sunnuntai 15. kesäkuuta 2014

Kesä on täällä!

Kuvattiin Moonan kanssa tänään taas vaihteeksi päittäin, niin saatiin kivasti molemmat kuvia ilman suuren suurta vaivaa. Moona ratsasteli alkuun kentällä ja pyörähti lopuksi vielä pellolla ravailemassa ja laukkaamassa. Pelto on tähän saakka ollut käyttökiellossa, kun heinän on annettu kasvaa leikkaamista varten. Nyt peltoon oli kuitenkin jo ajettu useampi "väylä", joilla pääsi ratsastelemaan isoja ympyröitä ja kahdeksikkoa. Pellolla oli aikaisemmin käynyt muitakin ratsukoita, joten uskaltauduttiin kuvia räpsimään.

Olin ajatellut käydä Harrin kanssa vain pikaisesti kuvattavana, jotta saataisiin uusia kesäisiä kuvia banneriin. Pellon ollessa ratsastuskunnossa päätin kuitenkin lähteä sinnekkin pyörähtämään. Tehtiin eilen Hartsan kanssa vajaan parin tunnin maastolenkki, jolla ravattiin ja laukattiinkin pätkiä. Harri oli hurjan fiksu ja rento, joten uskaltauduin tänään pellolle ilman satulaa ravaamaan ja laukkaamaankin.Täytyy kyllä myöntää, että laukassa oli vähän ohjaustehostimen kanssa ongelmia. Ohjaus ei ollut kovin hienosäädettyä ja toisinaan tuntui, että kaasukin hirtti vähän kiinni. Tai ainakaan jarru ei ihan pelannut.. Harrin kanssa tällaisille tilanteille voi kuitenkin vain nauraa, koska mitään kovin kamalaa ei kuitenkaan pääse tapahtumaan. Hevonen ehkä menee vähän lujaa ja kääntyy vähän kankeasti ja pidemmällä matkalla, mutta siihen se jännitys päättyykin. Hartsa ei lähde lapasesta, ei ryöstä talliin, ei pukita, ei riehu, ei loiki. Se vain laukkaa reippaasti eteen ja selkeästi nauttii sydämensä kyllyydestä! Hidastamiseen voi mennä vähän aikaa, mutta aina voin olla varma, että lopulta se kuitenkin pysähtyy. Tai ainakin hidastaa. ;)

Moona saikin räpsittyä aivan ihania kuvia! Sen enempää jaarittelematta, tässäpä näitä. :) Alussa myös pari Melodyn ottamaa kuvaa, kun köpöteltiin pihaa ympäri sillä välin, kun odoteltiin Moonan saavan hoidettua oman heppansa pois.6 kommenttia

 1. Toimit aika monelle roolimallina, mutta miksi ratsastat ilman kypärää? Ei ole ehkä fiksuin esimerkki, vaikket laukkailekaan, mutta milloin vain voi säikähdys tapahtua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedostan kyllä tämän asian ja oikeastaan toivoinkin kommenttia aiheesta. Tottakai aina voi tapahtua jotain odottamatonta ja hevonen voi vaikka kaatua pelästyessään, joten periaatteessa hyvää syytä kypärättömyydelle ei ole. Otin kuitenkin riskin, koska tunnen harrin ja sen käyttäytymisen hyvin ja se on todella varma hevonen. En minkä tahansa hevosen selkään kiipeäisikään ilman kypärää tai edes ilman satulaa. En myöskään varsinaisesti ratsastanut, vaan kuvia otettiin paikoillaan seisovan tai kävelevän hepan selässä. Tätä voi varmasti verrata vaikka autolla pienen matkan ajamiseen ilman turvavyötä; jos käy oikein huono tuuri, joku voi sillä 50 metrin matkalla ajaa kylkeen. Todennäköisyys on kuitenkin hyvin pieni...
   En siis todellakaan kannata ilman kypärää ratsastamista, mutta en myöskään koe vastuuttoman huonon esimerkin näyttämisenä istua muutaman kuvan ottamisen ajan seisovan hepan selässä. Täysi-ikäisenä päätän kuitenkin itse ottamistani riskeistä, alaikäisten kohdalla asia onkin eri, jolloin vastuussa pitäisi olla vanhempien.

   Poista
 2. Tosi hienoja kuvia, on se Harri vaan niin hieno! :) Ratsastatko sillä kuinka usein ilman satulaa?
  tallintarinoita.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ratsastelen ilman satulaa yleensä ainakin kerran viikossa. Aika usein ratsastan yhden kerran viikossa kentällä ilman penkkiä ja toisinaan tehdään myös maastolenkit ilman satulaa. :)

   Poista
 3. Sitä ilman kypärää ratsastamista mäkin ihmetelin ei siis järkevää touhuu.

  VastaaPoista

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat