keskiviikko 8. elokuuta 2012

Kesän tallikierros : Keiramon talli

Pitkän tauon jälkeen päästiin jatkamaan tallikierrosta. Tällä kertaa vuorossa oli Keiramon talli.

nettisivut: Keiramon talli
tallin sijainti: Kaarina
ratsukoita tunnilla: 7
irtotunnin hinta: 26 e
ratsu: Amira II
opettaja: Sari Holmström

Varasin tunnin edellisenä tiistaina ja sain sovittua tunnin, jolle mahdutaan molemmat Jennin kanssa. Esittelin meidät noin helppo B tasoisiksi, ja sen tasoiselle tunnille päästiinkin. Hevosten suhteen esitin vienon toiveen saada kokeilla tallin kasvattamia pilkukkaita knabstrupeja ja sellaiset järjestettiin meille molemmille. Itse sain ratsukseni Amira -tamman ja Jenni Tristan -ruunan.


Jenni ja Tristan
Tristan oli jo valmiiksi tunnilla, mutta Amira piti takea tarhasta ja varustaa. Saatiin todellista yksityisohjausta tallissa, kun olin lahjonut muutaman tallitytön mukaan kuvaamaan. ;) Kumpikin tytöistä oli aikaisemmin käynyt Keiramolla tai ratsasti siellä edelleen, joten ulkopuolisilta ei tarvinnut kysyä apua hevosten tai varusteiden löytämiseksi.

Tunti oli vastoin odotuksiamme maneesissa, koska kenttä oli varattu yksityishevosten käyttöön. Tämä harmitti, kun seitsemän ratsukkoa olisi mahtunut kentälle paremmin ja lisäksi oli vielä hyvä ilma, kun ei satanutkaan. Maneesi oli kuitenkin valoisa ja suuremmilta kolareilta vältyttiin.

Pidin tunnin tehtävistä, jotka vaikeutuivat sopivasti sen mukaan kun hevoset vertyivät. Kahdeksikkoa kevyessä ravissa, lisätään toiselle kaarelle laukkapätkä. Pohkeenväistö pituushalkaisijalta uralle, uralla laukannosto. Lopputunnista tehtiin vielä loivia avotaivutuksia pituushalkaisijalla molempiin suuntiin ja loppuravit sai ravata itsenäisesti vielä vähän asetellen ja taivutellen. Tehtävät tunnilla olivat tason mukaisia ja ne oli ilmeisesti mietitty valmiiksi. Ainut mitä jäin kaipaamaan, oli todellinen laukkatyöskentely. Laukkaa ei varsinaisesti työstetty ollenkaan, vaan se rajoittui nostoihin ja pitkän sivun tai puolikkaan pääty-ympyrän laukkaamiseen. Viimeisestä laukannostosta laukkaa sai jatkaa vähän pidemmän matkan, mutta esimerkiksi oma ratsuni olisi tarvinnut paljon enemmän laukkatyöskentelyä molempiin suuntiin vertyäkseen kunnolla.

Opettaja huomioi mielestäni kaikki ratsastajat tasapuolisesti ja antoi jokaiselle henkilökohtaisia ohjeita. Irtotuntilaisena tunsin olevani samassa asemassa muiden vakioratsastajien kanssa, kun sain ohjeita hevosen ratsastamiseen siinä määrin kuin muutkin. Opettaja kertoi myös kun jokin asia oli hyvin, mikä oli mielestäni oikein positiivista.

Oma ratsuni oli reipas, mutta jäykkä. Kulmiin ratsastaminen oli hankalaa eikä taivuttaminenkaan ollut kovin helppoa. Vähitellen hevonen kuitenkin vertyi vähän ja siitä tuli ihan miellyttävä ratsastaa. Amira alkoi myödätä niskastaan ihan hetkellisesti vasta lopputunnista, joten parhaimmillaan hevonen olisi varmasti ollut seuraavalla tunnilla. Jennin ratsu taas vaikutti pehmeämmältä ratsastaa, vaikkakin se oli hitaampi ja enemmän eteenpäin ratsastettava kuin pidäteltävä.

Kokonaisuudessaan tunnista ja tallista jäi positiivinen vaikutelma. Pidin erityisesti opettajan tavasta huomioida oppilaat ja kutsua heitä omalla nimellään, eikä hevosen nimellä. Tehtävä oli myös luvatun tunnin tasoinen ja hevosetkin varsin mukavia.

+ hyvän tasoinen tunti ja tehtävät
+ hevostoiveiden kuunteleminen
+ erittäin mukavalta vaikuttava hevoskalusto
+ ratsukoiden ohjaaminen ratsastajan nimellä
+ hevoset tarhaavat pareittain tai pienissä ryhmissä

- tunti maneesissa hyvällä ilmalla
- vähän laukkatyöskentelyä
18 kommenttia

 1. Tuo poni millä menit näyttää kivalta ja paikkakin kuulostaa kivalta :) Mun mielestä nää on kivoja missä kerrot muista talleista ! :)

  VastaaPoista
 2. hei nää on kivoja nää tallipaikka-postaukset ! :)

  VastaaPoista
 3. Kiva postaus! :) Tuleeko koska taas Julia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juli tekee taas ratsastuskoulun tunteja, joten en pääse sitä liikuttamaan kuin satunnaisesti joskus :( En siis osaa yhtään luvata, milloin ponista kuuluu taas blogin puolella..

   Poista
  2. eiks julitaa ollakkaa myyty:o eli onko siiiiis viellä ratsastuskoulun??ku kuulin juttuu et juli olis myytu

   Poista
  3. Mitä IHMETTÄ, kuka sulle sellaista on selittänyt? :D ei todellakaan ole ponia myyty eikä olla myymässä, minä oon ensimmäinen ihminen jolle myymisestä ilmoitetaan.. :)

   Poista
  4. Näin itsekkin olen saanut ymmärtää,että Julita oltaisiin myyty!:o

   Poista
  5. Mistä te tällaista tietoa oikeasti olette saaneet? Täysin perätöntä kun on.. Juli olla möllöttää tallissa edelleen ja siellä se pysyy:)

   Poista
  6. Sillä käy aika usein sellainen hoikka, pitkä ja vaaleatukkainen tyttö ratsastamassa(et sinä essi)eikä Hän käy ratsastustunneilla, vaan menee itsenäisesti..yleensä on käynyt viikonloppuisin kun olen ollut kattomasa ponejakunnenonniiinsöpöjääh 3

   Poista
  7. Tyttö on veera joka vuokraa ponia pari pv viikossa:) juli on siis ratsastuskoulun omistuksessa ja tekee loput päivät tunteja. :)

   Poista
  8. miksi hän sitten sanoo omistavansa ponista puolet?kun juttua on sivukorvalla kuullostellut!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!kerropppas

   Poista
  9. Ota ihan rauhassa äläkä tapa sitä huutomerkkinäppäintä:) ymmärtääkseni työllä on VUOKRALLA puolet ponista, mutta toki on mahdollista sitten että suunnitelmat onkin muuttuneet sen verran että onkin ostanut siitä puolet. Tilanne on kuitenkin sama, sillä ratsastuskoulu edelleen omistaa vähintään sen puolet ponista, joten se ei metsäkylästä ole lähdössä:)

   Poista
 4. Mä ratsastan Keiramon tallil ja mun mielest se on MAHTAVA talli

  VastaaPoista
 5. Käyn ratsastamassa vakituisesti keiramolla ja olin itsekkin aikaisemmin sarin tunnilla. Hän on mielestäni tallin parhaita opettajia. Amira on aina tuollainen kun kerriot ja aika säikky, kun taas tristan tosi hyvä koulussa ja mukava ratsastaa :) hoidin/hoidan molempia noista hepoista :D

  VastaaPoista
 6. Oon itsekkin joskus ratsastanut Keiramolla, on tosi hyvä ja kiva paikka! Suosikkini keiramossa oli Paavo:)

  VastaaPoista
 7. Kiva tällanen postaus. Oon ite menossa kesällä tonne leirille, nii täst sai vähä lisää tietoo, millanen toi paikka on ratsastajan silmistä. :)

  VastaaPoista
 8. tuo poni on minun uusi kisaponini jA Se on ihana ratsastaa

  VastaaPoista

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat