keskiviikko 10. elokuuta 2011

Työvoitto!


Joko osaan ennustaa tai sekä minä että Elton kärsitään esiintymiskammosta. Arvasin, että viimeviikon täydellisen koulutuuppauksen jälkeen poni on aivan kamala ratsastaa kun kaveri on tulossa katsomaan. Alkuun poni ei edennyt, taipunut tai muutenkaan toiminut kovin hyvin. Verkkasin rennosti ja suurempia vaatimatta uralla ja ympyröillä, ajattelin että kyllä se alkaa lopulta sujua kunhan vaan lihakset lämpiää ja niin pois päin. Mitään ei kuitenkaan tapahtunut ja otin laukkaa pääty-ympyrällä ja tein aika pitkän aikaa voltit kulmiit ravissa molempiin suuntiin.


 Ehdin varmaan reilusti yli puoli tuntia tuskailla ja masentua, mutta lopulta poni alkoi myödätä ja myöhemmin vielä liikkua paremmin eteenpäin. Lopussa työskentelin vain ympyrällä tehden siirtymisiä ja voltteja ympyrän sisäpuolelle. Tykkään työskennellä Eltonin kanssa erityisesti laukassa, kun siinä on helpoin säilyttää sopiva tempo. Laukka on myös säädeltävissä ja siinä pystyy ihan työskentelemään, eikä vain ohjaamaan ja jarruttamaan (kuten esim Julin kanssa).

Kun olin lopulta tyytyväinen Eltonin työpanokseen, lopetin suht pian noin niinkuin kiitokseksi ponille. Loppuun käytiin tekemässä vielä maastolenkki, missä otettiin ihan muutama askel laukkaa ja ravia ja muuten käveltiin pitkin ohjin. Oli ihan hyvä huomata että oikeasti ratsastamalla voi saada asioita aikaan, ehkä en ensi kerralla luovuta niin helposti vaan pyrin tavoitteeseen vaikka työtä ja aikaa tarvittaisiin normaalia enemmän :) Hyvä fiilis jäi, kun hankalan alun ( ja kaiken alun ja lopun välisen ajan) jälkeen kuitenkin tapahtui jotain ja  voin olla hevoseen tyytyväinen.


Ensi viikolla aloitankin vuokraamaan Eltonia kahdesti viikossa, eli päästään tekemään vähän monipuolisemmin juttuja kun ei seuraavaa ratsastuskertaa tarvitse vartoa sitä kokonaista viikkoa. Seuraavaksi on ohjelmassa varmaan maastoilua, riimulla ratsastusta ja ehkä jotain maastakäsin harjoituksiakin.


Kuvista ja kentän laidalta käskemisestä kiitos Lenskulle :) ("Nyt RATSASTAT ja vaadit siltä etkä luovuta!" )

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat