lauantai 2. maaliskuuta 2013

Ajoponi!

 Muutama sen jo arvasikin ihan oikein; Winnien uusi harrastus on ohjasajo! Sain valjaat ja ohjat lainaan kavereilta kokeilua varten ja omasta takaa löytyikin Julilta perintönä jääneet hommaan sopivat kuolaimet. Winnie sai suuhunsa oliivirenkaiset nivelet, joissa on siis pieni vipuvaikutus, joka tehostaa ohjaamista hevosen takaa pidemmän matkan päästä. Kuolain on ponille inan pitkä, mutta toimii kyllä tarkoituksessaan satunnaisessa käytössä.

Nenna tuli tallille mukaan henkiseksi tueksi ja avustamaan homman käyntiin laittamisessa. Winnie sai ensin juoksennella kentällä vapaana ja purkaa ylimääräistä energiaansa, jonka jälkeen laitettiin valjaat ja ohjat paikoilleen. Nenna käveli alkuun ponin vierellä, kun itse liikuin viistosti sen takana lyhemmillä ohjilla. Winnie ei reagoinut oikeastaan mitenkään sen lautasilla lepääviin ohjiin eikä siihen, että kävelin suoraan sen takana. Parin kierroksen kävelyn jälkeen Nenna jäikin pois ponin vierestä ja siirtyi kameran taakse.

Winnie toimi ajettuna kuin vanha konkari; uskon vakaasti siihen, että ponilla olisi vähintäänkin ohjasaettu, jollei jopa ihan ajettu ennen sen tuomista Suomeen. Winnie kääntyi, pysähtyi, peruutti ja liikkui muutenkin lähes ajatuksen voimalla. Kokeiltiin muutamat pätkät raviakin, joka sujui täysin ongelmitta. Oletin ponin kiihdyttävän ja pukittavan, mutta poni lönkötteli tyytyväisenä menemään ja kääntyikin hienosti. Siirtymiset sujuivat pelkillä ääniavuilla, raippaa ei ollut hommassa edes mukana.

Nennakin kävi hetken ohjastamassa ponia, joka edelleen käyttäytyi moitteettomasti. Winnie vaikutti niin kovin tyytyväiseltä itseensä, kun se maiskutteli kuolainta ja kuolasi ihan hirvittävästi. Ilmeisesti tämä oli ponin mielestä mukavaa vaihtelua! Seuraavaksi varmaan tarvitaan kärryt ponin perään viritettäväksi. ;)

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat