perjantai 20. maaliskuuta 2015

Tuotetestissä Equi-Guard Expert suojat

Bloggaajaillassa Ylöjärven Hööksillä saimme jokainen valita kotiinviemisiksi jotakin itsellemme tai ratsuillemme. Pohdin pitkään varustevalintaani ja päädyin lopulta valitsemaan Harrille uudet koulusuojat. Viime kesänä hankitut suojat kun hajoavat jo käsiin ja näyttävät erittäin epäsiisteiltä, eikä kurakeleillä ja kiireisinä päivinä tee mieli käyttää ylimääräisiä minuutteja pinteleiden käärimiseen, pesemiseen ja kuivattamiseen seuraavaa ratsastuskertaa varten.

Hööksin laajasta suojavalikoimasta valitsin Equi-Guard Expert neopreenisuojat mustana kaikkiin jalkoihin. Suojia on saatavana myös kirkkaan sinisinä ja punaisina kolmessa eri koossa. Harrille sopivat suojat olivat etujalkoihin M- ja takajalkoihin L kokoiset. Equi-Guard on Hööksin oma merkki JH Collectionin ja CRW:n tapaan ja sen valikoimiin kuuluu pääasiassa satulavöitä ja erilaisia suojia niin jännesuojista bootseihin kuin koulusuojiinkin.
Suojat sopivat Harrin jalkoihin aivan kuin ne olisi tehty mittatilaustyönä; pituus oli juuri sopiva ja suojat on ommeltu muotoon ulottumaan vuohisen alle saakka. Neljän tarran avulla suojat saa sovitettua juuri sopiviksi jalkaan kuin jalkaan. Istuvuutta parantaa erityisesti alin tarra, joka kiertää vuohisen alta ja kiinnittyy suojan toiselle puolelle.

Materiaaliltaan suojat ovat paksua ja vahvaa neopreenia; käteen materiaali tuntuu laadukkaalta ja kestävältä ja hevosen jalassakin se on tiivis ja napakka. Suojat ajavat asiansa siis varmasti hyvin ja suojaavat sekä hieman myös tukevat jalkaa. Sisäpuolelta suojat ovat pehmeät ja rei'itetyt, mikä pitää varmasti jalat viileämpänä kuin esimerkiksi pintelit. Tarrat ovat riittävän pitkät ja erittäin napakat; näiden kanssa ei tarvitse pelätä aukeamista! Istuvuutta tukemassa on vielä neljän tarranauhan lisäksi pieni tarra suojan sisäpuolella vuohisen kohdalla.

Käyttökokemukset kahdelta ratsastuskerralta ovat ainoastaan positiiviset; suojat on helppo ja nopea pukea, ne ovat ulkomuodoltaan siistit ja hyvännäköiset sekä mikä tärkeintä, ne tuntuvat suojaavan hevosen jalkoja oikein hyvin hiertämättä ja kuluttamatta karvaa. Suojat istuvat jalan ympärille niin hyvin, ettei suojan sisälle kulkeudu ollenkaan hiekkaa, joka voisi päästä hiertämään. Kaiken lisäksi suojat saavat suuren bonuksen puhtaanapidon helppoudestaan; kosteallakin hiekalla tehdyn treenin jälkeen suojat ovat uutta vastaavassa kunnossa vain pikaisen harjauksen jälkeen!Sponsorituotteen lisäksi Hööksiltä tarttui matkaan JH Collectionin Vinci timanttiotsapanta Harrin kankisuitsiin. Ihastuin otsapannan kirkkaisiin kiviin, joita pannassa on kolmessa rivissä. Otsapanta on lievästi muotoiltu, jolloin se kaartuu kauniisti hevosen otsalle. Omaan makuuni muotoilu olisi saanut olla ehkä vielä hieman kaarevampaa niin,  että otsapannan keskiosa olisi tullut selkeästi alemmas otsalla. Tyylikäs tämä on kyllä näinkin ja varmasti otsapannan asettumiseen vaikuttaa myös hevosen otsan muoto.

Otsapannan nahka vaikuttaa varsin hyvälaatuiselta ja pehmeältä ja mikä tärkeintä, koristekivet on kiinnitetty pantaan erittäin hyvin. Ihmettelen, jos kiviä alkaa tipahdella jo ensimmäisillä ratsastuskerroilla, mitä epäilen kyllä suuresti. Ehkäpä me tällä otsapannalla häikäistään koulutuomarit helpon A:n radoilla ja kerätään ylimääräiset tyylipisteet. ;)


Mitä piditte Harrin uusista varusteista? Entä millaisia kokemuksia teillä on Hööksin varusteista?

2 kommenttia

  1. Istuuko suojat hyvin, muokkaatuuko hyvin? Ja muuten tosi kaunis otsapanta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Istuu ainakin Harrin jalkoihin täydellisesti! Suojat on muotoiltu alaosasta kuppimaiseksi kintereen ympärille ja tarroilla saa säädettyä suojat sopivaksi kapeampaan tai paksumpaankin jalkaan. Uskoisin siis, että sopii mille tahansa hevoselle, kunhan valitsee oikean pituuden.

      Poista

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat