa keskityttiin istuntaani ja sen ongelmiin.

Tunnin aikana testailtiin lantioni, jalkojeni ja niiden nivelten liikkuvuutta, käsien rentoutta ja painon jakautumista molemmille istuinluille. Alkuun istuin vinossa oikealle ja vasen hartiani oli huomattavasti oikeaa ylempänä. Jalkani olivat liian edessä, sillä painoin liikaa kantapäitä alas. Tunnin aikana tehtyjen erilaisten harjoitusten myötä istuntani saatiin suoristumaan ja tasapainottumaan, jolloin myös lantio pääsi vihdoin oikealla tavalla liikkeelle. Muutos Pojussa oli ihan hurja. Alkutunnista se ei liikkunut eteen ja säpsyi kaikenlaista. Lopuksi ulkopuolisetkin huomasivat, kuinka se keskittyi työhönsä kovasti ja liikkui eteen aivan omalla moottorilla. Arvatkaa vain, johtuiko kaikki tämä mun istunnasta? Tottahan toki.

Istuntaan keskittyneen opetuksen aikana lähinnä käveltiin ja ravailtiin, tehtiin suunnanmuutoksia. Tunti oli Pojulle todella rento, joten kävin opetuksen jälkeen vielä maneesissa ottamassa hiukan ravia ja laukkaa. Vihdoin pystyin istumaan ponin selässä niin rentona, että Pojun liikkeessä oli helppo istua niin, että jalatkin pysyivät paikoillaan. Poju oli todella rento ja pehmeä ratsastaa, wau! Totesinkin, että olen itse ollut Pojun suurin ongelma ratsastuksessa.

Pojukin vaikutti todella tyytyväiseltä itseensä, se kun sai erityistä huomiota puoleensa suloisen ulkomuotonsa vuoksi. Judith- kurssiohjaajakin kehui ponia söpöksi ja valloittavaksi. ;)

8 kommenttia

 1. Kuinka monta vuotta oot ratsastanu? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmmmm taisin aloittaa 11-vuotiaana? Eli 9 vuotta olen nyt ratsastanut. :)

   Poista
 2. Oli varmaan tosi mahtava kokemus :) Olis kyllä varmaan tosi avartavaa päästä joskus itsekkin tuollaiselle tunnille :)

  VastaaPoista
 3. Tuo Judith on kyllä tosi hyvä ope, olin pari vuotta sitten seuraamassa hänen kurssia ja opin pelkästään katselemalla paljon :)

  VastaaPoista
 4. OI hienoa! Mäki haluun:D haluun oppii istuu sen ponin seläs nii hyvi, et siel ois oikeesti helppo istuu!

  VastaaPoista
 5. Moi!
  Tais olla kiva kurssi. Eikö se pidä sen englaniks mulla olis ollu mahdolisuus päästä vanhassa paikassa sinne kanssa mutta mun eglanti on niin huonoo en ymmärrä niin paljoo et olisin saanu siit jotain irti se ratsastuksen opetaja sano et jos olisin halunnnu olisin varmasti saanu jonkun kääntää mulle niitä sen juttui.

  Kävisitkö katsomassa mun blogia ssiellä on kyselyiä ja siten oon oppinu tekee itse baneereita käy äänestämässä baneeria ne on joko ihan siellä alhalla tai siten menee seuravalle sivulle olis myös kiva saada kommentteihin postaus ideoita mistä voisin kirjotaa erikois postauksen.
  Taru

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä, todella hyödyllinen. Judith tosiaan on amerikkalainen, joten puhuu vain englantia. Oma kielitaitoni riitti kuitenkin vallan mainiosti ymmärtämään kaiken opetuksen.

   Kerroit jo aikaisemmin noista bannereista. Valitettavasti Taru seuraan vain muutamia blogeja, eikä sinun blogisi kuulu niihin. Yleensä en edes julkaise blogien mainostuskommentteja täällä, joten jätätkö jatkossa oman blogisi mainitsematta, jos tahdot kommenttisi julkaistavan. Postausideoista ja äänestyksistä voit kysellä siellä omassa blogissasi, jossa lukijasi voivat niihin vastata.

   Poista

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat