tiistai 13. toukokuuta 2014

Ponin kyydissä

Pääsin vihdoin aloittamaan ratsastelun Aksu-ponin kanssa! Puhetta oli ponin omistajan kanssa jo viime syksynä, että voisin  alkaa hypätä ponilla, sillä siltä uupui kokonaan estepuolen kuski. Odottamaton leikkaus ja paljon luultua pidempi sairasloma lykkäsivät homman käyntiin laittamista, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan!


Aksusta kirjoittelinkin jo viime vuoden puolella; pääset tutustumaan poniin ja meidän yhteiseen historiaan enemmän tästä. Maanantaina pääsin kiipeämään Aksun selkään ensimmäisen kerran tämän vuoden puolella. Viimeksi taisin käydä istuskelemassa joulukuun lopussa, kun pääsin käymään hevosen selässä ensimmäisen kerran leikkauksen jälkeen. Oli kyllä niin mukavaa päästä ratsastamaan välillä pikkuruista ja sopivan kokoista heppaa! Ei Harrikaan valtava ole, mutta Aksu on sentään poni. ;)

En tehnyt mitään ihmeempiä, kunhan testailin kaikki askellajit läpi. Ponin omistaja raahasi kentälle pari puomia, joita yliteltiin ympyrällä laukassa molempiin suuntiin. Olin positiivisesti yllättynyt siitä, miten kivasti laukka pyöri ja oli ratsastettavissa. Uskon, että tuo poni hyppää varsin hyvin, kunhan yhteistyömme alkaa sujua!

Tarkoituksena olisi käydä ratsastamassa Aksulla noin kerran viikossa. Alkuun käyn varmaan muutaman kerran testailemassa vielä ihan tasaisella/ puomeilla ja pikkuhiljaa aletaan ottaa hyppyjä itsenäisesti. Kun pääsen ponin kanssa vähäsen tutuksi esteillä, suunnataan valmennuksiin ja ehkä mahdollisesti joskus lähialueen pikkukisoihinkin - saa nyt nähdä. :)

Pahoittelen kuvien surkeaa laatua, olen saanut hajotettua kamerani jotenkin ja kuvien laatu on aivan puuroa.. Yritän ehtiä huomenna käydä näyttämässä kameraa jossain liikkeessä ja pyytää arviota korjauksesta ja sen hinnasta.. :/4 kommenttia

 1. Mä olen käynyt nyt muutaman otteeseen Aksun kanssa valmennuksissa, ja poni kyllä omaa aivan loistavan hyppytyylin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu J puhuikin että oot käyny ottamassa hyppyjä vähän pohjalle! :) voisin mielelläni tulla vaikka kattomaan jos olit nyt vielä valkkaan menossa? :)

   Poista
 2. On se menossa, mä lupasin Suskille että pääsee vielä hyppäämään :) Turhaa sää Essi kameraa syyttelet, oisit vaan suoraan haukkunut kuvaajan :-P
  -J-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei, kyllä nyt on vika kamerassa kun myös mun ottamina tulee pelkkää puuroa ;D

   Poista

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat