lauantai 5. elokuuta 2017

Kesäretki uittopaikalle

Viime kesänä Harrin viettäessä laidunlomaa Maijun perheen luona pääsimme lähtemään ensimmäistä kertaa yhdessä ratsastusmatkan päässä sijaitsevalle lammelle. Päivä oli kuin jokaisen pikku heppatytön unelma! Tänä kesänä emme valitettavasti päässeet reissuun enää samalla kokoonpanolla, mutta Harrin korvaajana matkaan sai lähteä Maijun perheen ihastuttava seuraponi Apo.Apo sai tulla mukaan narun päässä ja piensuokki Jippo sai kantaa vuorotellen minua ja Maijua. Matkaa lammelle taisi olla viitisen kilometriä, jonka taittamiseen käynnissä kului reilu tunti - jonkin verran enemmän kuin viime kesänä, jolloin matkaa taitettiin reippaammissakin askellajeissa.

Vaikka päivä oli lämmin, tuntui vesi jäätävän kylmältä. Maiju pääsi helpolla kastuessaan Jipon selässä, mutta itse jouduin kastautumaan omin avuin uittaessani Apoa narun päässä. Pappaponia ei viileä vesi hidastanut, vaan pienen loiskuttelun jälkeen ruuna intoutui irrottamaan jalat pohjasta ja uiskenteli rannan tuntumassa.
Lammella tehtiin vielä hevosten vaihto ja pääsin itsekin sukellushevosen Jipon kyytiin. Viime kesänä Jippoa uittaessani hevonen katosi korvia lukuunottamatta kokonaan pinnan alle. Tänä vuonna lammen vesi oli sen verran matalammalla, että Jipon jalat ylsivät koko ajan pohjaan, eikä sukelluksia tällä kertaa tehty.
Virkistävän loiskuttelun jälkeen saatiin tarpoa uusilla voimilla takaisin tallille, jossa perheen ruohonleikkurit pääsivät jatkamaan kesken jääneitä pihanhuoltotöitään.


1 kommentti

  1. Mikäs sen ihanampaa kuin lähteä lämpimänä kesäpäivänä uittamaan hevosia.
    Itsekin kävin kesän alussa uimassa shettiksen kanssa. Ihme että hevonen ui niin kovaa:D

    VastaaPoista

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat