keskiviikko 11. maaliskuuta 2015

Hyvän mielen valmennuksessa

Sain sovittua vajaan päivän varoitusajalla valmennuksen tälle päivälle ja kuvaajakin järjestyi - onneksi! Harri kun pisteli tänään taas parastaan ja esitti sellaista liitelyravia että selässä saattoi vain fiilistellä tunnetta. :)


Aloitin verryttelemällä itsenäisesti kevyessä ravissa ja laukassa. Tehtiin siirtymisiä, taivuttelin Harria ja pyrin jälleen kerran laatuun niin askellajeissa kuin siirtymisissäkin. Valmennusta aloiteltiin jatkamalla siitä, mihin verkassa jäin. Työstettiin oikeaa laukkaa pidempään hakien Harria paremmin takaosalleen ja ryhdikkäämmäksi. Hevosta houkuteltiin työstämään laukkaa takaosallaan kokoamalla laukkaa ja ratsastamalla taas reippaasti eteenpäin.

Laukan työstämisen jälkeen jäätiin ravailemaan pääty-ympyrälle ja työstämään puolestaan ravia kuntoon. Kun Harri ravasi suht kivasti ja tasapainoisesti, otettiin tehtävään mukaan laukannostot; hyvästä ravista piti saada aikaiseksi kolmen askeleen laukkapätkiä. Kun sain Harrin koottua riittävästi, alkoi tehtävä sujua ihan kivasti. Alkuun en saanut hevosta riittävän hyvin avuille, jolloin se hypähti laukkaan, valui pitkäksi ja tuli mahdottomaksi ratsastaa kevyeksi ja seuraavaan siirtymiseen. Tuolloin laukkapätkät venyivät ja siirtymiset levisivät molempiin suuntiin. Lopulta sain Harrin kuitenkin riittävän ryhdikkääksi ja samalla myös kevyeksi, jolloin siirtymiset onnistuivat ihan mallikkaasti.


Laukkatehtävää jatkettiin heittämällä asetelma ympäri; laukkaa pyöritettiin pääty-ympyrällä ja hyvästä kootusta laukasta tehtiin siirtymisiä raviin kolmen askeleen ajaksi. Tällä kertaa ei tyydytty vain oikeisiin askelmääriin, vaan kaikessa piti pyrkiä laatuun; siirtyminen raviin tehdään vain laadukkaasta laukasta ja siirtymisen täytyy olla oikeasti hyvä. Hevonen piti valmistella, koota, siirtää raviin ja ravissa taas työstää pehmeäksi, ryhdikkääksi ja rennoksi jo ensimmäisen askeleen aikana. Kolme askelta ravia on muuten tajuttoman lyhyt aika tehdä yhtään mitään! Kun hevonen tuli rennosti laukasta raviin, sai samalla sekunnilla olla jo kokoamassa ja valmistelemassa hevosta uuteen laukannostoon.
Harri ravasi näiden tehtävien jälkeen niin kivasti, että jäätiin lopputunniksi työstämään ravia suurelle kahdeksikolle. Pituushalkaisijan kohdalla, eli molempien ympyröiden päädyissä ja keskellä ravia koottiin muutaman askeleen ajaksi. Ajatuksena oli vain kasata hevosen omaa energiaa pakettiin kuminauhan tavoin; hevosta hidastetaan istunnalla ja kootaan jännitettä, jonka jälkeen kuminauha vapautetaan ja hevosen annetaan lähteä eteen omalla moottorilla. Kun ravi oli aktiivista ja suuntautui hyvin takaa eteen, ei siirtymisissä tarvinnutkaan ratsastaa varsinaisesti eteen laisinkaan.

Harri oli melkoisen hieno tänään, etenkin ravi oli hyvän tuntuista ja myös näytti siltä! Kiitos valtavasta määrästä hyviä kuvia Sirulle. :)

1 kommentti

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat