keskiviikko 14. joulukuuta 2011

Viikon poneilut.

 Nyt on aika esittää toiveita joulukalenterin luukkuihin! Suunnitelmat pulkka- ja hiihtoratsastuksesta ovat karahtaneet karille lumen puutteen vuoksi, joten nyt mulla on mahdollisuus toteuttaa teidän lukijoiden toiveita joulukalenterissa.  Kertokaa rohkeasti kommenteilla millaiset jutut voisi kiinnostaa, kaikki voivat kommentoida rekisteröitymättäkin!

Pojulla kävi hieroja viikonloppuna ja poni on kovin jumissa sairaslomien ja pitkän seisomisen jäljiltä. Poni sai viikon käynti- ja hierontakuurin, jota olen nyt omalta osaltani toteuttanut tunnollisesti. :) Olen aina ollut kovin kiinnostunut hevosten hieronnasta, mutten ole oikein löytänyt kirjoja tai ohjeita netistäkään, joten en ole pahmemin hieromista harrastanut, kun en ole asiasta mitään tiennyt. Olen pelännyt että saan aikaan jotain järkyttävää tuhoa hevosen lihaksissa jos itsekseni lähden hieromaan ;) Nyt sain kuitenkin kattavat ohjeet ponin hieromiseen ja olenkin innolla ponia hieronut aina vuokrapäivinä, Poju on vaikuttanut niin tyytyväiseltä!
Kävelytys ollaan hoidettu maastossa, missä se on huomattavasti mukavampaa kuin maneesissa kehää kiertäen.. Maanantaina käytiin Ossi- hepan seurana kävelemässä pienessä tihkusateessa, kun tänään käytiin Pojun kanssa ihan kahdestaan kävelemässä ihanassa auringonpaisteessa. Lähdin liikenteeseen ilman satulaa, olipa kiva mennä taas pitkästä aikaa satulatta! Maanantaina oltiin menossa ihan tonttufiiliksellä, kun testasin Pojulle omistajan pyynnöstä Julin kulkussettiä. Tarkoitus oli ottaa selvää, sietääkö Poju kulkusia turvallaan, eli kannattaako hänelle tilata oma tonttusetti vai ei.. Poju ei reippaana miehenä sanonut helisevistä kulkusista mitään, se on reipastunut vuodessa ihan mielettömän paljon! Nykyään pääsen ilman satulaakin hyppäämään sen selkään ilman apua. Vuosi sitten en meinannut päästä ponin selkään edes satulan kanssa, kun poni kierteli ja kaarteli mua ja selkään päästyäni singahti johonkin suuntaan "pelästyttyään" liikettä selässä. Pojua ei enää edes tunnista samaksi poniksi, siitä on tullut niin reipas ja hyväkäytöksinen! :)

Tänään juoksutin myös Winnien, kun sille ei edelleenkään oltu merkitty mitään tunteja.. Ihmettelin ihan suu ammollani ponin käytöstä, olin varma että se olisi mennyt edelleen vain huonompaan suuntaan kun viimeinen viikko on ollut ponin käytöksen osalta hieman kyseenalainen.. Tamma toimi kuitenkin ihan mielettömän hienosti, se ei ole koskaan ennen toiminut noin hyvin! Miten katkeransuloista - poni alkaa toimia vasta kun on saanut tuomion, ettei saa jäädä tallille.. Ensimmäistä kertaa ikinä Winnie pysyi ihan itse juoksutusympyrällä ja totteli äänikäskyjä kuin ne olisi ohjelmoitu sen aivoihin. En tarvinnut raippaa ollenkaan, pelkkä käsky "ravi" tai "laukka" riitti halutun askellajin nostamiseen. Ravissakin poni liikkui pidentäen ja lyhentäen sen mukaan, miten rohkaisin tai rauhoitin tahtia äänellä. Hyvä etten itkua vääntänyt kun lopuksi kävelytin ponia tehden pysähdyksiä ja käännöksiä, ja toinen tuli aivan koirana perässä. Ei jäänyt haistelemaan, ei tökkinyt, ei jäänyt seisoskelemaan. Pysyi koko ajan muutaman metrin päässä minusta ja seurasi liikkeitä tosi tarkasti. Ensimmäistä kertaa voin ihan rehellisesti sano että poni kunnolla kunnioitti minua ja ihmisen omaa tilaa.

Viime viikolla pääsin Pojun kanssa "tunnille", kun yhdessä ryhmässä oli niin vähän ratsastajia, että sain luvan tulla sekaan ratsastamaan maneesiin. Koska tuntilaiset työskentelivät lähes koko tunnin pääty-ympyröillä, tein samaa tehtävää jotten olisi ollut tiellä. Vaikken tietenkään opetusta saanutkaan, oli mukava saada valmiita tehtäviä opettajalta. Myös muiden ohjeita kuuntelemalla oli helppo korjata omaa ratsastusta. Viivi sattui tallille ja kuvasi videopätkiä tunnilta, tässä pienoinen kooste (: Tunnilla tehtiin siis ympyrällä siirtymisiä, laukannostoja sekä takaosan väistätystä. Kivoja tehtäviä, joita jatkan varmasti itsenäisesti kunhan Poju tuosta vetreytyy!


Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat