torstai 14. maaliskuuta 2013

Winnie vastaa

Kiitos kamalasti mukavista kysymyksistänne ja iloisista terveisistä! Tässä minun ajatuksiani ponin elämästä.


Ketkä ovat ystäviäsi? (ihmisistä)
Kaikki ihmiset, joilla on herkkuja ja rapsuttavat kädet, ovat minun ystäviäni! Jotkin ihmiset luen myös ystäviksi, vaikkei heiltä herkkuja aina saakkaan. Esimerkiksi Nenna on hyvä kaverini, hän hoitaa minua välillä kisoissa.

Kuka on paras hevoskaverisi?
Paras hevoskaverini on varmasti naapurini, minua vähän vanhempi ponitamma. Me tulemme oikein hyvin toimeen keskenämme ja tykkäämme välillä rapsutella toisiamme!

Kummasta tallista pidät enemmän, Metsäkylästä vai nykyisestä?
Metsäkylä oli mukavammalla paikalla, kun siellä oli rauhallisempaa ja maastoillessa pääsi metsäänkin. Muuten tykkään enemmän tästä nykyisestä kodistani, kun saan asua ulkokarsinassa ja ulkoilla todella paljon enemmän kuin aikaisemmassa kodissani. Siellä jouduin olemaan aika paljon sisällä ja se on minusta kovin tylsää.

Paras herkku?
Kaikki herkut käy! Paitsi banaanista en pidä.. Lakun makuiset namini ovat ehkä kaikista parhaita.


Muistatko vielä vanhan hoitajasi? 
Kyllä minä muistan, minulla on aika hyvä muisti! Muistan helposti erityisesti ne ihmiset, jotka ovat olleet minulle mukavia ja antaneet herkkuja.

Entä muistatko varsasi ja vanhat tallikaverisi?
Muistan minä heidätkin, tosin en tiedä tunnistaisinko varsaani enää. Hän on varmaan kasvanut kovasti...

Mitä tykkäät touhuta eniten Essin kanssa?
Kaikki leikit ovat parhaita; hippaleikki, jalkapallo ja poniagility. On kivaa kun saan vähän miettiä ja pohtia ja käyttää aivojani, eikä minulle suoraan kerrota mitä pitää tehdä!

Mikä on esteistä parhain?
Tykkään hypätä keskikokoisia oksereita, koska ne on ehkä helpoin hahmottaa. Isoilla esteillä joudun pinnistelemään, kun aivan pikkuruisissa taas ei ole mitään haastetta.

Korkein este jonka olet hypännyt?
Se oli minua yli ryntäisiin asti korkea, aika iso siis! En tiedä kuinka korkea este oli senteissä tai metreissä, mutta hyppäsin siitä yli ilman ratsastajaa. Essin kanssa olen hypännyt kuulemma metrin, aika isolta sekin tuntui. Tietenkin hyppäisin isommastakin yli, mutta kun tuota kuskia kuulemma jännittää. Minä ylittäisin vaikka pieniä taloja...

Mikä on sinussa parasta ja huonointa?
Minussa on vaikka miten paljon parhaita puolia! Olen ihana, suloinen, kaunis, huumorintajuinen, fiksu, leikkisä, pirteä, iloinen, ystävällinen, pörröinen, taitava, oppivainen, ainutlaatuinen ja vaikka mitä muuta. Huonoja puolia minussa ei olekkaan, eihän?!

Missä olet syntynyt ja milloin?
Olen syntynyt vähän lämpimämmässä ja erilaisessa paikassa kuin nykyinen asuinpaikkani. Siellä puhuttiin myös ihan eri kieltä. Minulla on pian synttärit, täytän jo 7 vuotta! Tarkemmat syntymätietoni löytyy kuulemma tuosta oikealta kuvaani klikkaamalla.

Mikä on ärsyttävin tapasi?
Eihän minulla ole ärsyttäviä tapoja? Essillä niitä taas on.. Välillä se jahtaa minua iltaisin pitkin tarhaa, kun ei se ymmärrä etten halua mennä sisälle karsinaan yöksi. Se myös nostelee jalkojani, vaikka hyvin tietää, etten jaksaisi pitää etenkään takajalkojani ylhäällä. Se on myös ärsyttävää, kun Essi komentaa, kun yritän vain kovasti helliä ja pusutella sitä. Minä vain saan välillä hirvittäviä hellyyskohtauksia, enkä voi itselleni mitään! Välillä voisin kiivetä vaikka tuon tytön syliin.

Mitä et voi sietää?
Sadetta, en todellakaan voi sietää sitä. Sateisina päivinä pitäydyn mielelläni sisällä karsinassani ja korkeintaan kurkistelen ovelta maailman menoa. En tykkää kun pääni ja harjani kastuu...

Kuka sinut omistaa?
Minä olen vähän niinkuin villihevonen, vapaa sielu! Entinen kotitallini kuulemma omistaa minut, mikä tuntuu vähän hassulta, kun asun kuitenkin aivan toisessa paikassa Essin kanssa.

Tykkäätkö enemmän kouluratsastuksesta vai esteistä?
Esteistä, ehdottomasti! Tykkään vauhdista ja hurjista tilanteista, tykkään mennä lujaa ja korkealta! Hypätessä pääsen näyttämään kuinka rohkea ja taitava minä olen. Kouluratsastus on välillä vähän tylsää, enkä ole siinä ihan niin hyvä, kun pitäisi keskittyä niin kovasti. Jos joudun treenaamaan paljon vain kouluratsastusta, keksin mielelläni jekkuja, että pääsisin seuraavana päivänä tekemään taas jotain mieltä virkistävämpää.

Miltä tuntuu olla blogin päätähti?
Onhan se hienoa, tuntuu kivalta kun niin moni on kiinnostunut ja tykkää minusta!

Menetkö koppiin kiltisti, vai keksitkö jekkuja?
Minähän en tee mitään käskystä, vaan ihan omasta halustani. Riippuu siis siitä, saanko mennä koppiin itse, vai käskeekö joku. Komennettaessa tykkään jekkuilla ja palauttaa ihmisen takaisin maan pinnalle; minuahan ei pakoteta! Voin mieluusti ärsyttää käskijää kävelemällä edestakaisin lastaussillalla, mutta menemättä kuitenkaan kokonaan koppiin. Hauskinta on kävellä koppiin melkein kokonaan, mutta niin ettei takapuomia saa ihan kiinni! Siinä vaiheessa on oikea hetki peruuttaa taas pois. Jos taas saan ihan itse päättää koppiin kävelemisestä, niin voin mennä sinne nopeastikkin. Riippuu ihan päivästä ja siitä, tekeekö mieleni matkustaa. Essi on kyllä oppinut myös jekuttamaan minua; unohdan itse jekkuilun kokonaan, kun tarjolla on ruokaa. En voi vastustaa herkkuja ja kävelen ihan huomaamattani sisälle traileriin.

Mikä on paras vuodenaika?
Kesä, koska silloin saa syödä ihanaa vihreää ruohoa! Silloin ei tarvitse myöskään käyttää takkeja, niiden pukeminen ja riisuminen on vähän turhaa hommaa.

Kumpi, maastoilu vai kouluvääntö?
Maastoilu ehdottomasti! Kouluvääntö on mukavaa vain vähissä määrin, maastossa taas on mukava tutkailla maisemia ja haistella erilaisia tuoksuja. Siellä saan myös mennä välillä lujaa!

Haluaisitko/tykkäätkö kisata?
Tykkään kilpailla esteillä, silloin ei haittaa vaikka vähän jännittäisin, kun voin keskittyä vain menemään kovaa ja korkealta. Koulun kisaaminen taas ei ole niin mukavaa, kun pitäisi keskittyä niin kovasti. Toisaalta on kyllä kiva olla huomion keskipisteenä, yleensä kaunista ulkomuotoani ihastellaan ja kehutaan kovasti, vaikken ihan jaksaisikaan käyttäytyä. Kilpailisin mielelläni enemmänkin.

Mitä toivoisit Essiltä enemmän? 
Herkkuja ja rapsutuksia! Olisi välillä myös mukavaa, jos hänellä olisi vielä enemmän aikaa minulle. Olisi kiva leikkiä yhdessä enemmän ja käydä oikein pitkillä kävelyillä. Viihdyn minä hyvin ponikaverini kanssa, mutta pidän ihmisseurastakin.

12 kommenttia

 1. Moikka! Voisitko antaa vähän vinkkejä miten oot löytäny Winniestä tietoja? Ite oon yrittäny vuokriksestani löytää, mutta tuntuu ettei mitään löydy!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedätkö vuokrahevosesi virallista nimeä, syntymämaata, sukua? Niistä tiedoista on hyvä aloittaa. Jos hevosen oikea nimi on tiedossa, se voi löytyä sukupostista & hippoksesta. Ht -netin etsintäkuulutuspalstastakin voi olla apua.
   Jos taas et tiedä edes virallista nimeä, kannattaa selvittää se ensimmäisenä hevosen omistajalta. Ulkomailla syntyneiden hevosten tietoja kannattaa googletella alkuperämaan kielellä; saksassa syntynyt haflinger tamma löytyy luultavimmin hakusanalla "haflinger stute *nimi* ". Jos itse hevosesta ei löydy mitään, kannattaa googletella esim sen isän tai emän nimellä tai kasvattajan nimellä, jos se on tiedossa. :) Samoin ulkomaalaisista hevosfoorumeista tai -rekistereistä voi olla hyötyä, mutta siinä tapauksessa saa nähdä vaivaa google kääntäjän kanssa.

   Poista
 2. Haastoin sut ;)
  http://lumimyrskyssa.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 3. millä oot tehny ton bannerin?

  VastaaPoista
 4. Heijj! Olen tätä blogiasi vajaan vuoden seurannut ja...


  ... on muuten hyvä! ;D Kiitos tuhannesti tästä blogista!
  T. Aurora

  VastaaPoista
 5. MITEN oot saanu tehtyä silleen että jos joku vaikka laittaa jonku blogin osotteen ja sen yrittää kopioida niin tulee ethän kopioi kuvia? Ois kiva tietää ku haluisin itellekki semmosen ku kaikki kopioi kuviani vaikka olen sanonut ettei saa. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen upottanut ulkoasuun HTML -koodin joka estää oikean hiiren näppäimen käytön kokonaan. :) Koodin pätkä pitäisi löytyä suht helposti ihan googlesta tyyliin hakusanalla "kopioinninesto HTML" tai jotain vastaavaa.

   Poista

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat