
Kuivunut kura ja suurimmat pölyt lähtevät parhaiten kovalla juuriharjalla ja piikkisualla pyöritellen. Erityisen hyväksi olen huomannut magic brushin ja suurimman ihmeidentekijän harjakiven, jolla saa rapsuteltua osan läiskistä kokonaan pois.
Vesipesu ja pesuaineet
Karu fakta on, että kimoa hevosta ei millään harjalla saa lopulta puhtaaksi. Valkoisesta saa valkoisen ja puhtaan näköisen vain pesemällä. Hyvä ja edullinen kikka on sekoittaa ruokasoodaa shampooseen - itse olen käyttänyt ihan tavallista ihmisten shampoota ja lisännyt aina kämmenelle noin teelusikallisen soodaa ja sekoittanut sen shampooseen. Toki kimoille on myös ihan omia kimoshampoita, joissa litrahinta tosin on kymmenkertainen ihmisten pesuaineisiin verrattuna.
Kuivashampoo
Aina hevosta ei ole mahdollista pestä kokonaan vedellä esimerkiksi kylmien ilmojen vuoksi. Silloin hätäapuna toimii kuivashampoo, joka suihkutetaan likaläiskälle, annetaan kuivua ja harjataan lopuksi pois.
Selvitys- ja kiillotusaine
Hännänselvitysaine ei pelkästään pidä jouhia sileinä ja takuttomina, vaan suojaa niitä myös lialta. Monet suihkutettavat selvitysaineet käyvät myös karvankiillotukseen, eli puhtaan hevosen pinnalle voi suihkia "hoitoaineen", joka tekee karvasta kiiltävän ja saa sen hylkimään jonkin verran likaa.
Puhtaat varusteet
Kuinka te pidätte hevosenne puhtaina, miten paljon hevosen puhtaus teille merkitsee?
Mä yleensä pyörittelen (suokkien, ponien tms. pidempikarvaisten) ensin kumisualla lähes joka paikan, vedän pölyharjalla hepon läpi ja joskus "kiillotan" vielä superpehmeällä ja tuuhealla luonnonharjaksisella harjalla. Suitset putsaan lähes aina ratsastuksen jälkeen, satulan sillointällöin.
VastaaPoistaHyviä vinkkejä tässä postauksessa, varsinkin jos kimon hepan kanssa puuhailee :)