torstai 22. toukokuuta 2014

Toiveita tallikierrokselle?

Kesä lähenee kovaa vauhtia, mikä tarkoittaa minulle myös kesälomaa ja enemmän aikaa ratsastukselle! Ajatuksissa olisi jatkaa kolmatta kesää putkeen kesän tallikierrosta, eli kiertää testailemassa eri ratsastuskouluja. Tähän mennessä testatut tallit löytyy listattuna blogin oikeasta sivupalkista, kun jaksaa rullailla tarpeeksi alaspäin.

Onko teillä lukijoilla toiveita testattavista talleista? Tähän saakka kierretyt tallit ovat olleet Turun seudulta, mutta tänä kesänä kiertelyä on mahdollista laajentaa jossain määrin myös Lahden seudulle ja ehkä myös muuallekkin. Turun seudun kiinnostavimpia talleja voi äänestää oikealla olevassa kyselyssä, mutta Lahden talleista tietämättömänä kaipaisinkin suoria ehdotuksia. Onkohan blogilla lukijoita Lahden seudulta, mitkä paikat ovat kokeilemisen arvoisia?

Toki myös muita talleja voi ehdotella Turun ulkopuolelta, mutta kuitenkin Etelä-Suomesta. Onko jokin erityinen ja ehkä erikoisemmin painottunut talli pakko päästä kokeilemaan? Pääseekö jossain kokeilemaan lännenratsastusta tai muuta mielenkiintoista?

41 kommenttia

 1. Kuulostaa oudolta, mutta voisit tehdä esittelyn Metsäkylästä. Olen postauksiesi kautta tutustunut vähän talliin, mutta kunnon arvostelu olisi kiva! :-) Ikävä kyllä en täältä Varkaudesta käsin osaa neuvoa / ehdottaa mitään talleja. Innoissani odottelen tallikierrosta tulevaksi! Aurinkoista kevättä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enpä tiedä. Ratsastin siellä kuitenkin niin kauan, etten varmasti pystyisi puolueetonta arvostelua kirjoittamaan. Lisäksi olisi vaikea "arvostella" tallia, joka ei missään määrin vastaisi tarpeisiini - hankala ehkä kehua lapsiin ja alkeisratsastajiin keskittynyttä tallia, kun itse arvostaa osaavia tuntihevosia ja vaativaa opetusta. Luulenpa, että keskityn minulle vieraisiin talleihin. :)
   Mukavaa ja aurinkoista kevättä myös sulle, kiva että tallikierros kiinnostaa! :)

   Poista
  2. Essi toi ei oo reilua Metsäkylän ratsastuskeskus on musta paras talli maailmassa on siellä muitakin kun lasten ryhmiä ja alkeisryhmiä.

   Poista
  3. Mikä ei ole reilua? En ole tallista sanonut mitään pahaa, on fakta että se on pääasiassa painottunut lapsiin ja alkeisratsastajiin. Varmasti mukava paikka aloittaa ratsastus tai harrastella omaksi iloksi, mutta ei palvele tavoitteellisempaa ja kilpailuihin tähtäävää ratsastajaa.

   Poista
  4. Ai jaa Mutta sit olis aiheelista hankii oma hevonen
   Mutta mä tuun aina olee tota mieltä. Oon ollu tallilla jossa varmasti teistä kukaan ei kävis varmaan viikkoo kauepaa.

   Poista
  5. Aika harva suoraan alkeis- ja harrastetunneilta ostaa omaa hevosta. Alkeistuntien ja oman hevosen väliin mahtuu monta eri mahdollisuutta ja ratsastuskoulua..
   Saat toki ratsastaa missä haluat ja pääasia on, että viihdyt valitsemallasi ratsastuskoululla. Ymmärrä kuitenkin, että erilaiset ratsastajat haluavat erilaisia ja eri tasoisia palveluita, eikä siinä ole sijaa arvostelullesi.

   Poista
  6. Et nyt ymmärtänyt mitä taarkoitin.

   Poista
  7. Nyt ei ollu kyse alkeisryhmäläisestä vaan selasesta joka on käynyt tunneilla jo useamman vuoden ja alkaa valitaa et ei oo oikeen lainen opetus tai hevoset.

   Poista
  8. Valittaminen ei tosiaan ole fiksua, mutta siinä vaiheessa onkin aiheellista siirtyä toiselle ratsastuskoululle tai harkita esimerkiksi vuokrahevosta. Mutta minulle riittää nyt tämä väittely, eiköhän pointtini jo tullut selväksi. Mukavia ratsastushetkiä ja alkavaa kesää sinulle!

   Poista
 2. Olen menossa Pojun kanssa Salon ratsastuskoulu Merlitzin leirille, joten siitä olis paikasta olis kiva tietää vähän kokemuksia. :)

  VastaaPoista
 3. Joo minäkin olin just ehdottamassa tota Merlitziä. Tuli jotenkin kiva fiilis kun just ton Ailin kuvan tohon valkkasitkin! :) T. Se vanha Aili-fani

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paikkana Merlitz oli mulle täysin tuntematon ja vieras, mutta kiinnostuin kovasti nettisivujen perusteella! Todellakin hyvin varteenotettava vaihtoehto testattavaksi! :)

   Poista
 4. Aitotalli, Terälahdessa, Tampereella, siitä olis kiva kuulla lisää, tai sitten tää oma tallini, Viitaniemen tila. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saa nähdä jos tulee käytyä kesällä Tampereen suunnalla, siinä tapauksessa suuntaan testaamaan jompaa kumpaa ehdottamistasi talleista! :)

   Poista
 5. Kuusikorven hevostila !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo onkin unohtunut kokonaan äänestyslistasta, laitetaan korvan taa!

   Poista
 6. Kanattaa jöydä mynämäellä jaakkolan islanninhevos tallilla :)

  VastaaPoista
 7. Lahdessa Korpikylä kannattaa kokeilla :)!

  VastaaPoista
 8. Miukun talli Loimaalla on kiva paikka, mut Turusta on tietty matkaa sinne :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No Loimaalla käytiin kyllä viime kesänäkin, kun testattiin Loimihaka.. Ei välttämättä siis mahdottoman kaukana. :)

   Poista
 9. Vastaukset
  1. Tervetuloa mukaan testaamaan, sinne ei ihan kahdestaan voida lähteä kun tuskin pitävät kahdelle hengelle tunteja :D Porukka kasaan ja testaamaan!

   Poista
  2. Kävin siellä just mut tosin ratsastamaan ei päästy sillon :D täytyy pistää korvan taakse !

   Poista
  3. Mä lähden ilman muuta porukkaan mukaan, jos saadaan aikataulu täsmäämään :) T: Johanne

   Poista
  4. Jes, mahtavaa! 4-5 henkeäkin riittää, kunhan auton sais täyteen. :) Toki sit lisäksi olis positiivista saada erikseen kuvaaja mukaan.. Eli 4 ratsastajaa + kuvaaja riittänee, jos vaan niin pienille ryhmille pidetään kursseja/tunteja!

   Poista
 10. Okeroisten talli Lahden okeroisissa kannattaa kokea!

  VastaaPoista
 11. Moi, Olis kiva tietää mitä mieltä oot kahdesta noista talleista eli Maskun ratsutilasta ja Alvan tallista. Alvalla oon ite alottanu ja mun yhden sukulaisen hevonen asuu Maskun ratsutilalla puol yksityisenä eli yks suokki.

  VastaaPoista
 12. Mä tykkäisin vieläkin kuulla mielipiteesi maskun ratsutilasta :) mähän pistin sulle siitä ehdotuksen vuos kaks sitten naamakirjaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maskuun ollaan varmasti menossa tänä kesänä!

   Poista
 13. Salon seudulla olis melkkilä ja perniön ponitalli, olis kiva tietää Mitä mieltä oot :)))

  VastaaPoista
 14. Salossa Anisten ratsastuskoulu! Ihan mahtava paikka ja opetus on hyvää ja vaativaa! Hevoset on myös tosi mukavia ja osaavia. Kannattaa harkita :)

  VastaaPoista
 15. Niemenpellon tallilla pääsisi kokeilemaan lännenratsastusta. mutta taitaa olla sinulle vähän liian kaukana, nimittäin Mikkelissä.......

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikkeliin ei ehkä tule lähdettyä vain yhden tallin takia, mutta saa nähdä jos kesällä matkaan muussa tarkoituksessa sinne suunnalle! Siinä tapauksessa käyn kyllä samalla testaamassa tuon tallin. :)

   Poista
 16. Islanninhevostalli Alfadis Jokioisilla xD?

  VastaaPoista
 17. Helmihaan talli Sysmässä, jos kerran lahden liepeille olet menossa :) Aiemmin oli nimellä Sallan talli, ja silloin kävin siellä leirillä. Tosi kiva paikka.

  VastaaPoista
 18. Jos Lahdessa käyt, suosittelen kokeilemaan Korpikylän ratsastuskeskusta ;). Hyvää ja aurinkoista kesää sulle:)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuohon talliin taisinkin jo nettisivujen perusteella vähän tutustua ja vaikutti kivalta! Kiitos samoin! :)

   Poista
 19. Caprilap!! On liedossa

  VastaaPoista
 20. Koski tl: lällä oleva Merjan talli? Se on kyllä se talli jossa tapahtui ratsastus onnettomuus kun ratsastaja kuoli jäätyään hevosen alle.

  VastaaPoista
 21. Voisitko mennä Ruskonratsastuskeskuskseen :`)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No se olisi ainakin lähellä ja helppo toteuttaa. :)

   Poista

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat