maanantai 15. elokuuta 2011

Sunnuntai oli taas Julin liikutuspäivä ja kävin tallilla jo aamulla. Suunnitelmissa oli vähän mennä sänkkärille, mutta peltoa ei oltukkaan puitu kokonaan. Kaipa siinä puidulla osalla olisi periaatteessa voinut/saanut ratsastaa, mutta kun oma maastoutumisen riski on tuon ponin kanssa niin suuri niin oli parempi jättää ponilta väliin mahdollisuus kirmata puimattomalle pellolle tuhoamaan ja syömään satoa.. ;)

Suunnitelmiin tuli siis muutoksia sen verran, että treenattiinkin maneesissa agia ja käytiin sen jälkeen maastolenkillä. Agi sujui huonommin kuin viime kerralla, etenkin lava tuntui kovin hankalata. Se on vähän liian pieni Julin kokoiselle ponille, kun siitä on liian helppo astua yli. Muutaman kerran saatiin kuitenkin etujalat sopimaan lavalle ja siitä hyvästä poni sai kuivattuja leipäpaloja.

Rengas sujui puolestaan paremmin kuin viimeksi, nyt jalat sujahti renkaaseen tosi nopeasti ja ilman suurempia suostutteluja. Samoin pujottelu sujui ihan kiitettävästi, kuten myös este. Tällä kertaa vauhti pysyi paremmin yllä kun raippa oli mukana, eikä sitä lopulta tarvinnut pahemmin käyttääkkään. Juli tuntui ihan innostuvan ja imi esteelle samoin kuin ratsastaessakin.

Pressu ja hapsut ei tuottanut edelleenkään mitään ongelmia, joten niihin ei pahemmin kulutettu aikaa. Jatkossa treeni keskittyy siis lavan ja renkaan ympärille ja ylipäätänsä siihen, että poni kulkee haluttua vauhtia ja reittiä.


Agitreenien jälkeen hyppäsin Julin selkään jo maneesissa ja otin ihan muutaman kierroksen ravia ja vähän laukkaa. Julilla oli viimeksi ratsastanut joku vaahtosammuttimen kokoinen muksu, eli jalustimet oli ihan sairaan lyhyet. Jockey- mittaisilla jalustimilla oli ihan hauska painella menemään, tosin voin kertoa että nyt on reidet vähän kipeät..!


Maneesista lähdettiin tekemään maastoon vielä lyhyt lenkki. Teitä pitkin otin pätkiä ravia ja laukkaa, mitkä sujui yllättävän rauhallisesti ja nätisti. Tältä pohjalta on hyvä lähteä sänkkärille kun syksy tulee :)
Ainiin! Testattiin uutta korvahuppua ja se meni kuin menikin ponin päähän! Ei tarvitsekkaan siis myydä eteenpäin.

Kuvista ja videoista kiitos Nennalle!

2 kommenttia

  1. Millä ohjelmalla sä teet noita videoita? :) Tosi hienoja! Ei varmaan mikään ihan perus moviemaker?? :D

    VastaaPoista
  2. Mulla on MacBook, eli koneessa on valmiina Windowsin Moviemakeria vastaava iMovie :) Ohjelmassa on valmiina "teemoja", eli ohjelma lisää itse kaikki siirtymät ja muut. Nopea ja helppo tapa tehdä ihan siistejä videoita parissa minuutissa :)

    VastaaPoista

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat