lauantai 26. toukokuuta 2012

Koko teknologian maailma on kääntynyt minua vastaan. Olen epätoivoisesti yrittänyt useamman päivän saada muutamia videoita koneelle ja tehdä kovalevylle tilaa niitä varten, mutten ole onnistunut vielä kovinkaan hyvin. Näinollen siis joudun tekemään kompromissin ja postaamaan nyt ilman videoita. Etteköhän saa kuvistakin aika paljon irti, lisäilen videota heti kun saan sellaisen järjestettyä. :)

Olisikohan ollut siis keskiviikko, kun ratsastin Winnien kunnolla. Käytiin ensin maastossa pyörähtämässä pieni alkuverkkalenkki, jonka tamma suoritti oikein mukavasti. Kotiin päin metsän kautta käännyttäessä oli itikat yhdistettynä kiireeseen liikaa ponille, joka suuren osan metsäpolusta väänsi jonkin sortin piaffea. Askellaji oli siis ravi, mutta sitä sain säädellä oman mieleni mukaan. Poni ravasi vaikka paikallaan jos pyysin, mutta ei kovin mieluusti siirtynyt käyntiin. Hienosti tamman hermo kuitenkin kesti, kun tosiaan pyysin koko matkan sitten oikein hidasta ravia. Juoksemaan kun ei mun alla maastossa ruveta!

Maastolenkki hoitikin tehtävänsä verryttelyn osalta, joten kentälle päästessämme aloitin melko pian ravityöskentelyn. Ravailtiin isolla pääty-ympyrällä ja kahdeksikolla molempiin suuntiin. Winnie pyöristyi oikein kivasti ja oli suht tasainen suustaan. Kokeiltiin vähän "temppujakin", tehtiin avotaivutuksia pituushalkaisijalla käynnissä ja ravissa. Poni osaa homman, mutta olisi ehkä tarvinnut aidan tukea. Toista päätyä lähestyttäessä alkoi aina tulla muutamia oikein kivoja pätkiä avotaivutusta. :)Laukkaa otin pääty-ympyrällä molempiin suuntiin. Winnien laukalle on tapahtunut jotain aivan kummallista! Vielä talvella se oli reipasta, toisinaan liiankin reipasta ja eteenpäin suuntautuvaa. Nyt ponin laukka suuntautuu alussa hirmuisesti ylöspäin ja siitä on tullut kaksitahtisempaa. Vasta kunnolla eteenpäin ratsastamalla ponin saa ottamaan suht normaaleja laukka-askeleita, kun liike suuntautuu enemmän eteen kuin ylöspäin. Jouduinkin kannustamaan ponia laukkaan raipan avulla, mitä Winnie protestoi muutamalla pukilla.Tykkään kuitenkin tuosta ponista, kun sen tapa pukittaa on tuollainen. Se ei vedä herneitä nenään kuten Julita ja sitten sinkoa ratsastajaa selästään koska " minuahan ei komenneta", vaan se saattaa pukittaa harmistuksissaan, mutta jatkaa menoa ja tehdä sitten parhaansa. Monet ovatkin ihmetelleet, miten uskallan komentaa ponia kun se jäkittää paikoilleen tai muuten kiukuttelee. Winniestä voisi kuvitella sen esimerkiksi hyppäävän pystyyn, mutta tosiasiassa poni vain tarvitsee jämäkän muistutuksen siitä, kuka määrää. Jämäkästä käskystä ja raipalla muistuttamisesta Winnie yleensä tokeneekin ja työskentely voi jatkua normaalisti.

Työskentelyn jälkeen päästin Winnien kentälle irti ja teetin sillä vähän seuraamisharjoituksia. Loppuajan se sai käyskennellä kentällä itsekseen ja piehtaroida ah niin ihanan pölyävällä kentällä. :) Maastakäsintyöskentelystä postailen tuonnempana!


Tänään onkin vuorossa jonkin sorttista maastakäsintyöskentelyä, siitä saatte lukea viimeistään huomenna. :) Kertokaa muuten kommentoimalla, haluaisitteko blogiin näkyviin jonkin sorttisen kalenterin? Sinne voisin halutessanne merkkailla minä päivinä touhuan minkäkin ponin kanssa ja mitä juttuja.

Kuvista taas hirmuisen suuri kiitos Nennalle!

 

21 kommenttia

 1. onko sulla mikä videokamera? :) joo tee joku kalenteri! koska teet seuraavan videopostauksen, ne on ihan parhaita! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Videokamera on Sonyn HDRPJ-10E jos oikein muistan. Videopostausta voisin yrittää ensi viikolla vääntää. :)

   Poista
 2. Nii onko Winnie nyt myynnissä? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilmeisesti on tällä hetkellä. Jatkosta en tiedä, jos tulee mulle...

   Poista
  2. mitä et tiedä jatkosta? siis onko winnie siirtymässä sinulle jatkossa? :) ootte ihana pari!

   Poista
  3. Jos ei nyt ihan hetkessä mene kaupaksi nii tulee hyvin suurella todennäköisyydellä mulle ylläpitoon. Keskustelut perheen kanssa on tosin vielä kesken, joten vähän on asiat vielä auki. :) jos asiat oikein kunnolla järjestyy, niin saattaa poni tulla jopa ihan omaksi.

   Poista
  4. sä jos joku kyllä ansaitsisit sen että saisit winnien omaksi! :)

   Poista
  5. Kiitos, lämmittipä sydäntä! :)

   Poista
 3. moi onko siis juli sun oma ?????????? Ja tee pliis videopostauksii.=) rakastan niitä<3 t:Emmi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juli ei ole mun oma, se on ratsastuskoulun tuntiponi jota olen hoitanut vuodesta 2005 ja ratsastanut sillä tunneilla ja muuten liikuttanut:) videopostauksia on kyllä tulossa, varmaan ensi viikolla!

   Poista
 4. Ihana tää sun blogi <3 ja ratsastat tosi hyvin :) .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiva kuulla että tykkäät! Omista ratsastustaidoistani nyt en tiedä, mutta kiitos kuitenkin ;)

   Poista
 5. Moi :) Näin sut torstaina tallilla Essi:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eipä ole mikään kovin suuri ihme, kun päivittäin siellä nyt käyn. ;) Hassua kuulla aina blogin kautta ihmisiltä että mut on "bongattu", kun kukaan ei uskalla kuitenkaan tulla moikkaamaan oikeasti :D

   Poista
 6. ÄÄ ei vitsit te meette hienosti!! Ja winnie myötää nii ihanasti ! (:

  VastaaPoista
 7. Hei, käypä vastailemassa jättämääni haasteeseen :) http://jauhokuono.blogspot.com/2012/05/haaste.html

  VastaaPoista

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat