maanantai 26. toukokuuta 2014

Lenkkiä ja treeniä, kesäfiilis katossa!


Sunnuntaina oli vaihteeksi aika lähteä Hartsan kanssa maastoilemaan. Olen yrittänyt ainakin kerran viikossa käydä maastoilemassa, että Harri saisi välillä kevyempää, mutta mielekästä liikuntaa ja se samalla säilyttäisi motivaationsa työntekoon. Minä kun vahvasti vastustan sitä, että hevoset pyörii kentällä tai maneesissa neljän seinän sisässä seitsemänä päivänä viikossa. Hevonen kun ei varmasti koe vaihteluksi sitä, että tehdään vuoropäivin väistöjä tai avotaivutuksia.

Lähdettiin tällä kertaa taas vähän pidemmälle reissulle, jolla kertyi kilometrejä vajaa kymmenen. Ravailtiin pitkät pätkät joen varressa hiekkatietä pitkin ja poikettiin käymään kotona saakka moikkaamassa vanhempia ja siistimässä vähän kukkapenkin reunoja pitkästä ruohosta. Harri sai kiitosta tarkasta työskentelystä ja sai kutsun toistekin lyhentämään pihanurmea. Tuosta kesätyöstä Harri varmasti onkin aivan mielissään; varmasti työ, jossa se on erittäin hyvä! Pihamme sattuu olemaan vieläpä aidattu koiran takia, joten ei olisi aivan mahdoton ajatus päästää kesällä Hartsaa hetkeksi kunnolla töihin nurmelle.


Takaisin tallille päin kuljettiin pääasiassa kävelyteitä pitkin, joten kuljettiin koko matka käynnissä. Hartsa sai kulkea pitkää ja rentoa käyntiä pitkin ohjin, fiilis oli niin rento ja kesäinen! Muutaman kerran pysähdyttiin matkalla lasten ihasteltaviksi ja fiksu H sai paljon kehuja ja rapsutuksia. :)

Tänään Hartsa saanee vapaan, voi olla että käyn korkeintaan vihreää vähän syöttelemässä. Päivällä ehdin käydä jo ratsastamassa Aksun, joka yllätti erittäin positiivisesti! Ratsastin kentällä ehkä 40 minuuttia tehden siirtymisiä ja taivutellen ja viimeisen 10 minuuttia poni olikin oikein mukava ratsastaa. Poni liikkui eteen, taipui ja pyöristyi jo niskastaankin. :) Pikkuhiljaa alkaa palikat loksahdella paikoilleen!  Tyytyväisinä käytiin lopuksi kävelemässä vielä laukkaradan ympäri.


1 kommentti

  1. Kummatkin noista kuvien heposista on hirmu ihanan näköisiä!

    VastaaPoista

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat