keskiviikko 20. maaliskuuta 2013

Treeniviikko -haaste, osa 1

Sain Lumimyrskyssä -blogista mukavan oloisen haasteen, johon vastailen tämän viikon kuluessa. En olekkaan pitkään aikaan ottanut mitään haasteita vastaan, vaikka niitä aika paljon tuleekin. :)

Haasteen antaja suunnittelee haastamalleen bloggaajalle hänelle sopivan viikko-ohjelman, jota vastaaja noudattaa parhaansa mukaan. Haastaa voi siis luonnollisestikin vain hevosenomistajia tai muita bloggaajia, joilla on mahdollisuus päättää hevosen viikko-ohjelmasta.Treenipäivien järjestystä saa muuttaa tarvittaessa ja luonnollisestikin valmennukset menevät muun suunnitellun treenin edelle.

Iitun haaste tälle viikolle näyttää tältä.


Ma: Taluttelua (Vapaapäivä)
Ti:Perltorallia,hikeen
Ke:Esteitä,jumppasarja (maks. 70cm) rennompaa hyppelyä
To:Kouluratsastusta,laukat,hikeen
Pe:Peltorallia,kummiskin ainakin 10min laukkaa
La:Ilman satulaa, jotain rennompaa,kummiskin ainakin 10min laukkaa
Su:Kouluratsastusta,laukat,hikeenIitu tuntee minut ja Winnien ratsukkona ja osaakin suunnitelmassaan tarttua meidän kompastuskiviin; ratsastan aivan liian vähän laukkaa ja treenaan todella harvoin hevosta vähänkään hikeen. Tarkoituksena olisi kerätä Winnielle vielä lihasta ympärilleen, mutta se ei onnistu, mikäli ratsastan liian rennosti.

Joudun vähän vaihtelemaan treenipäivien järjestystä, joten viikko tulee näyttämään tältä.


Ma: Kouluratsastusta, laukat, hikeen
Ti: Vapaa
Ke: Pellolle, hikeen
To: Esteitä, jumppasarjaa
Pe: Rennompaa menoa ilman satulaa
La: Kouluratsastusta ( vuokraaja ratsastaa)
Su: Pellolle, vähän kevyemmin


Maanantain treenin suoritinkin jo onnistuneesti; ratsastin vähän reilun tunnin samoja asioita kuin viime sunnuntaina valmennuksessa. Kiinnitin huomiota siis siirtymisiin, laukannostoihin ja siihen, että poni kantaa itsensä ja oikein taipuneena. Lisäksi tehtiin pohkeenväistöjä. Poni hikosi kainaloistaan ja kaulastaan, tehtävä siis suoritettu!

Tiistaina poni vietti ansaittua vapaapäivää.

2 kommenttia

  1. Tuollainen treeniohjelma on varmasti tehokas (ja hauskaa vaihtelua)! Minulla ainakin on se ongelma, että mielikuvitus loppuu melko nopeesti kun hyppää hepan selkään ja pitäisi tehdä jotain "kunnollista" kentällä. :D

    VastaaPoista
  2. Kuinka usein tuut postailemaan tätä? Kun ei oo pariin päivään kuulunut :)

    VastaaPoista

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat