torstai 22. joulukuuta 2011

Kuulumisia viimeiseltä viikolta

Pojun kanssa olen käynyt ratsastelemassa taas muutaman kerran tällä viikolla, Winnien kanssa menin sunnuntaina ennen vanhainkotiin lähtöä. Winnie oli ihan super mukava taas ratsastaa. Kymmenisen minuuttia se kiukutteli, kunnes lopetti jumittamisen ja alkoi liikkua normaalisti eteen. Tehtiin käynnissä ja ravissa pohkeenväistöjä, joissa tamma loisti. :) Laukkaa otettiin nostoina pääty-ympyrällä ja olin todella tyytyväinen ponin työpanokseen.

Pojulla on ollut edelleen yskää melko vaihtelevasti, joten ollaan jatkettu vielä rentoa liikutusta ja hierontaa jumiutuneiden lihasten takia. Lihakset on kyllä vertyneet viikon hieronnan jälkeen ihan selvästi - poni liikkuu todella paljon paremmin eteen ja ottaa selvästi pidempiä askelia! Muutosta siis tapahtuu, odottakaa vain kunhan näette videoita kun poni tulee täysin kuntoon :)
Keskiviikkona menin Pojun kanssa pelkän riimun kanssa maneesissa ja olin ihan supertyytyväinen, kun onnistuttiin tekemään ihan hyviä pätkiä pohkeenväistöä ravissakin ilman kuolaintuntumaa. Haaveena olisi päästä joskus kokeilemaan ponin kanssa ratsastusta pelkällä kaulanarulla, kun poni reagoi siihenkin todella hyvin.

Tänään kävin tallilla juttelemassa tallin/Winnien omistajan kanssa Winnien tulevaisuudesta. Ponille on löytynyt mahdollinen uusi koti, jonne se olisi lähdössä jo tapaninpäivänä, ensi maanantaina. Saan lähteä mukaan viemään ponia uuteen kotiinsa, jonne se jää ensin koeajalle. Pelkäsin mielettömästi, että Winnie olisi lähdössä toiselle puolelle Suomea jollekin täysin vieraalle ihmiselle. Nyt tamma on kuitenkin muuttamassa melko lähelle Turkua, noin tunnin ajomatkan päähän. Samoin ostaja on tallin omistajalle tuttu ja hän arveli että saisin varmasti käydä moikkaamassa Winnietä jatkossakin. Olen ihan mielettömän iloinen ponin puolesta, se pääsee pihattoon elelemään laumassa. Tottakai omasta puolesta harmittaa, en haluaisi näin ihanasta ponista päästää irti. :(  Pakko kuitenkin työntää itsekkyys sivuun ja toivoa parasta, että poni jaksaisi käyttäytyä ja sopisi uusille omistajille, jotta se pääsisi vihdoin pysyvään ja hyvään kotiin. :)
Saan nyt käydä touhuamassa ponin kanssa sen viimeisinä päivinä mitä haluan, huomenna varmaan käydään maastossa ja joulupäivänä käyn ehkä ratsastamassa normaalisti. Aattona tehdään jotain rentoa ja mukavaa, kerätään hyviä muistoja että voidaan muistella toisiamme lämmöllä.

3 kommenttia

  1. Moi Essi!

    Winnie tulee meille. Ihastuin Winnieen Eilen kun sitä kävin katsomassa ensi kertaa. Se on tosi suloimem kaveri ja sanoin jo äidilleni että tulen vielä viemään ponin häneltä kun se on niin suloinen ja kayhean kiltti. Minä lupaan hoitaa Winnietä hyvin ja pitää siitä hyvää huolta

    VastaaPoista
  2. Voi miten kiva kuulla! :) Varmaan törmätäänkin kun tulen mukaan ponia tuomaan teille.. :)

    VastaaPoista

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat