lauantai 28. maaliskuuta 2015

Kouluhevonen esteillä ja koulussa

Emma pääsi torstaina kuvaamaan meidän itsenäistä treeniä, kun käytiin Hartsan kanssa läpi kouluohjelmia sunnuntain kilpailuihin. Alkuverryttelyssä sovellettiin keskiviikon valmennuksessa tehtyä tehtävää; ratsastin laukkaa pääty-ympyrällä taivuttaen sisälle ja ympyrän kahdelle sivulle tein yhdestä useampaan volttia peräkkäin taivuttaen taas reippaasti hevosta koko rungostaan.





En tiedä johtuiko tuulesta vai mistä, mutta Harri oli kovin vauhdikas ja haastava saada koottua. Radat sujuivat ihan mukavasti, vaikkakin olisin halunnut päästä vaikuttamaan hevoseen vielä enemmän ja ratsastaa huolellisemmin.









Kouluratojen jälkeen Emma kantoi meille pitkälle sivulle pari kavalettia. Ei olla Harrin kanssa pitkään pitkään aikaan tehty mitään puomeilla tai kavaleteilla, joten oli hyvä käyttää tilaisuus hyödyksi, kun oli kaveri auttamassa kavalettien kanssa ja kentälläkään ei ollut meidän lisäksi ketään muita, joille oltaisiin voitu olla häiriöksi.

Harri tuli yllättävän rohkeasti kavaleteille ja ravissakin lähestyessä hyppäsi kavalettien yli. Aikaisemmin kun Harri on ollut todella varovainen ja huolestuneen oloinen hypätessä ja se on mieluusti hidastanut käyntiin tai pysähtynyt jo monta metriä ennen ensimmäistä kavalettia. Nytpä ruuna paineli korvat tötteröllä palikoita kohti ja loikkasi yli!

Tultiin kahta kavalettia in-and-out välillä molemmista suunnista ja onnistuneiden suoritusten jälkeen kasattiin kavaletit päällekkäin yhdeksi isommaksi esteeksi. Eipä Harri taaskaan kysellyt mitään, vaan laukkasi esteelle ja loikkasi tyytyväisenä. Vitsailinkin Emmalle, että vaihdetaan kokonaan lajia, jos ei koulukisoissa suju kivasti!






7 kommenttia

  1. Voiko hevonen olla enään kauniimpi? ihan mieletön! hienoja kuvia ja siisti ulkoasu, tosi kiva blogi, jään seurailemaan!

    http://pilanpaiten.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos, toivottavasti viihdyt lukijana! Käyn kurkkaamassa sunkin blogin :)

      Poista
  2. Mielettömän kaunis hevonen! Miksi et hyppää hevosella, vaan menet pelkästään koulua, maastoilet ja välillä puomeja/kavaletteja? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! Harri kääntyi jo 19-vuotiaaksi, joten jalkojen säästämiseksi on parempi hypätä vain harvakseltaan. :) Toisekseen Harri on myös täysin taitamaton esteillä, vaikka nyt näissä kuvissa näyttääkin hyppäävän ihan kohtuullisesti. Täysin kouluhevonen siis, hypätään vain mielenvirkistykseksi ja puuhaillaan puomeilla ja kavaleteilla koulutuuppauksen tukena. Nuoremmalla hevosella olisikin ehkä fiksua treenata esteillä enemmän.

      Poista
    2. Aa, en tiennyt, että hevonen on jo sen verran iäkäs! Näyttää ja vaikuttaa paljon nuoremmalta :)

      Poista
    3. Harri on kyllä ikäisekseen erittäin hyvässä lihaskunnossa ja vaikuttaa nuoremmalta kuin onkaan. :)

      Poista

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat