maanantai 25. maaliskuuta 2013

Treeniviikko -haaste, osa 3

Lauantaina kävin tallilla vuokraajan mukana neuvomassa vähän juoksuttamisessa ja ponin ratsastamisessa yleensäkin. Winnie kun ei ole aivan automaatti, vaikka siltä joskus ehkä saattaa näyttääkkin. :) Ponilla oli ohjelmassa kavalettityöskentelyä ja pieni maastolenkki.  Poni olisi saanut olla vähän reippaampi ja herkempi pohkeelle, mutta olin positiivisesti yllättynyt sen fiksusta käyttäytymisestä. Winnie kun on ollut viime aikoina toisinaan vähän pörheä ja säikkyilevä, mutta nyt tamma jaksoi kuin jaksoikin keskittyä täysillä työntekoon.

Sunnuntaina ratsastin ponin taas itse. Sain kuulla, että päästäänkin viikon kuluttua koulukilpailuihin, joten suunnitelmat muuttuivat sen myötä hieman. Suunnitelmien mukaan sunnuntaille oli varattu peltotyöskentelyä, mutta päädyin vain verryttelemään ponin käynnissä ja ravissa pellolla. Pohja ei ollut parhaassa mahdollisessa kunnossa, joten näin fiksummaksi siirtyä jatkamaan työskentelyä kentälle. Kentällä treenattiin vähän heC kouluratojen osia; askeleenpidennyksiä, siirtymisiä, kolmikaarisia, pysähdyksiä ja peruutuksia. Winnie on kehittynyt puolen vuoden takaiseen ainakin pysähdysten osalta. Aikaisemmin se ei malttanut seisoskella paikoillaan, vaan pyrki hiipimään takaisin liikkeelle. Nyt poni on oppinut, että pysähdyksessä ohjien löysääminen tarkoittaa lepohetkeä. Tamma malttaa vihdoin seisoa vaaditun 4 sekuntia ja lähteä sitten pyydettäessä peruutukseen.

Tältä näytti siis ponin kokonainen viikko. Aika pitkälti se muistutti meidän normaalia viikkoa, vaikkakin varsinainen huvittelupäivä jäi kokonaan pois ohjelmasta. Yleensä kerran viikossa ollaan vain leikitty, ohjasajettu tai maastoiltu.

Yritän nyt ottaa itseäni niskasta kiinni ja aktivoida blogia parempaan suuntaan; oikealla on mahdollisuus äänestää kiinnostavimpia postausaiheita/sarjoja, joista suosituimmat pyrin toteuttamaan tässä viikon- parin sisällä. Winnien varustepostaus on työn alla, sen ehtinen toteuttaa tällä viikolla. :)

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat