perjantai 1. maaliskuuta 2013

PenkkiurheiluaHitsi vie miten pieni poni on osannut olla mukava viime päivinä! Kaipa se on ollut tyytyväinen kun tulinkin loman jälkeen takaisin, enkä hylännytkään karvakorvaa ihan kokonaan. Poni oli kuulemma ollut loppuviikosta hermostuneempi kuin yleensä, kaipa se odotteli jo omaa ihmistään takaisin kotiin.

Olen ratsastanut ponia nyt kentällä, kun sen pohja on ollut sen verran hyvässä kunnossa. Minä kun en oikein viihdy pimeässä maneesissa neljän seinän sisässä, melkein mielummin ratsastan ulkona vaikka pienessä sateessa. Viime päivät olen testaillut ponin "uutta" satulaa; tähän asti käytössä ollut joustavarunkoinen estepenkki on kyllä ponille sopiva, mutta ei omalle takapuolelleni mikään ihanteellisin istua. Satulan istuinosa on niin suora ja leveä, ettei siinä saa oikein haettua hyvää asentoa ainakaan koulutuuppausta ajatellen. Nyt saatiin lainaan toinen ihan tavallinen yleissatula, joka ainakin vaikuttaa istuvan ponin selkään. Olen ratsastanut satulalla nyt karvaromaanilla ja ilman, enkä ole huomannut ponin liikkeessä tai ratsastettavuudessa mitään muutosta edelliseen satulaan verrattuna. Tottakai satula voi alkaa vaivata pidemmällä aikavälillä jos se ei olekkaan täysin sopiva, mutta ihan lupaavalta tuo nyt ainakin näyttää. Kouluvalmentaja saa arvioida satulan istuvuutta ensi viikolla, niin saadaan varmuus penkin sopivuudesta. Minun takapuolelleni se ainakin sopii paljon paremmin kuin joustavarunkoinen! Tuntuu, että pääsen lähemmäs hevosta ja saan jalat paremmin sen ympärille. Löysin myös istuinluuni tässä uudessa satulassa! :)

Eilen ratsastin kentällä samaan aikaan toisen poniratsastajan kanssa ja sainkin muutamat kuvat ratsastuksesta, kun kuvasimme hetken päittäin. Taivuttelin ponia ympyröillä ja ratsastin sitä laukassa eteen pitkillä sivuilla. Ollaan edelleen treenattu enemmän laukkaa kevyessä istunnassa, mikä on mielestäni tuottanut jo vähän tulostakin. Winnie laukkaa aktiivisemmin ja säilyttää laukan paremmin. Kevyessä istunnassa verryttelemisen jälkeen olen yleensä istunut alas satulaan ja työstänyt laukkaa enemmän.


Mörkö! Paetaan!
Aikaisemmin tällä viikolla Winnie pelästyi maneesin katolta tippuvaa lunta, minkä takia se edelleen on varovaisempi kentän toisessa päädyssä. Kahdesti poni säikähtikin pientä rasahdusta ja teki väistöliikkeen; "Varo mamma, myö jäädään lumen alle! Paetaan!"Eihän katolta mitään lunta tullut, mutta poni otti oikein varman päälle. Enimmäinen säikähdys ravissa tuli niin puun takaa, että olin vähällä tippua! Roikuin ponin kaulalla polvitaipeestani ja kampesin itseni väkisin takaisin kyytiin, en olisi kehdannut tipahtaa tuollaisesta säälittävästä väistöliikkeestä, kun kerran olen pysynyt kyydissä aina kaikissa rodeoloikissakin! Seuraavan kerran Winnie väisti mörköä laukassa, mikä oli lähinnä säälittävä puolen metrin siirtyminen uran sisäpuolelle.


Loppuviikosta käydään ehkä maastoilemassa jos on hyvät ilmat ja kokeillaan taas yhtä aivan uutta ja jännittävää asiaa, kun saadaan vermeet lainaan.. Veikkauksia, mitä lajia Winnie kokeilee? ;)
Ensi viikolla vuorossa on retki, mikäli ilmat sallivat ja viikonloppuna käydään loikkimassa kaksissa eri kisoissa.
Winnien käsitys laukanvaihdosta17 kommenttia

 1. Hiihtoratsastus/pulkkaratsastus ?? :)

  VastaaPoista
 2. Onko winniellä käynyt kokeilijoita? mitä sitten jos se ei menekkään kaupaksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole nyt vähään aikaan käynyt. Ja en oikein tiedä mitä tapahtuu, mietitään sitä sitten jos ei ostajaa ilmaannu.. :D

   Poista
 3. Ohjasajo tai vikellys?

  VastaaPoista
 4. Normaali ajo, vikellys tai hiihto-/pulkkaratsastus? PS: Liityin kuukaus sitten sun lukijaksi ja nyt olen jo lukenut kaikki postaukset ensimmäisestä alkaen :)

  VastaaPoista
 5. Moi!
  Tais Winniellä olla ikävä sua.
  Mitäs aijot ponin kanssa viikkonloppuna tehdä?

  VastaaPoista
 6. Minkä ikänen sä oot ja kuinka kauan oot ratsastanut?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 20v, ratsastuksesta en tiiä

   Poista
  2. Kukahan täällä vastailee virheellisesti mun puolesta? :D Olen 21 ja ratsastanut nyt 9-10 vuotta :)

   Poista
 7. Mikä sun sukunimi on? Ootko fb:ssä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En jaa henkilötietojani blogissa.. Olen kyllä facebookissa, mutta en hyväksy tuntemattomia kaveriksi

   Poista
 8. Pakko sen verran kysyä, että käytkö enää Metsäkylässä? Julilla on varmasti sua ikävä ):

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En käy nyt metsäkylässä mitenkään säännöllisesti, esim viikoittain. Toisinaan käyn kuitenkin julia moikkaamassa ja liikuttamassa kun sen vuokraajalla on kisamatkoja toisen harrastuksensa puolesta:)

   Poista
 9. Ihania videoita, oon kattonu ne kaikki 82 videoo ja niitä liinan videoita missä te olette.Olette ihana parivaljakko ja sovitte hyvin yhteen. <3!

  VastaaPoista
 10. Hyvä pari ootte, oon lukenu kaikki blogitekstit ;) Videoitakin oon kattonut ja on ollut ihana seurata edistymistänne :)

  VastaaPoista

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat