lauantai 24. toukokuuta 2014

Loikkia pitkästä aikaa

Kävin Aksulla aamulla heti yhdeksän maissa, kun päivästä oli luvattu taas julmetun kuumaa. Ponin toinen oma ihminen Elina oli mukanani tsemppaamassa ja vähän neuvomassa, kuinka tuo poni parhaiten toimii. Vaikka oltiinkin aikaisin liikkeellä, ei ehditty paljon liikahdella ennen kuin oltiin Aksun kanssa molemmat aivan hikisiä.

Verkkailin alkuun ravissa ja laukassa rennommalla tuntumalla. Laukannostot oli alkuun taas työn ja tuskan takana, kun erehdyin pyytämään liian voimakkaasti silloin, kun laukka ei tuntunut nousevan. Tein aivan liikaa töitä laukan eteen ja heittäydyin hevosen kaulalle, jolloin ratsustakin tuli tottakai etupainoinen. Lopulta vihdoin hoksasin jossain määrin kuinka poni toimii ja miten laukan saa nousemaan pienilläkin avuilla. Toki tehtävää on vielä aivan suunnattomasti ja paljon on matkaa vielä siihenkin, etten joudu häpeämään sitä, miltä meidän meno näyttää.
Elina kantoi kentälle kavaletin, vaikka alunperin oli puhetta, että ratsastaisin vain tasaisella tällä kertaa. Tultiin laukassa kavalettia muutaman kerran molempiin suuntiin ja Aksuhan loikkasi hienosti!  Ei ollut tietoakaan villistä ja pukittelevasta ponista, vaan allani oli vain motivoitunut ja innostunut poni, joka hyppäsi hyvällä asenteella. Laukka ja hyppy muistuttivat itseasiassa hyvinkin paljon Winnien liikettä. Tuntui siis tutulta ja helpolta lähteä hyppäämään yli puolen vuoden tauon jälkeen! Toki olin jossain määrin vielä hukassa, mutta eiköhän hyppääminenkin ala taas sujua kun siihen pääsee kiinni ja hyppäämisestä tulee säännöllistä. Enpä nyt ainakaan tippunut tai ollut hälyttävästi jäljessä hypyistä. Ensi kerralla ehkä luovun koulujalustimista ja lyhennän jalustimia hyppäämiseen sopiviksi. ;)

Vajaan tunnin ratsastelun jälkeen taisin puuskuttaa enemmän kuin poni ja molemmat olimme vähintäänkin yhtä hikisiä. Käytiin loppukävelyiksi kiertämässä vielä kentän vieressä oleva "laukkarata", jolle ehkä joskus päästään laukkailemaankin. Kävelyiden jälkeen poni pääsi vielä suihkuun ja kuivattelemaan pellon laidalle, josta se sai haukkailla ruohoa. :)

1 kommentti

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat