maanantai 1. elokuuta 2011

Kysymyksiä on tullut niin paljon että kokoan nyt ensimmäisen erän vastauksia tähän. Kysymyksiä voi siis tehdä vielä viikon loppuun saakka, jolloin vastaan kaikkiin loppuihin :) Pahoittelen kovasti postauksen KAMALAA asettelua, vihaan bloggeria! :(


Olet harrastanut kilpauintia, missä seurassa uit? Miksi lopetit uinnin? Miten pärjäsit kilpailuissa? Missä lajissa olit paras? Kuka sinua valmensi?
Harrastin tosiaan kilpauintia jokusen vuoden ala- ja yläasteella. Uin RaisU:ssa, eli Raision Uimareissa. "Mun laji" oli vapaauinti, joka olikin ainoa jossa suostuin kilpailemaan. Muutamissa kisoissa kävin uimassa 50 /100 metrissä ja omaan uintiryhmään verrattuna pärjäsin ihan hyvin, en nyt muista mistään sijoituksista tai ajoista mitään. Valmentajan nimeä en enää muista. Uinnin lopetin kun 3 harkat viikossa alkoi tuntua liian rankalta, kun ratsastus alkoi viedä myös aikaa. 


Mikä on ollut kivoin hevonen, jolla olet koskaan ratsastanut?
Kaikista eniten olen tainnut tykätä ruotsalaisesta kylmäveriruunasta Peikosta (Logårds Trollet), joka oli Metsäkylässä vain vähän yli kuukauden yhtenä keväänä. Tänä vuonna vihdoin löysin Peikon, joka asuu nykyään Helsingin suunnalla ratsastuskoulussa. Tarkoituksenani olisi käydä hevosta moikkaamassa ja kokeilemassa tunnilla, kun Helsinkiin seuraavan kerran eksyn :)

Kivoin opettaja Metsäkylässä?


Metsäkylässä en käy enää tunneilla, joten on vähän paha sanoa opettajista mitään.. Kaisan tunneilla olin muutaman kauden ja tykkäsin kyllä. Kaisan yksityistunneilla olen edelleen käynyt silloin tällöin.

Kivoin poni/hevonen metsäkylässä Julitan jälkeen?
En pahemmin välitä muista talli hepoista, eli ei ole mitään "lempparia" Julitan jälkeen. Ossi on ihan mukava ratsastaa, Astallakin menin yhdessä vaiheessa paljon. Poneista Laku ja Teemu on kivoja liikuttaa silloin tällöin.


Mitäpä jos Julitaa ei olisi olemassakaan, se ei olisi koskaan tullut Metsäkylään. Mitä luulet, mikä niistä hevosista mahtaisi silloin olla se suosikkiponi? Vai olisiko tällaista suosikkia? Entä mitä luulet, voisiko tästä suosikista tulla yhtä tärkeä kuin Julita?
Hmm, olipas hankala kysymys! :) Alkuaikoina kun Julitaan ihastuin, tykkäsin kovasti myös Monsterista. Luultavasti olisin tykästynyt siihen enemmän, mutta kuitenkin lopulta lopettanut Metsäkylässä. Viimeiset 3 vuottahan ratsastin Metsäkylässä vain Julitan takia. Lopettamisen myötä olisin siirtynyt jollekkin toiselle ratsastuskoululle, jossa olisin varmasti ihastunut johonkin toiseen poniin. Mahdollisuuksien mukaan olisin muodostanut poniin yhtä tärkeän suhteen kuin Julitaan, mutta näiden mahdollisuuksien olemassaoloa on vaikea arvailla. Julitan kanssa kun olen päässyt puuhailemaan niin paljon ja erilaisia juttuja, mitkä ovat vahvistaneet suhdetta ja kiintymystä poniin. Samanlaista suhdetta ei tietenkään pääse muodostumaan, jos on mahdollisuus vain ratsastaa ponilla kerran viikossa tunnilla.


Mistä piirteistä pidät / et pidä hevosessa? Millainen luonne, ulkonäkö, ratsastettavuus, osaamistaso miellyttää/ei miellytä.
Ensinäkään ulkonäöllä ei ole niin väliä, se on se asia mikä ehkä herättää kiinnostuksen muttei sen enempää. Omaa silmää miellyttää "muhkummat" rodut, kuten irlannincobit, vuonikset ja shiret ynm. Ratsastettavuudessa arvostan jonkinmoista eteenpäinpyrkimystä, mutten voi sietää kuumia ja kuskaavia hevosia. Mielummin siis ratsastan eteen kuin pidätän. Miellyttäviksi koen myös hevoset jotka eivät ole "automaatteja", jolloin tuloksen saavuttaminen palkitsee paljon enemmän kun sen eteen on oikeasti tehnyt töitä. Osaamistasossa arvostan parempia taitoja kuin omani, jolloin hevosella on mahdollisuus opettaa minua, eikä toisin päin. Koon puolesta tykkään pienemmistä hevosista (poneista) kun koen hallitsevani ne isoja paremmin. Toki myös pienempi hevonen on itsellenikin sopivamman kokoinen ja pienessä liikkeessä on helpompi istua kuin valtavassa.

Nyt tällainen true kouluratsastaja haluaisi kuulla että mitä hauskaa on esteissä? :D
Miksi niitä jaksaa hypätä?

Ehkä ne esteet tuo niitä "vauhtia ja vaarallisia tilanteita", joihin olen tykästynyt :) Olen aina ollut vähän huono keskittymään ja hermostun nopeasti niin itseeni kuin hevoseenkin kun kouluratsastuksen pilkunviilaaminen ei suju. Toki tähän vaikuttaa varmasti sekin, etten saanut kovin vahvaa pohjaa kouluratsastukselle ennen kuin siirryin esteryhmään, ja tottakai sen tekeminen on kivempaa missä on parempi. Onhan niinkin joskus sanottu että ne jotka ei pärjää kouluratsastuksessa kilpailee esteillä ;)Miksi ratsastat metsäkylässä , etkä esim vaihda tasokkaammalle tallille jotta voisit kehittyä enemmän? :)
En ole vuoteen nyt ratsastanutkaan Metsäkylässä, vaan olen vuokrannut Pojua ja Eltonia (karvaturvat). Metsäkylässä ainoastaan hoidan Julia ja satunnaisesti liikuttelen ratsastuskoulun hevosia. Tunneilla tulee käytyä vain Julin kanssa satunnaisesti hyppäämässä. Eltonin kanssa käyn säännöllisen epäsäännöllisesti kouluvalmennuksissa ja tarkoitus olisi rahatilanteen salliessa alkaa käydä estetunneilla eräällä toisella ratsastuskoululla. Aiheesta lisää varmasti lähiaikoina.. :)


Käytkö metsäkylässä enään vakkari tunneilla? 
Kuten edellisessä vastauksessa totesin, niin en käy :)


Kauanko olet ratsastanut? 
Aloitin ratsastuksen 12 vuotiaana, eli ratsastusvuosia on takana nyt 7,5.

Kauanko olet ratsastanut metsäkylässä?
Metsäkylässä olen ratsastanut koko ratsastus"urani" ajan, tosin viimeiseen vuoteen en ole käynyt vakiotunneilla. Metsäkylä on mulle se kotitalli :)


Miten/millä olet tehnyt ton sun bannerin? 
En ole tehnyt banneria itse, iso kiitos tekijälle! :)

Kuinka pitkä olet? 
159 cm


Oletko koskaan miettinyt minkään muun hevosen ostoa kuin Julitan?
En minkään tietyn hevosen.. Hevosen ostaminen kun on ollut mielessä vasta muutaman vuoden, eikä tuona aikana ole ollut muita "lemppareita" joita olisin voinut harkita omaksi. Tottakai se on käynyt mielessä, että jos nyt löytyy rahaa ja aikaa hevosen ylläpitämiseen, niin miksen ostaisi heti "hyvää" hevosta, jolla olisi mahdollisuus kilpailla ja myös kehittyä. 


Lemppari ponit/hepat ennen julitaa?
Ihan ensimmäinen lemppari oli vanha, pitkäkarvainen, isomahainen ja notkoselkäinen ruuna Mape, joka asui Metsäkylässä silloin kun aloitin ratsastuksen. Tamma oli mielettömän kiltti, seurallinen ja sympaattinen, eikä siihen voinut olla ihastumatta :) Mapen lopetuksen jälkeen ei tullut varsinaista lempparia ennen Julitaa.


Tavoitteita tulevaisuudessa ratsastuksen suhteen?
Suoraan sanottuna en ole pahemmin ajatellut mitään tavoitteita. Tottakai haluaisin kehittyä niin koulu- kuin estepuolellakin ratsastajana, minkä vuoksi aijon syksyllä käydä valmennuksissa ja estetunneilla mahdollisuuksien mukaan. Valitettavasti mitään kilpailutavoitteita en voi asettaa, kun ei ole hevosta jolla kilpailla. Joko pitäisi etsiä sellainen vuokrahevonen jolla saa kilpailla tai sitten mennä jollekkin valmennustunnille ratsastuskouluun, mutta kumpikaan vaihtoehto ei tällä hetkellä houkuttele. Olen niin tyytyväinen Eltoniin että mielummin jätän kilpailemisen ja kehityn muuten vain ratsastajana :)


Oletko koskaan kisannut aluekisoja?
Varsinaisia aluekisoja en ole kilpaillut, kerran kävin hyppäämässä yhden seura 80 luokan Salon aluekisoissa. Metsäkylässä kun ei ole ollut mahdollisuuksia kilpailla edes ulkopuolisissa seurakisoissa, eikä alla ole ollut hevostakaan jolla olisi ollut kapasiteettia kilpailemiseen. 


Mitä muuta teet vapaa-ajallasi kuin olet tallilla? :))
Tottakai aikaa kuluu paljon koulunkäyntiin ja muihin koulujuttuihin, mutta kun aikaa on niin näen kavereita, lenkkeilen koiran kanssa ja yksin juosten, piirrän, soitan pianoa.. :) Tämä bloggaaminenkin vie jonkin verran aikaa ;)

Milloin se elokuva julkaistaan?
Love and other troubles, Suomessa nimellä Hulluna Saraan pitäisi tulla teattereihin ensi keväänä, tarkempaa ajankohtaa en tiedä :)


Mikä on suurin ykisttäinen hyppäämäsi este, entä ratana?
Korkein yksittäinen on tainnut olla siinä 95 cm paikkeilla, ratana olen hypännyt 80-90 cm.


Aijotko tehdä jossain vaiheessa hevosista itsellesi ammatin? 
Ensisijaisesti en opiskele hevosalan ammattiin, mutta haluaisin yhdistää hevosia jollain tapaa työhöni. Esimerkiksi ratsastusterapia lasten kuntoutuksessa tai muussa vastaavassa kiinnostaisi kovasti. Hevosenhoitajan tai ratsastuksenohjaajan ammatti taas ei kiinnosta pätkääkään.


Mistä sait joskus idean alkaa kirjoittamaan blogia?
Alunperin blogi oli Lenskun ja Essin poniblogi, jota ylläpidin kaverini kanssa. Yhteinen blogi oli kaverini idea, mutta innostuin bloggaamisesta ja kaverin siirryttyä omaan blogiin jatkoin omaani pelkän Essin poniblogin nimellä.


Suositko jotain merkkiä ratsastuksessa? 
Toisaalta suosin, toisaalta en. Tykkään Mountainhorsen ja Kingslandin varusteista, mutta käytän yhtä lailla vaikkapa Prismasta ostettuja ratsastusvarusteita jos pidän niistä. Merkki ei siis ole tärkein, vaan se että tuote muuten miellyttää :)


Oletko koskaan ajatellut tekeväsi esim. videopostausta? tai vaikka jotain vähän suurempaa erikoispostuasta? 
Teen kyllä mielelläni jos te lukijat vain annatte aiheita, jotka teitä kiinnostaa! :) Välillä on hankala arvailla itsekseen mitä juttuja lukijat pitävät kiinnostavina ja mitä taas eivät. Joten toivokaa rohkeasti ja ehdotelkaa, niin toteutan toiveita mielelläni! 


Käytkö jollain muilla talleilla kuin metsäkylässä, millä?
Vuokraponini asuu MJ-tallilla, joten siellä käyn Metsäkylän lisäksi.Miten Eltonin kanssa menee? :)
Eltonilla aloitan vihdoin ja viimein uudestaan tällä viikolla! :) Siitä postailen varmaan erikseen. Kesällä en vuokrannut ponia kun sovittiin omistajien kanssa, että jatkan syksyllä kun jalkani on parantunut ja he tarvitsevat taas vuokraajaa.

Vuokraatko elttonia vielä?
Yllä vastaus ^  :)

1 kommentti

  1. Mikä on eltonin oikea nimi?(: ja missä päin asustelee näyttää niin kovin tutulta !(:

    VastaaPoista

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat