perjantai 9. joulukuuta 2011

Lapsen juoksutusta


Kävin tänään irtojuoksuttamassa Winnien ennen kuin ratsastin Pojun. Winnie oli kuulemma eilen pukittanut ratsastajan alas, minkä takia päätin tehdä juttuja maastakäsin, enkä vain juoksuttaa. Päästin tamman ensin kentälle vapaaksi, mutta se jäi päätyyn pyörimään mun ympärille. Annoin sen kävellä hetken ja tutkailla ja maistella lunta, jota oli vihdoin satanut päivällä ihan kunnolla. Hetken päästä kannustin ponia liikkeelle ja se laukkasi muutaman ympyrän kumpaankin suuntaan. Lopulta kaveri jäi ravailemaan mun ympärille aivan kuin juoksuttaessa. Siirtyi käyntiin, raviin ja laukkaan pyynnöstä ja pysyi aikaisempaa paremmin ympyrällä, eikä pyrkinyt mun syliin.
Irtojuoksutuksen jälkeen tehtiin vähän seuraamisjuttuja käynnissä. Poni kulki nätisti perässä, tosin turpa viisti maata kun kaveri ihmetteli lunta. Pysähdyksiä hiottiin hetken aikaa, kun Winnien keskittymisessä oli vähän parantamisen varaa. Alkuun tamma joko käveli mun ohi tai pyörähti ympäri, mutta alkoi lopulta pysähtyä muutaman askeleen päähän minusta.
Loppuun tökittiin vähän jumppapalloa, joka ei saanut enää osakseen yhtä suurta huomiota kuin viime kerralla. Lumi tuntui olevan paljon kiinnostavampaa- sitä poni tökki turvallaan ja söi tyytyväisenä.

Tarkoitus olisi käydä joko juoksuttamassa Winnie huomenna, tai käydä taluttelemassa maastossa mikäli ilmat sallii ja poni ei vaikuta keränneen liikaa ylmääräistä energiaa, jota pitäisi päästä purkamaan. Joka tapauksessa huomenna on pakko tehdä jotain, mikäli tahdon pysyä kyydissä kun sunnuntaina kiipeän selkään.
5 kommenttia

 1. Oi mun kauniit kuvaustaidot! :DD Mut hienosti meni teil! Ne loput harjoitukset mitä nähtiin meni oikein mallikkaasti :)

  VastaaPoista
 2. Niiiiiin, kiitos Viivi kuvaamisesta! :) Ei kyllä menny niin kovin hyvin aikasempiin kertoihin verrattuna, mut onneks et tiedä paremmasta ;)

  VastaaPoista
 3. Jos et keksi joulukalenterin luukkuihin postauksia , niin tee johonkin luukkuun postaus sun omista ratsastustavaroista/vaatteista? mielellään videon muodossa ois kiva.Tykkään tosipaljon sun tekemitä videopostauksista! :)

  VastaaPoista
 4. Hei kiitti ideasta! :) Jokaiselle luukulle on varmuuden vuoksi suunniteltu jotain, mutta ideoita otan mielelläni vastaan ja korvaan niitä tylsempiä luukkuja lukijoiden toiveilla!

  VastaaPoista

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat