lauantai 20. elokuuta 2011

varusteetonta urheilua ja varusteurheilua

Torstaina kävin Eltonilla jo aamupäivällä, enkä törmännyt tallissa kehenkään joka olisi voinut avata satulahuoneen oven lukosta. Satula ja suitset oli siis tottakai sattarissa, eikä tallissa ollut kuin riimu. Tarkoitus oli mennä puomeja, kun kentällä ei olisi ollut muita jotka olisivat puomiviritelmistäni häiriintyneet, mutta satulan ja suitsien puuttuminen muutti suunnitelmia. Ratsastin sitten tosi kevyesti vähän yli puolisen tuntia ilman satulaa ja pelkällä riimulla. Elton toimi kyllä ihmeen hyvin, vaikka alkuun vähän käyttikin vapautta hyväkseen ja oikoi syömään kentän reunoille. Lopulta kuitenkin voltit ja pohkeenväistötkin sujui ihan hyvin ja tempokin oli reippaampi kuin viime viikolla. Lopuksi tein joitan maastakäsinharjoituksia, pysähdyksiä ja muita perusjuttuja. Elton seurasi ihan hyvin ja pysähtyi vierelle, mutta liikkeellelähtö oli taas vähän tahmeampaa.. Ensi viikolla käyn maanantaina ja keskiviikkona, pitäisi vähän miettiä mitä aijon tehdä. Luultavasti väännän koulua kentällä ilman satulaa ja toisena päivänä käyn maastossa.


Eilen ostin Kingslandin untuvaliivin, kun se oli alennuksessa puoleen hintaan. Tätä liiviä olen himoinnut viime syksystä asti ja nyt uskalsin ostaa sen kun niin halvalla sain :) Käyttöä liiville tulee varmasti paljon, kun sitä voi käyttää syksyllä ja keväällä pitkähihaisen päällä ja talvella yhden tai tarvittaessa kahden hupparin päällä takin sijasta. Kingsland on myös merkkinä siitä kiva, ettei "ei hevosihmiset" tunnista merkkiä ratsastusvaatemerkiksi. Vaatteet on siistejä ja hyvännäköisiä ja niitä voi käyttää arkisinkin kunhan eivät haise hevoselle.. :) Kingslandin huppareista olen ainakin saanut paljon kehuja ihan koulukavereilta.

Ostin myös loimivyön kun löysin siistin suht halvallakin vielä. Globus Sportin harmaa loimivyö maksoi 8 e. Tällekin tulee käyttöä, kun ratsastan niin paljon ilman satulaa. Hevosen selkään on kiva virittää satulahuopa loimivyöllä, niin ratsastushousut pysyy siistinä ja paljon paremmassa kunnossa. Pesukerratkin vähenee kun housut ei ole aina ihan karvaiset tai likaiset ja näinollen kangaskin pysyy paremmassa kunnossa kuin useasti pestynä.

5 kommenttia

 1. Ihana toi toppaliivi! mistä ostiti, mitä maksoit? :) ostitko ihan ton värisenä kuin kuvassa? :)

  VastaaPoista
 2. Ostin toppaliivin Horse Sport Linesilta, se on Turussa Artukaisten/Pedantin ratsastuskoulujen läheisyydessä :) Ovh taisi olla 185 e ja sain puoleen hintaan, eli maksoi noin 92 e :) Tuostakin hinnasta vanhemmat sponssasivat vielä puolet. Väri on juuri tuo mikä kuvassakin, mustana kaupassa oli yksi kappale mutta valitsin tuon vaalean :)

  VastaaPoista
 3. ookei vitsit mäki haluun! :D mitä kokoa sulla on toi? oliks siel kaupassa viel paljon pieniä kokoja jäljellä noista toppaliiveistä ja oliks millasia muita värejä noista? :)

  VastaaPoista
 4. Oli joo, mun mielestä sinne jäi vielä xxs ja xs kokoja. Hmm, se musta (samanlainen kun tuo tuossa kuvassa) oli kai koko xxs. Beessistä oli jäljellä kai xxs, xs ja s? Käännettävästä Sini-mustasta liivistä taisi olla myös vain näitä pieniä kokoja jäljellä, xxs tai/ja xs . En nyt ihan varmaksi muista kun etsin itselleni vain niitä xxs/xs kokoja :) Tuo mun oma on XS, vaikka XXS oli melkeenpä paremman kokonen. Halusin kuitenkin että sinne mahtuu hyvin vaikka pari hupparia alle, niin otin isomman.
  Eli värejä oli jäljellä vain se yksi musta, noita beessejä ja sitten niitä käännettäviä. Toiselta puolelta mustia ja toiselta sinisiä, niissä ei ollut huppua.

  VastaaPoista
 5. okei :) pitääpi heti huomenna käydä katsomassa kaupassa!

  VastaaPoista

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat