torstai 4. elokuuta 2011

Tyytyväinen!

Eilen kävin piiiiiiiiiitkästä aikaa taas vuokraamassa Eltonia, kun kesällä pidin taukoa leikkauksen takia. Vähän mietitytti mitenköhän yhteistyö taas sujuu, kun en ollut pitkään aikaan ponilla mennyt tai ylipäätänsä ratsastanut millään hevosella "kunnolla". Ajattelin mennä maneesiin, kun siellä Elton liikkuu paljon paremmin eteen. Maneesilla oli kuitenkin taas järkyttävä määrä traktoreita, kuorma-autoja ja ties mitä muita vehkeitä, kun maneesin viereen rakennetaan uutta tallia. Tehtiin siis vain maastolenkki verryttelyksi ja raahauduttiin takaisin tallille ja kentälle. Kentällä ravailin jonkun aikaa, mutta turhauduin kun poni ei edennyt ollenkaan ja  päätin lähteä tallin päädyssä olevaan pikkumaneesiin. Minimaneesi olikin ponin selästä katsottuna paljon pienempi kuin kuvittelin ja lisäksi pohja pölysi tosi paljon. Hetken tein väistöjä käynnissä ja ravissa, minkä jälkeen lähdettiin suosiolla takaisin kentälle.
Kentällä otin itseäni vähän niskasta kiinni ja pakottauduin ratsastamaan kunnolla ja keskittymään. Tein avotaivutuksia uran sisäpuolella käynnissä ja ravissa ja päätyihin ratsastin pääty-ympyrät joilla pyrin taivuttamaan ponia koko rungostaan. Laukassa työskentelin toiseen suuntaan pääty-ympyrällä hidastaen ja taas eteen pyytäen, ja toiseen suuntaan laukkasin kevyessä istunnassa uraa pitkin pyytäen reipasta ja irtonaista laukkaa. Laukkatyöskentely teki ihmeitä ja Elton alkoi myödätä kädelle ja polkea paljon paremmin alleen. Tein avoja ravissa ja myös laukassa, mikä sujui ihan ihmeen hyvin ilman aidankin tukea! Laukka-avojen jälkeen palaset vain loksahteli paikoilleen ja viimeisen vartin poni kulki oikein päin nykimättä päätään ollenkaan ylös. Aiemmin Elton on myödännyt kädelle vain pätkittäin, etenkin kaarevilla urilla. Nyt muoto kuitenkin säilyi koko ajan ja myös suorilla urilla :) En nyt ehkä täydellisestä peräänannosta lähtisi puhumaan, mutta muoto oli paras tähän mennessä mun ratsastamana ja liikekin tuntui tulevan paremmin takaa eteen.
Tuli kyllä niin hyvä onnistumisfiilis etten muista koska viimeksi olisi sujunut yhtä hyvin minkään hevosen kanssa! Ensi viikkoa odotellessa, kaveri lupaili vähän että voisi tulla mukaan katsomaan ja kuvaamaan :)


PS. Blogin ulkoasu on nyt muuttumassa ja totisesti vaiheessa, eli no worries, nykyinen taustakuva ja olematon banneri eivät ole pysyviä tai lopullisia :)

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat