sunnuntai 21. elokuuta 2011

Sänkkärikausi avattu!


Päiväksi luvattiin sadetta, niin raahauduin tallille "jo" kymmeneksi. Lopulta ei sitten satanutkaan missään vaiheessa, vaan aurinko alkoi paistaa.. Pelto oli puitu loppuun asti, niin lähdettiin Julin kanssa sänkkärille, missä en ole aikaisemmin ratsastanutkaan kunnolla. Viime syksynä tulin toisella pellolla alas, eikä sen jälkeen olla kokeiltu laukkaa pellolla. Julilla on nyt kuitenkin jokin taas napsahtanut päässä ja se on alkanut käyttäytyä tosi nätisti. Jossain vaiheessa poni veti herneet jo yksin maneesissa työskentelemisestä, jolloin takapää lensi ja tulin monesti kaaressa alas. Maastossa laukkaamista ei uskaltanut edes ajatella kun Juli vähintäänkin puri kiinni kuolaimeen ja ryösti. Nyt Juli on kuitenkin rauhottunut tosi paljon, enkä edes muista koska viimeksi se olisi pukittanut tai koska olisin siltä tippunut :) Maastossakin ollaan nyt laukattu ihan ilman ongelmia.

Pellolla aloteltiin ihan varovasti käynnissä tehden pysähdyksiä ja voltteja. Jarru toimi ihmeen hyvin ja suurin ongelma olikin eteenpäinpyrkimyksen säilyttäminen. Ravissa ponia sai ihan potkia eteenpäin, eikä asia oikeastaan muuttunut laukassakaan. Vielä vuosi takaperin suuri pelto olisi tarkottanut Julille mahdollisuutta ryöstää, baanata, pukittaa ja sen jälkeen kirmata vapaana. Nyt viisas poni kuitenkin pudotti itse laukasta raville jonkin ajan jälkeen :) Vasta lopussa poni vähän syttyi ja tuli reippaammassa laukassa kun laukkasin suoraan tallille päin. Jäi kyllä niin hyvä mieli, olen ponista ylpeä! Siitä on tullut niin viisas ja turvallinen.

Ratsastamisen jälkeen kuvasin kaveria joka ajoi tuntiponi Prinssillä ja pääsin lopuksi itsekin kärryille käymään. Pienikin poni oli erittäin kiltisti, siitäkin tässä söpö kuva :)

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat