maanantai 4. maaliskuuta 2013

Onnistumiset palkitsee


Onko tuttu tunne, kun kerta toisensa jälkeen hevonen juoksee jännittyneenä ja pää pilvissä, temppuilee, säikkyy ja on muuten vain hankala? Mikään ei onnistu, tuntuu että ratsastustaidot ovat kadonneet ja hevonen liikkuu huonosti vain ärsyttääkseen ratsastajaansa. Sama voi jatkua päivästä ja viikosta toiseen.

Kaiken tuon jälkeen vihdoin pienikin onnistuminen palkitsee ihan mielettömästi. Winnie on ollut nyt viime aikoina ihan luvattoman hyvä ja miellyttävä ratsastaa, en tiedä mitä ihmettä on tapahtunut hevosessa tai minussa! Olen aivan pilvissä eilisen ratsastuksen jäljiltä, Winnie ei ole varmaan koskaan ollut noin hyvä ratsastaa minun takapuoleni alla.

Nenna oli taas seurana ja kuvaajana tallilla kanssani. Harjattiin Winnie yhdessä solariumin alla ja suunnattiin maneesille, jonne rakennettiin kaksi estettä. Tarkoitus oli hypätä edes ihan vähäsen ennen seuraavan viikonlopun kisoja. Winnie oli jo verryttelyssä hirvittävän mukava ratsastaa; se tukeutui kuolaimeen ja hakeutui alas. Mieli teki jo unohtaa koko hyppääminen ja vain työstää hevosta tasaisella, kun se oli niin hyvä! Hypättiin kuitenkin vähäsen ja saatiin joitain ihan hyviä hyppyjä. Kisoihin olisi tarkoitus pukea ponille martingaali, joka saadaan lainaksi koekäyttöön. Viimeksi kun poni lähti radalla kiitämään pää pilvissä, minkä takia jouduin ohjaamaan sen yhdestä esteestä ohi. Toivotaan että martingaali toimii ja rauhoittaa vähän ponin menoa.

Hyppelöiden jälkeen jäin ratsastamaan ponia ravissa pääty-ympyrälle. Winniellä on ollut tapana 
a) kipittää tyytyväisenä pää pilvissä
b) lukittaa niskansa jännittyneenä ylös
c) painua kuolaimen alle
d) seilata ylös ja alas kuolaimen alta
joten olin ihan todella ihmeissäni, kun poni oli niin tasainen ratsastaa. Poni puksutti tyytyväisen oloisena menemään tasaisessa muodossa ja kuolaimeen tukeutuen. Tamma vastasi pieniin pohjeapuihin ja kokosi muotoaan pienestä ohjan liikkeestä. Fiilis oli ihan mieletön, kun harvemmin saan ponia liikkumaan noinkaan hyvin. Toki vielä on paljon parannettavaa; poni voisi käyttää aktiivisemmin takapäätään ja olla vielä tasaisempi, mutta meille tämä oli kyllä hurjan hieno suoritus. Mietin voisiko tämä kaikki johtua satulan vaihdosta; viikon verran olen ratsastanut uudella penkillä ja sen ajan Winnie on ollut todella kiva ratsastaa. Toivotaan ettei tämä ole mikään ohimenevä vaihe, tästä olisi mukava jatkaa kehittymistä. :) Olen pikkuhiljaa innostumassa kouluratsastuksesta, kun homma on vähitellen alkanut sujuakkin. Perjantaina on pitkästä aikaa vuorossa kouluvalmennus, toivotaan että Winnie on silloin vielä yhtä mukava ratsastaa!6 kommenttia

 1. Herranjestas Essi! Viimeksi kävin blogissa kurkkaamassa ehkä pari vuotta sitten, mikäs tämä Winnie on? :D Viimeksi kun näin sut kesällä blogissa Julitan kanssa puuhailemassa, sä oot ainakin kasvanut ja ratsastustaidot kehittyneet selvästi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah, vai niin :D En ole kyllä kasvanut mihinkään suuntaan varmaan viimeiseen kolmeen vuoteen, kaipa tuo poni saa sitten mut näyttämään isommalta. ;) Winnien kanssa olen tässä puuhaillut viimeiset puolitoista vuotta melkeinpä, poni on käytännössä kuin oma, mutta vuokralla siis mulla. :)

   Poista
 2. Oon seurannu sun ja Winnien blogia jo jonkin aikaa, yhdestä syystä: saisinko kysyy et mistäpäin Winnie on ostettu? En nyt oo aivan täysin varma, mutta oon käynyt hoitamassa saman nimistä, rotusta ja näköstä hevosta, kuin Winnie! Se myytiin pois noin vuosi sitten. Jos tiiät et mistä päin tai keltä Winnie on ostettu saisin mäkin varmistuksen asiasta! Tosin jos Winnie on tuotu suoraan ulkomailta nykyiselle omistajalleen, se ei ole silloin se sama hevonen. :) PS: Oot tosi taitava ratsastaja ja sovitte Winnien kanssa hienosti yhteen! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, jännä juttu! Winnie on siis oikealta nimeltään Windroos ja se ostettiin noin 1,5 vuotta sitten jostain päin Suomea, en muista yhtään mistä.. Samassa paikassa oli myytävänä Winnien tammavarsa. En tiedä mikä Winnien kutsumanimi on aikaisemmin ollut, itse keksin sille tämän nykyisen nimen.
   Vieläkö kuulostaa tutulta? Laita mulle vaikka sähköpostia jos epäilet että kyseessä on sama poni, olisi tosi kiva jutella ponin menneisyydestä! :) essimon12 (at ) gmail.com

   Poista
 3. Selvä! Pistän sulle s-postia! :) Sillä tammalakin oli tammavarsa ja se varsa on siellä varmaan edellenkin, tosin en oo siitä täysin varma! :)

  VastaaPoista
 4. kiva blogi sulla! menette tosi hienosti! käy kattoo mun blogi ja jos tykkäät niin liity lukiaksi :D
  http://liidajapetu.blogspot.fi/

  VastaaPoista

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat