keskiviikko 21. toukokuuta 2014

Vaihteeksi vaihtamatta


Olin sunnuntaina Satu Saarikummun kouluvalmennuksessa Harrilla yhdessä toisen tallimme ratsukon kanssa. Laitoin Harrille kankisuitset, koska halusin ratsastaa kangilla valvovan silmän alla ja varmistua, että käytän niinkin vahvaa kuolainta varmasti oikein.

Keskityimme tunnilla pääasiassa siirtymisiin ja vastalaukkoihin. Oli mukavaa huomata, kuinka eri asioihin eri valmentajat kiinnittävät opettaessaan huomiota. Satu korjasi ahkerasti istuntaa ja keskittyi paljon ratsastuksen peruspalikoihin, kuten siirtymisiin ja itse askellajien tahtiin ja laatuun. Työskentelystä suuri osa painottui pääty- ja keskiympyröille, joilla hiottiin siirtymisiä askellajien välillä ja työstettiin vuoroin jokaista askellajia. Tärkeimmät ja vahvasti mieleen jääneet vinkit koskivat käynnin ratsastamista ja istumista siirtymisissä. Harrin käynti jää helposti lyhyeksi ja kipittäväksi, joten tärkeää olisi ratsastaa alussa pidemmällä ohjalla pyrkien taivutellen rehellisesti rentoon käyntiin. Istuntani taas kaipaa tsemppausta siirtymisissä; minun pitäisi muistaa istua loputtoman suorassa ja tasapainossa, vaikka hevonen nyppäisikin ohjasta tai ryntäisi eteen. Parempi vaihtoehto on antaa siirtymisessä vähän liikaa ohjaa kuin heilahtaa hevosen mukana eteen... Tähänkin asiaan tarvitsisin vain itsevarmuutta, jotta uskallan antaa hevoselle vapautta siirtymisessä. Lopulta sainkin huomata, että hevonen ei katoa altani yhden reippaamman tai töksähtävän askeleen jälkeen, vaan ratsastamista on helpompi jatkaa siirtymisen jälkeen, kun oma tasapaino on kunnossa.

Maanantaiset jäähdyttelylenkit oli ihana tehdä kesäisessä
ilmassa! 
Vastalaukat oli meille Harrin kanssa hankalia, niitä kun ollaan muutenkin niin hirvittävän vähän treenattu. Tai no, Harrille varmasti tuttu ja helppo juttu, mutta eipä se riitä, että vain toinen osapuoli osaa hommansa. Ratsastimme lyhyemmässä ja kootummassa laukassa pitkältä sivulta täyskaarron ja jatkoimme vastalaukassa pitkän sivun päähän tai kaarteen läpi seuraavan pitkän sivun alkuun. Alussa sain aikaan vain nättejä laukanvaihtoja, mutta lopulta alkoi vastalaukatkin onnistua paremmin. Näihin sain oikein innon treenata itsekseni lisää!

Kuvaajaa en valitettavasti saanutkaan paikalle, toivotaan että seuraavaan valmennukseen taas saisin jonkun. Perjantainen CR tunti Ebyllä peruuntuu, koska en saanut työvuoroja vaihdettua. :( Ebyä ratsastelen kuitenkin useampana päivänä tämän- ja ensi viikon aikana ja sunnuntaina 1.6 onkin taas Villen valmennus Harrilla. Lauantaina on vuorossa kuulumisia Aksusta!

4 kommenttia

 1. Pakko kysyä et paljon satu otti tunnista kun turkuun asti tuli? on meinaan vanha opettanu aikanaa mulle alkeet ja voisin taas kaipailla tunnille mut en ees tiennyt et tulee tänän kauas! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärtääkseni Satu on siis käynyt aikaisemminkin ja ihan säännöllisesti Turussa! Tai näin ainakin toinen tunnilla ollut ratsastaja antoi ymmärtää, että on aikaisemminkin käynyt samalla valmentajalla.. Kahdelta ratsukolta valmennus oli 25€ per naama. :)

   Poista
 2. Satu on ihan superhyvä valmentaja, mä ainakin tykkään! Olen hänen tallilla aloittanut tosissani ratsastamaan (silloin kun se vielä oli ratsastuskoulu), ja siellä edistyin ihan huimasti eteenpäin. Osaa asiansa hyvin, ja on tarpeeksi tiukka. :) Viime kesänäkin olin Aten kanssa sen valmennuksessa pitkästä aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin muistelinkin että tuon valmentajan nimi on mulle sun kautta tuttu! Tykkäsin kyllä tosissani Sadun tavasta opettaa, etenkin vaativuudesta. :) Tuollaisessa opetuksessa varmasti kehittyykin nopeasti, kun ei vain voi mennä sieltä missä aita on matalin!

   Poista

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat