tiistai 2. elokuuta 2011

ML Pedant

Innostuinpa tuossa yhtenä päivänä ja varasin irtotunnin estetunnille vasta viime vuonna perustettuun ratsastuskouluun ML Pedanttiin. Mielipiteitä tallista olen kuullut niin positiivisia kuin negatiivisiakin, joten päätin käydä itse kokeilemassa ja muodostamassa oman mielipiteen sen pohjalta mitä olen itse nähnyt, enkä vain kuullut muilta.

Koulutuntia kävin seuraamassa jo viimeviikolla kun kaveri oli kokeilemassa yleistunnilla, ja kun opetus vaikutti lupaavalta niin uskalsin omankin tunnin varata. Takapuolen alle sain ison pv ruunan "Eetun", joka on kuulemma ratsastuskoulun suosituin ratsu niin koulu- kuin estetunneillakin. Hevonen oli kyllä maineensa veroinen, oikein mukava ratsastaa! Isosta koosta huolimatta askel oli pehmeä ja helppo istua, hevonen oli herkkä avuille ja ratsastaminen oli pienestä koostani huolimatta hyvin vaivatonta.

Tunnilla oli vain 4 ratsukkoa, joten jokainen sai huomiota ja kommentteja opettajalta, vieläpä ainakin omasta mielestäni tasapuolisesti. Verryttelyssä tehtiin pysähdyksiä ja peruutuksia, mitkä sujui hyvin kun opin pitämään ohjan vakaana. Ei tarvinnutkaan kiskoa niin kovasti.... :) Päätyihin tehtiin kevyessä ravissa isot pääty-ympyrät, joiden aikana tehtiin kaksi siirtymistä käyntiin. Laukassa työskenneltiin pääty-ympyrällä pidentäen ja lyhentäen laukkaa kevyessä istunnassa. Toiseen suuntaan tehtiin laukannostoja käynnistä ja siirtymisiä suoraan laukasta käyntiin. Verkkaan yhdistettiin myös kavaletti- ja puomitehtävä, jota jatkettiin myöhemmin esteharjoituksella.

Verkan jälkeen työskenneltiin laukassa kavaleteilla ja puomeilla sovittaen tietty määrä askelia tehtävien väliin. Tykkäsin todella paljon tehtävän rakenteesta, jossa pääpaino oli ratsastamisella eikä esteiden ylittämisellä. Töitä sai tehdä ja keskittyä piti, jotta sai hevosen kääntymään, etenemään tarpeeksi rauhassa, osumaan oikeisiin väleihin, vaihtamaan laukan ja vielä ponnistamaan oikeasta kohdasta. Omasta ratsastuksesta sain paljon hyviä kommentteja ja virheitä korjattiin niin monta kertaa, että lopulta ne korjaantuivat ja suoritukseen sai olla tyytyväinen.

Olisin niin kovasti halunnut ratapiirustuksen tehtävästä, jotta sitä olisi saanut jotenkin selitettyäkkin, mutten osaa macilla sellaista tehdä :( Näinollen saatte tyytyä pelkkiin valokuviin parilta esteeltä.

Tunnista jäi hyvä fiilis ja tykkäsin opettajan tavasta opettaa. Pääpaino oli tosiaan ratsastamisessa esteiden välillä eikä esteiden ylittämisessä ja tehtävitä tehtiin kunnes hommat alkoi sujua. "Sinne päin" tai "vähän parempi" ei riittänyt, vaan pyrittiin niin hyvään suoritukseen kuin ratsukko vain voi yltää. Tarkoitukseni olisikin nyt jatkossa käydä satunnaisesti irtotunneilla hyppäämässä, kun vuokraponin kanssa työskentely painottuu koulutunteihin ja itsenäiseen ratsastamiseen. Ehkäpä tässä on se mahdollisuus kehittyä pitkästä aikaa myös esteillä :)


Kuvista kiitos Sirulle!

4 kommenttia

  1. Ton takii mäki tykkään Pedantin tunneista, ku siel just tehdään ne kaikki asiat niin kauvan et alkaa sujumaan ettei vaa "sinne päin" tyyliin :D

    VastaaPoista
  2. Oot päässy ilmeisesti ekan kerran oikealle estetunnille :D oikeastaan missään muualla kuin ratsastuskouluissa ei se hyppääminen ole se pää asia vaan se mitä siellä esteiden välillä tapahtuu. Myös se että kaikki normaalit valmentajat teettävät tehtävää kunnes se sujuu hyvin. Veikkaisin että normaaleissa ratsastuskouluissa ei näin voi tehdä koska on pakko säästellä hevosia...

    VastaaPoista
  3. Juurikin näin :) Tässä on yksi syy minkä takia en enää ratsastuskoulun tunneilla käy, vaan panostan valmentautumiseen vuokraponin kanssa (koulussa). Valmennuksen ja ratsastustunnin ero kun on valtava niin koulussa kuin esteilläkin. Paras vaihtoehtohan olisi valmentautua myös esteillä vuokraponilla, mutta kun tämä ei ole mahdollista niin toisiksi paras vaihtoehto on tällä hetkellä Pedantin irtoestetunnit :)

    VastaaPoista

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat