maanantai 2. maaliskuuta 2015

Voittaminen on mukavaa!

Sunnuntai vierähti melkeinpä kokonaan kisatunnelmissa; herätyskello soi 6.04 ja kotona olin vasta neljän jälkeen. Hyvä ja onnistunut päivä takana!

Suunnattiin Harrin ja toisen hevosen kanssa Ruskolle Harakkahaan tallille kisoihin. Ratsastin Hartsalla helppo B:0 ja helppo A:1 luokat. Oltiin kisapaikalla ajoissa ja ehdittiin kävelyttää hevosia reilusti ennen ratsaille kiipeämistä. Ehdin työstää Harria käynnissä ja ravipätkillä ehkä vartin verran ennen kuin päästiin jatkamaan verryttelyä maneesiin. Harri oli tällä kertaa melkoisen hyvä ratsastaa! Jännitin epäonnistuneiden viime kisojen jälkeen sitä, että Harri valuisi taas väkisin kuolaimen taakse, mutta tällä kertaa sain hevosen pidettyä melko kivassa muodossa verkassa. Harri oli kivan reipas, mutta kuitenkin hyvin kuulolla. Radalle lähdettiin hyvissä fiiliksissä.

Helpon B:n rata alkoi kivasti, mutta mokasin jo heti ensimmäisessä keskiravissa. Harri lähti todella kivasti eteen,
mutta jätin hevosen yksin ja unohdin ratsastaa, jolloin hevonen pääsikin hyppäämään laukalle. Harri oli niin kovasti menossa eteenpäin, etten saanut sitä edes kovin nopeasti kiinni. Ajattelin vain mielessäni, että nyt on pakko tsempata koko loppurata, että voidaan vähän kompensoida huonoja pisteitä tuosta pätkästä. Loppu rata sujuikin kivasti, ihan yllättävän kivasti. Muutamia selkeitä mokia tuli tehtyä, mutta kokonaisuudessaan rata oli onnistunut ja siisti.

Surkeasta keskikäynnistä ja laukkarikosta keskiravissa saatiin huonot pisteet, jotka laskivat myös lopputuloksen prosentteja jonkin verran. Näistä huolimatta saatiin kuitenkin 59,2 %, johon olin varsin tyytyväinen. Tuomarointi oli ilmeisesti melko tiukkaa, sillä näillä prosenteilla sijoituttiin ensimmäisiksi!

Eniten mieltä lämmitti kuitenkin tuomarin kommentit arvostelupaperissa; sain kehuja siististä ja erittäin täsmällisestä ratsastuksesta.

Olimme Harrin kanssa ainut ratsukko heA luokassa, joten sain rauhassa verrytellä omaan tahtiini sen aikaa kun halusin. Verkassa saatiin aikaiseksi muutama oikein kiva takaosankäännös ja vastalaukkapätkiä, joten siirryttiin melko pian suorittamaan rataa.

En tiedä miten ihmeessä olin onnistunut, mutta olin opetellut radan alun väärin. Koska olin luokan ainoa osallistuja, eikä sijoituksia kuitenkaan jaettaisi, sain ratsastaa koko radan läpi, eikä alun väärin ratsastuksia huomioitu lainkaan pisteissä. Sain siis täysin vertailukelpoisen arvostelupaperin radasta.

Päädyin ratsastamaan A:n radan nivelillä, koska Harri oli ollut B:ssä niinkin hyvä ratsasaa. Kangilla olisin saanut hevosen ehkä ryhdikkäämmäksi ja täsmällisemmäksi, mutta olin oikein tyytyväinen tulokseen myös nivelillä. Väistöt jäivät vähän laiskoiksi ja takaosankäännökset olivat radalla lopulta aivan kamalat, kuten myös keskikäynti, mutta kokonaisuudessaan rata oli taas sujuva ja siisti, kuten tuomarikin totesi kommenteissaan. Erityisen tyytyväinen olin vastalaukkoihin sekä keskiraveihin, jotka tällä radalla onnistuivat paremmin kuin B:ssä.

Prosentteja paperiin ei oltu laskettu, enkä saanut itse vielä aikaiseksi niitä laskea. Hyväksytty tulos joka tapauksessa ja paljon sujuvampi rata kuin viime kisoissa. :) Kyllä kuski on tyytyväinen!

1 kommentti

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat