keskiviikko 7. joulukuuta 2011

Joulukalenteri #7Aina joskus joku kehtaa sanoa "Piristyisit, sehän on vain hevonen" tai "Tuo on aika paljon rahaa vain hevoseen." Näin sanovat eivät ymmärrä kuljettua matkaa, kulutettua aikaa, eivätkä kuluja, jotka liittyy "vain hevoseen".
Jotkut hienoimmista hetkistäni liittyvät "vain hevoseen". Monia tunteja on kulunut ja toisinaan ainoa kumppanini on ollut "vain hevonen", mutta kertaakaan en tuntenut itseäni sen takia vähäisemmäksi.
Jotkin surullisimmista hetkistäni ovat johtuneet "vain hevosesta", ja noina pimeyden päivinä, "vain hevosen" lempeä kosketus antoi minulle lohtua ja syyn voittaa tuo päivä.
Jos sinäkin ajattelet, että sehän on "vain hevonen", ymmärrät varmasti myös sanonnat kuten "vain ystävä", "vain auringonnousu" tai "vain lupaus".
"Vain hevonen" tuo elämääni sen aidoimman ystävyyden, luottamuksen ja puhtaan, pidättelemättömän riemun.
"Vain hevonen" tuo esiin myötäelämisen ja kärsivällisyyden, jotka tekevät minusta paremman ihmisen.
"Vain hevosen" vuoksi nousen aikaisin aamulla, teen pitkiä maastolenkkejä ja katson odotuksella tulevaisuuteen. Joten minulle ja kaltaisilleni "vain hevosta" rakastavalle ihmisille, eläin ei ole "vain hevonen" vaan tulevaisuuden toiveiden ja unelmien ruumiillistuma, menneisyyden rakkaimmat muistot ja puhdas riemu tässä hetkessä, juuri nyt.
"Vain hevonen" tuo minusta esiin sen mikä on hyvää ja ohjaa ajatukseni pois itsestäni ja päivän huolista.
Seuraavan kerran kun kuulet sanonnan "vain hevonen", hymyile - koska he "eivät vain ymmärrä".


Kyseinen kiertoviesti on levinnyt nopeasti faebookissa ja moni on siihen varmasti jo törmännytkin. Päätin nostaa sen kuitenkin ihan joulukalenteriin, koska mielestäni pätkän jokainen sana on totta. Jokaisella hevosihmisellä on varmasti enenmmän tai vähemmän ylläolevan kaltaisia muistoja ja kokemuksia. Itsekin muistan pöyristyneenä vastailleeni kavereiden kysymyksiin esimerkiksi siitä "Onko hevosilla oikeasti erilaiset luonteet niinkuin koirilla tai ihmisilläkin?" Siksi haluankin vain muistuttaa myös teitä nauttimaan siitä "vain hevosesta" joka on lähellä sydäntänne ja unohtamaan ulkopuolisten kommentit, sillä he "eivät vain ymmärrä" ja jäävät paitsi siitä mielettömän hienosta suhteesta, joka ihmisellä ja suurella eläimellä voi olla :) 

4 kommenttia

 1. Moikka!
  Se video postaus oli hyvä. Tekstit oli suomeksi ja ne ehti jopa lukemaan. Nuo Englanin kieliset tekstit on vaikea ymmärtää ositain ymärsin sanan sielta ja sanan täältä. Jollain muullakin voi olla sama ongelma. Mitä muuta kuuluu?
  -Taru-

  VastaaPoista
 2. Videoillani on myös ulkomaalaisia seuraajia, minkä vuoksi käytän usein englanninkielisiä tekstejä. Se kun on yleensä kaikille yhteinen kieli, ainakin laajemmin ymmärretty kuin suomi.

  VastaaPoista
 3. Mutta ymmäräthän mitä tarkoitan lievän kehitysvamman takia minun ainakin on vaikea ymärtää englantia yksitäisiä sanoja ymmärrän

  Taru

  VastaaPoista
 4. Ymmärrän kyllä, mutta ymmärräthän myös etten yhden katsojan takia kirjoita suomeksi, sillä enemmistö videoiden katsojista ymmärtää englantia, eikä suomea ollenkaan.

  VastaaPoista

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat