sunnuntai 25. joulukuuta 2011

Christmas News

Lupasin raportoida joulun jälkeen mitä kaikkea pukki toi. Hevosiin ja ratsastukseen liittyen sain aivan ihanat vaaleanpunaiset Kingslandin sukat kaverilta, porukoilta Horsecomfortin hanskat sekä kengät, jotka tulevat vähän myöhässä ;) Tallin puolesta sain todella mukavan mustan Metsäkylä- fleecen, johon on kirjailtu mun nimi. Jotain tämän tyyppistä olen toivonutkin, kun melko paljon kuitenkin olen ollut tallia jossain mielessä edustamassa, eikä mulla ole ollut mitään tallin vaatetta.

Vähemmän hevosiin liittyen sain ihan mielettömän hienon Sonyn videokameran, jota pääsinkin tänään tallille jo testailemaan. Uuden kameran kuvaa on nähtävänä alempana! Kamera kuvaa HD-laajakuvaa ja siinä on 42 kertainen zoomi. Kuvanvakautus on ihan mieletön verrattuna tuohon järkyttävän kokoiseen ja heiluvaan järjestelmäkameraan. Kamerassa on aivan ihana ja käytännöllinen kosketusnäyttö ja sen kyljessä on projektori, josta juuri kuvatut videot voi heijastaa esimerkiksi seinälle isomman yleisön nähtäväksi. :)
Alkaakohan tästä nyt sitten videopostausten kulta-aika? ;) Videokameralla saa myös otettua valokuvia, mikä on todella iso plussa. Pienen videokameran ottaa esimerkiksi maastoreissulle mukaan paljon helpommin kuin monta kiloa painavan järjestelmäkameran, joka ei todellakaan mahdu taskuun! Itsenäisen ratsastuksen kannalta paras juttu kamerassa on kaukosäädin, jolla saa aloitettua ja lopetettua kuvaamisen poistumatta itse ponin selästä.
Tämänpäiväinen aamu alkoi sateisissa merkeissä, kun lähdettiin Nennan kanssa kävelyttämään poneja maastoon. Ilma oli vain kurjan harmaa kun lähdettiin matkaan, mutta parinkymmenen minuutin kävelyn jälkeen alkoi sataa ihan kunnolla. Voitte varmaan kuvitella miten mukavalta tuntuu, kun vaatteet kastuu läpi märiksi vain pariasteisesta vedestä :) Ponitkin kastui harmittavaisesti, joten kaverit jäi talliin kuivattelemaan ja odottamaan myöhempää tarhavuoroa.

Märän maastoilun jälkeen liikutin Winnien vielä viimeisen kerran. Mentiin maneesissa noin tunnin verran ja työskenneltiin puomeilla. Poni oli parempi kuin ikinä ennen tähän mennessä, se antoi parastaan ja yritti kaikkensa. Toisaalta oli ihanaa, kun viimeisen kerran kunniaksi tamma käyttäytyi kuin unelma, mutta toisaalta taas jää varmasti harmittamaan entistä enemmän, kun saa miettiä miten hyvä ponista olisi vielä tullut työn ja ajan kanssa. Huomenna lähdetään aamusta viemään ponia uuteen kotiinsa.

Kuvista ja videoista ja kannustuksesta ja maastoseurasta taas jälleen kerran iso kiitos Nennalle!

10 kommenttia

 1. mikä sen sonyn videokameran merkin malli on minkä sait? :) tuliko sulla kameran mukana dvd jonka latasit koneelle ja sen ohjelman avulla siirrät videoita vai miten? :D pitääkö sun ohjelman avulla muutta videot tiettyyn muotoon ennen kuin toimii? :) kun mäki sain kanssa sonyn videokameran ni aattelin mataakohan olla sama :)

  VastaaPoista
 2. Tuon koneen malli on HDR-PJ10E. Mukana tuli kyllä joku Cd/Dvd/mikälie levy, mutta en saanut sitä toimimaan MacBookissa. Itse sain kuvat ja videot koneelle ihan vain liittämällä kameran kiinni koneeseen ja tuomalla ne iMovien/iPhoton kautta koneelle. Toimivat siinä muodossa missä ovat, eli ei ole tarvinnut muuttaa muotoa mitenkään :)

  VastaaPoista
 3. mitä muuta sait joululahjaksi kuin mitä tässä kerroit? :) mulla taitaa olla toi sama videokamera, tosi kelpo peli ja toi kuvausjuttu aivan mahtava,ei tarvii ottaa erikseen videokameraa ja järkkäriä tallille! mä en oo uskaltanu kyllä maastoretkil kameraa ottaa kun heppa sen verran nuori että sinkoilee välillä minne sattuu ni harmittis paljon jos kallis kamera menis sen takia rikki x) sun videopostaukset on niin hyviä että tosi kiva jos nyt jatkossa niitä tulis enemmän? :) muutenkin vaan sun blogistas pelkkää positiivista palautetta,jatka samaan malliin! muuten käytkö nyt vaan pojulla ja välillä julitalla kun winnie lähtee? :o

  VastaaPoista
 4. oi mäki sain sonyn kameran, sony dsc hx1!! :DD ja tosi hyvä laatu on kuvissa ja videoissa (hd) :) mut zoomii vaan 25km eli 20 kertaine :(

  VastaaPoista
 5. Kaikenlaista pientä muuta tuli lahjaksi, lähinnä omaan kotiin muuttoa ajatellen :)
  Ja joo, videopostauksia tulee varmasti jatkossa enemmän kun nyt on kamera jolla niitä on paljon helpompi kuvatakkin :D Winnien lähdettyä käyn juu ratsastamassa vain Pojun ja Julin kanssa, tosin Julilla tulen menemään varmaan tämänhetkistä useammin. Alunperin kun kävin Julin kanssa sunnuntaisin, mutta aloin käymään Winniellä kun Juli teki alkeistunteja. Kun Winnie nyt lähtee, niin periaatteessa Julin pitäisi olla mulla taas kerran viikossa.. Ilmeisesti kuitenkin alkeiskurssit taas jatkuu niin saa nähdä miten nyt sitten järjestetään, millä hepoilla ratsastelen. Pojua vuokraan joka tapauksessa, eli sillä menen viikoittain siihen asti että se lähtee kesäksi kotiin.

  Viivi: Jee, nyt on ilmeisesti enempikin Pukki tuonut noita videokameroita! ;))

  VastaaPoista
 6. kiva video:) harmi ku se lähtee.. :( Ja hei, tooosi kiva tää uus ulkoasu! ;DD

  VastaaPoista
 7. Vuokraatko muuten elttonia enää, kun ei ole tullut postauksia siitä ? (:

  VastaaPoista
 8. En vuokraa Eltonia enää, jouduin lopettamaan ponin vuokraamisen jo muutama kuukausi sitten henkilökohtaisista syistä.. :(

  VastaaPoista
 9. Pakko sanoo mut AIVAN ihana tää sun blogi!!! :)

  VastaaPoista
 10. Kiitos paljon, on tosi kiva saada mukavaa palautetta! :))

  VastaaPoista

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat